VMG grupės naujoji gamykla N. Akmenėje baldus gamins JAV ir Europos rinkoms

Verslas

Tarptautinė investicinė VMG grupė ketvirtadienį iškilmingai atvėrė vieną moderniausių Baltijos šalyse korpusinių baldų gamyklą. Akmenės laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) pažangiausiomis technologijomis aprūpinta gamykla per metus produkcijos pagamins už daugiau nei 60 mln. eurų. Ji bus skirta didžiausiems Europos ir JAV baldų prekybos tinklams.

Per trejus metus pastatytoje gamykloje vien šiemet bus sukurta per 200 naujų darbo vietų. Antruoju gamyklos vystymo etapu, per kitus dvejus metus, jų skaičius turėtų išaugti iki 600.

Naujajame pramonės objekte įdiegtos pažangios technologijos jau dabar leidžia pagaminti apie 13 tūkst. kub. metrų produkcijos per mėnesį, kurios vertė sieks daugiau nei 5 mln. eurų. Ateityje šiuos pajėgumus planuojama didinti.

Plečiasi VMG pramonės parkas

Akmenės LEZ ketvirtadienį surengtame oficialiame gamyklos atidaryme kalbėjusi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pažymėjo, jog šis įvykis atveria naujas galimybes Šiaurės vakarų Lietuvos regionui.

„Svarbu, kad mūsų įmonės plečiasi ir investuoja Lietuvoje – tai mūsų šalies ekonomikos augimo garantas. „VMG Akmenės baldai“ gamykla Akmenės LEZ sustiprins Šiaurės vakarų regioną ir atvers daugiau galimybių vietos gyventojams – čia bus sukurta net 600 naujų darbo vietų. Kitas svarbus aspektas – statydama gamyklą įmonė įdiegė žaliuosius technologinius sprendimus ir vykdys gamybą draugišku aplinkai būdu. Tai atsakingas požiūris ir sektinas pavyzdys visoms šalies pramonės įmonėms“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. 

Viena pajėgiausių Baltijos šalių regione korpusinių baldų gamykla yra antroji VMG grupės gamykla Akmenės LEZ. 2020 m. čia buvo atverta viena didžiausių Europoje medienos drožlių plokštės gamykla, į kurią investuota per 150 mln. Eurų.

Šiemet atidarytos gamyklos plėtra ir gamybos procesais rūpinsis įmonė „VMG Akmenės baldai“, priklausanti „VMG Wood Invest“ kompanijai (buvusi „Vakarų medienos grupė“).

Orientacija į aukštą pridėtinę vertę

Naujoji korpusinių baldų gamykla yra suprojektuota didelių produkcijos partijų gamybai ir tiekimui Vakarų Europos, Skandinavijos bei JAV baldų prekybos tinklams.

Investuotojo ir vienintelio VMG grupės akcininko Sigito Paulausko teigimu, šios gamyklos atvėrimas – bus stiprus impulsas ne tik regiono verslo ekosistemai, bet ir visos šalies pramonės eksporto ir užimtumo rodikliams.

„Investicinį potencialą N. Akmenėje koncentruojame į aukštos pridėtinės vertės kūrimą. Taip kryptingai orientuojantis į tvarią ilgalaikę perspektyvą, plyname lauke per trejus metus atidaryta antroji gamykla. Po mėnesio ruošiamės trečiosios gamyklos atidarymui. Visa ši pramonės ekosistema nebūtų atsiradusi be darnaus VMG grupės žmonių darbo ir partnerių pasitikėjimo. Visa tai mums leidžia dar labiau sutvirtinti Lietuvos tvarių medienos gaminių pramonės lyderystę ir konkurencingumą tarptautiniu mastu”, – teigia S. Paulauskas.

