Užstrigo Kuršių nerijos dviračių tako rekonstrukcija

Svarbu, Transportas

Lietuvos automobilių kelių direkcijai iš pirmo karto nepavyko rasti rangovo dviračių tako Smiltynė-Nida atkarpai nuo iki 16,52 iki 31,36 km rekonstruoti. „Negauta jokių pasiūlymų ar paraiškų arba jos buvo atmestos”, – rašoma ataskaitoje apie rugpjūčio 2 d. skelbto viešojo pirkimo konkurso baigtį.

Šiemet atnaujintas tako ruožas Smiltynė-Juodkrantė. Palmiros Mart nuotr.

Direkcija pirkimo dokumentuose buvo įrašiusi, kad „darbų atlikimo terminas yra esminė sutarties sąlyga”. Taip pat buvo pabrėžiama, kad tokio termino nesilaikymas bus laikomas esminiu sutarties pažeidimu. Maksimalus terminas, per kurį turėjo būti paleistas dviratininkų eismas rekonstruotu taku, buvo aštuoni mėnesiai. 

Nepavykus rasti rangovo, Kelių direkcija paskelbė rinkos konsultaciją, kurioje, be kita ko, verslo buvo klausiama, per kokį terminą jis galėtų atlikti darbus, nurodytus pateiktuose dokumentuose. Konsultuojantis siekta įvertinti neįvykusio pirkimo priežastis, išanalizuoti siūlomas rinkos dalyvių pirkimo kainas, sudaryti jiems ir kitiems suinteresuotiems asmenims pateikti klausimus, pastebėjimus.

Liepos viduryje iškilmingai atšventusi dviračių tako nuo Smiltynės link Juodkrantės rekonstrukcijos pabaigtuves, Kelių direkcija paskelbė šį konkursą ir tikėjosi, kad trasos atkarpa bus atnaujinta iki kitų metų vasaros.

Darbai čia turi būti atliekami pagal UAB „Plentprojektas” parengtą techninį darbo projektą. Jame rašoma, kad esama danga dabar yra asfaltbetonis su įvairiomis pažaidomis, vietomis ji yra ištrupėjusi.

Takas driekiasi ir per Naglių gamtinį rezervatą bei Karvaičių kraštovaizdžio draustinį.

INFORMACIJA

Bendras tako Smiltynė–Nida ilgis yra apie 50 km. Didžioji jo dalis, beveik 36 km nuo Smiltynės iki Preilos, priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai, likusi dalis – Neringos savivaldybei.

Takas buvo tiesiamas keliais etapais. Ruožas nuo Pervalkos gyvenvietės iki Pervalkos paplūdimio įrengtas dar 1978 m. Dalimis lipdytas takas sulaukdavo tik būtinojo remonto ir rekonstruojamas nebuvo.

Nuo šių metų vasario iki liepos vykę darbai tako Smiltynė–Nida ruožuose tarp 2,104 ir 15,567 km, kuriuos vykdė statybų bendrovė „YIT Lietuva“, atsiėjo 5,8 mln. Eur.

Anot Susisiekimo ministerijos, Neringos savivaldybei priklausantis tako ruožas nuo Pervalkos iki Nidos – geros būklės ir eksploatuoti yra tinkamas.

3 Comments

  1. se

    Eilinį kartą kažkas daroma ir nedadaroma. Būtinos punktyrinės linijos, skiriančios judėjimo krypčių juostas. Anksčiau „kultūringieji ” tautiečiai neretai viena kryptimi važiuodavo dviese, o dabar praplatinus kelią – karališkai jau ir trise. Visai jiems ne motais dėl iš priekio važiuojančių dviratininkų.

    Reply
    • Jon

      Pritariu

    • Palmira Martinkienė

      Aš irgi tą pastebėjau…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Dviračių takui į Melnragę remontuoti jau ieškoma rangovų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė dviračių ir pėsčiųjų takų kapitalinio remonto Prano Lideikio gatvėje, nuo Liepojos iki Molo gatvių, rangos darbų konkursą. Nors ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Sustabdytas dviračių tako po viaduku projektavimas

„Stabdyti sutarties vykdymą nuo 2024 m. sausio 31 d., kol bus išspręstas lietaus nuotekų tinklų įregistravimo klausimas arba priimtas bendras ...
2024-04-07
Skaityti daugiau

Miestas

Kurie kiemai, gatvės ir dviračių takai bus tvarkomi pirmiausiai?

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius patvirtino vietinės reikšmės kelių ir gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo (remonto) prioritetinių darbų 2024–2026 m. eiliškumo sąrašą. ...
2024-03-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This