Paskelbta prestižinio automobilio Klaipėdos merui paieška (8)

Svarbu, Transportas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-08-28

Klaipėdos miesto savivaldybė po dviejų rinkos konsultacijų paskelbė atvirą viešąjį pirkimą dėl prestižinio lengvojo automobilio nuomos 49 mėnesiams. Maksimali būsimo Arvydo Vaitkaus tarnybinio automobilio kaina neskelbiama.

Pirkimas, kuriam savo pasiūlymus tiekėjai gali pateikti iki rugsėjo 11 dienos, vadinasi „Prestižinių vidutinių lengvųjų automobilių nuoma (automobilio veiklos nuoma su technine priežiūra ir draudimu (mero veiklai)”. Ieškoma išsinuomoti naujo įkraunamo benzininis hibrido: „lengvojo didelio, iki 3,5 t bendrosios masės automobilio, M1 kategorijos”. 

Nuomojamo automobilio variklio galingumas – ne mažiau kaip 110 kW, jis turi atitikti ne žemesnį kaip Euro 6 standartą, keturiais varomais ratais. Automobilyje turi būti neužšąlantis iki -35°C aušinimo skystis, oro kondicionavimo ir šildymo sistema, klimato kontrolė, priekinės ir galinės sėdynės šildomos. Jam turi būti suteikta ne mažiau kaip 36 mėnesių ir ne mažiau kaip 150 tūkst. km ridos garantija. 

Neseniai „Atvira Klaipėda” pranešė, kad Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus per 100 dienų taip ir nesugebėjo pasirinkti prestižinio hibridinio tarnybinio automobilio, „atitinkančio naudotojo statusą saugos ir komforto kriterijus”, o Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, vadovaujama Algio Latako, rugpjūčio 10 d. pasirašė sutartį dėl lengvojo prestižinio automobilio Citroen EC4 pirkimo.

Uosto direkcijos prestižinis automobilis visiškai nenaudoja iškastinio kuro. Panašų automobilį neseniai įsigijo ir Klaipėdos rajono savivaldybė. 

Gegužės pabaigoje Klaipėdos miesto savivaldybės taryba be jokių diskusijų pritarė mero teikimui leisti nuomotis pagal veiklos nuomos sutartis 4 lengvuosius automobilius. Kol kas perkama tik paties mero automobilio nuoma. 

Teigiama, kad vadovaujantis galiojančiais įstatymais, nuomos laikotarpiu ant automobilio kėbulo bus priklijuoti įstaigos logotipai. Buvusio mero Vytauto Grubliausko tarnybinis automobilis taip paženklintas nebuvo.

Žymos: | | | |

Komentarai (8):

Atsakymai į “Paskelbta prestižinio automobilio Klaipėdos merui paieška”: 8

  1. Anonimas parašė:

    Arturiuk ,Arturiuk kaip blogai kai nesi valdžioje , o dėl mero mašinos koks kieno reikalas , kokios markės bus tas auto tegul perka nors malūnsparni . O kai jūs buvote valdžioje biudžetinius ir europinius pinigėlius taškėt į visas puses kodėl tada tylėjot , teisinguoliai .

  2. T parašė:

    Apgailėtinas.

  3. Kaimiškos problemos parašė:

    Na va meras neturi laiko spręsti miesto problemas. Juk kaimo ponas su bet kokia karieta nevažinės.

  4. Dariukas parašė:

    O gal vertėtų tuo „išgirtu” vandens autobusu pasinaudoti….. arba naudoti žydru Q7 pasinaudoti- padovanos dar vieną, maža bėda

  5. Geda. parašė:

    Nesuprantu ,visi pilieciai perka automobilius iš savo atlyginimo ir važiuoja i darba…Ar meras daugiavaikis,invalidas,socialiai remtinas..???

  6. Vincas parašė:

    Ponie liberale Artūrai, ar Jūsų kolega ir partinis bendražygis liberalas Grubliauskas yra nuskriaustas? Na, nebent kad rinkimus pralaimėjo. Ar Jums Artūrai liberalai moka už tai, kad vietoj Jūsų atėjus naujai bei kitai valdžiai, Jūs apie pateikinėtumet straipsnius su prieskiniais, na jeigu ne žiauriai blogesni už liberalus, bet tokie ale neaiškus negu liberalai, Jūsų draugai?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Didžiojo pilies bokšto špilis iškils jau rugpjūtį

Užkopti į uostamiesčio piliavietės viršų, pasigrožėti nuo jos Kuršių mariomis ir Kuršių nerija, pasižvalgyti į uostą, laivus, akimis aprėpti miesto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This