Rugsėjį N. Akmenėje planuojama atverti ir trečiąją – tvarios statybos ir renovacijos konstrukcijų gamyklą, į kurią investicijos su partneriais Hanner ir „Baltic Industrial Fund II“ pirmajame etape sieks beveik 100 mln. eurų.

Įgyvendinusi investicinius projektus, VMG grupė, iki 2025 m. Akmenės LEZ  iš viso bus sukūrusi daugiau nei 1000 naujų darbo vietų, o bendra investicijų suma sieks per pusę milijardo eurų.

Impulsas regionui

Atidarymo metu taip pat pasisakęs Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas teigė, jog VMG grupės investicijos ir toliau duoda didelį postūmį augančiam regiono patrauklumui.

„Pastaraisiais metais verslui netrūko iššūkių, tačiau džiaugiamės, kad net ir nepalankios sąlygos nesustabdė investicijų rajone ir šiuo metu atidarome jau antrą įmonės gamyklą Akmenės LEZ. Norime padėkoti investuotojams už pasitikėjimą ir kuriamą vertę, kuri jaučiama visame regione“, – sako rajono meras.

Vien „VMG Akmenės baldai“ gamykloje per dvejus metus bus sukurta daugiau nei pusė tūkstančio naujų darbo vietų. Kompanija savo tinklalapyje šiuo metu skelbia dešimtis atvirų darbo pozicijų operatoriams, pamainos meistrams, laborantams, gamybos planavimo inžinieriams, pakavimo meistrams ir kitiems specialistams.

Meras pabrėžia, kad nors rajone šiuo metu gyvena iki 20 tūkst. gyventojų, jo infrastruktūra yra pritaikyta trečdaliu didesniam gyventojų skaičiui, tad į rajoną atvykstantiems specialistams ir jų šeimoms nekils rūpesčių nei dėl vietų mokyklose ar darželiuose, nei nuomojantis ar įsigyjant jų poreikius atitinkantį būstą, kurio kaina šiuo metu bent 2-3 kartus mažesnė nei didmiestyje.

„Rajone nedarbo lygis yra pakankamai žemas, todėl neabejojame, kad verslui siūlant itin konkurencingą atlygį ir socialines garantijas, sulauksime atvykstančių specialistų iš kitų rajonų. Esame pasirengę juos priimti. Intensyviai kalbamės ir su Vyriausybe dėl paramos miesto plėtrai, nes susidomėjimas investicijomis į Akmenės regioną toliau auga“, – teigia savivaldybės vadovas.

Pardavimai auga

„VMG Wood Invest“ konsoliduoti pardavimai baldų sektoriuje pernai išaugo daugiau nei trečdaliu ir pasiekė 323 mln. eurų.

Didžiausią įtaką sparčiam augimui padarė 48 proc. ūgtelėjusios. pajamos iš medienos drožlės plokštės gamybos. Pardavimai baldų gamybos srityje augo daugiau nei 30 proc.

Šiuo metu per 90 proc. kompanijos produkcijos yra eksportuojama į daugiau nei 40 pasaulio šalių.

VMG grupė veiklą vysto penkiomis strateginėmis kryptimis – medienos perdirbimo ir tvarių medienos gaminių gamybos, atsinaujinančios energetikos, pramonės inovacijų ir technologijų, inžinerinių medienos konstrukcijų gamybos bei infrastruktūros ir pramoninio nekilnojamojo turto valdymo.
‎‎

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Gargžduose duris atvers bendradarbystės centras „Spiečius“

Birželį Gargžduose duris atvers jau 15-as Inovacijų agentūros bendradarbystės centras „Spiečius“. Centras veiks kaip erdvė, skatinanti regiono verslumą, teikianti nemokamas ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

Verslas

„VMG Technics“ per metus sukūrė 140 inovacijų

Pramonės robotizacijos ir dirbtinio intelekto sprendimus kurianti tarptautinės investicinės VMG grupės bendrovė „VMG Technics“ 2023 metais praneša pasiekusi 33 mln. ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This