Vieną bendruomenės tarybą meras išsaugoti privalės

Sveikata

„Atvira Klaipėda” jau rašė, jog Klaipėdos miesto tarybos komitetai ėmėsi svarstyti jiems pateiktus mero sprendimų projektus naikinti visuomenines tarybas bei komitetus, sudarytus iš bendruomenių atstovų ir veikusius prie miesto tarybos. Vietoj jų miesto meras Arvydas Vaitkus nusprendė suformuoti savo patarėjų institutą. Tokią teisę jam suteikia naujasis Vietos savivaldos įstatymas.

Visgi vieno visuomeninio darinio – Bendruomenės sveikatos tarybos – merui panaikinti nepavyks.

Antradienį vykusiame Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto posėdyje dalyvavusi savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė informavo, jog prie miesto tarybos turėti veikiančią sveikatos tarybą įpareigoja Lietuvos Respublikos sveikatos sistemos įstatymas.

Tačiau paaiškėjo, jog lyginant su ankstesniais metais, šios bendruomeninės institucijos narių skaičius sumažėjo daugiau ne perpus: vietoj buvusių 15-os narių, liko vos šeši.

Tai sukėlė Artūro Razbadausko susirūpinimą.

„Reiškia, labai bendruomenės susiaurinamos, jų įtraukimas, tai čia tokia tradicija formuojasi, kad bendruomenės išstumiamos (…) Tik du žmonės iš bendruomenės, kažkaip keistai atrodo”, – ir klausė, ir replikavo jis.

Pasak R. Perminienės, nors narių skaičius ir sumažintas, tačiau proporcija, kaip numato įstatymas, „trečdaliais yra išlaikoma”.

„Trečdalis turi būti miesto savivaldybės paskirtų asmenų, trečdalis iš įmonių, įstaigų ir organizacijų ir lygiai trečdalis – iš visuomeninių organizacijų, iš bendruomenių. Tos proporcijos yra išlaikomos – iš visur bus du, du ir du”, – paaiškino ji.

Trims komiteto nariams balsavus už, Sauliui Liekiui ir A. Razbadauskui susilaikius, pritarta pateiktam sprendimo projektui patvirtinti naujus Bendruomenės sveikatos tarybos nuostatus.

Tam dar turės pritarti ir miesto taryba, kuri, kaip paaiškėjo, privalės paskirti ir Bendruomenės sveikatos tarybos pirmininką.

2 Comments

  1. Angelų markizė

    O bože bože… Rožė…

    Reply
  2. Vincas

    Teisingai daro Vaitkus. Aš irgi vyčiau lauk liberalų ištva, kuri 30 metų sėdėjo Klaipėdoje valdžioje ir nieko nepadarė. Liberalai Klaipėdoje policijai vadovauja.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This