Izraelio kinas atkeliauja į Klaipėdą

Kultūra

Paskutinį vasaros mėnesį Lietuvoje prasidėjęs projektas „Izraelio kinas tavo mieste“ keliasi į Klaipėdą. Šiemet žiūrovams bus pristatyti trys skirtingais laikotarpiais sukurti filmai – „Blaumilcho kanalas“, „Pasaulio pakrašty sukite kairėn“ bei „Abulelė“.

Retrospektyvą Klaipėdoje atidarė rugsėjo 5-ąją Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje vykusi filmo „Blaumilcho kanalas“ (rež. Ephraim Kishon) peržiūra. 1969-aisiais sukurta komedija – kultinis Izraelio kino filmas, pašiepiantis biurokratiją ir kasdienio gyvenimo beprotybę.

Dar žiūrovai galės nemokamai išvysti fantastinį filmą visai šeimai „Abulelė“ (Rež. Jonathan Geva, 2015) apie berniuko ir mistinės būtybės draugystę. Taip pat bus rengiamos ukrainiečių bendruomenėms pritaikytos šio filmo peržiūros su ukrainietiškais subtitrais.

Romantinių dramų mėgėjams – keturis apdovanojimus Izraelio ir tarptautiniuose festivaliuose pelnęs filmas „Pasaulio pakrašty sukite kairėn“ (rež. Avi Nesher, 2004) apie dviejų į Izraelį atvykusių merginų, indės ir prancūzės, draugystę bei meilės romaną. Filme taip pat nagrinėjami sunkumai ir netikėtumai, kylantys integruojantis šeimoms iš skirtingų etninių terpių, jų kova su imigracija ir prietarais.

„Izraelio kinas – vienas mūsų vertingiausių eksportų, kurį labai myli ir vertina Lietuvos auditorija. Ankstesniais metais tūkstančiai žiūrovų visoje Lietuvoje, tiek didžiuosiuose miestuose, tiek ir mažesniuose miesteliuose, jau spėjo pamatyti keturiolika Izraelio filmų. Tikimės, kad su naujuoju paketu iš Izraelio kino aukso fondo dar daugiau žiūrovų pamils Izraelio kiną,” – sako Izraelio ambasadorės pavaduotojas Erez Golan.

Filmai bus rodomi originalo kalba su lietuviškais subtitrais.

INFORMACIJA

„Izraelio kinas tavo mieste“ seansai Klaipėdoje:

Rugsėjo 20 d. 17 val. „Pasaulio pakrašty sukite kairėn“, Klaipėdos I. Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinys.

Spalio 11 d. 17 val. „Abulelė“, Klaipėdos I. Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Klaipėdos mokiniai kviečiami dalyvauti naujame kino festivalyje

Klaipėdos licėjus kviečia visų Klaipėdos miesto ir rajono mokyklų mokinius atskleisti savo kūrybiškumą ir dalyvauti naujame trumpų filmų festivalyje. Festivalio ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Kultūra

STT: kino gamybai skiriami pinigai reikalauja daugiau skaidrumo

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko korupcijos rizikos analizę ir antikorupciniu požiūriu įvertino valstybinio finansavimo kinui skyrimą projektų parengiamiesiems ir gamybos ...
2023-10-20
Skaityti daugiau

Regionas

Kviečia į nemokamus pasimatymus su autoriniu kinu Palangoje

Jau kelerius metus nemokamus kino seansus po atviru dangumi Palangoje rengianti kultūros erdvė „Oldman“ ir šią vasarą kviečia į kino ...
2023-07-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This