Būsimiesiems laivų korpusų surinkėjams – piniginės stipendijos

Uostas ir jūra

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė skyrė pinigines stipendijas Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro moksleiviams, pasirinkusiems laivų korpuso surinkėjo profesiją. Sutartys pasirašytos su devyniais pirmakursiais.

Vardines stipendijas gaus devyni jaunuoliai, kurie buvo atrinkti pagal mokymosi rezultatus ir motyvacinius pokalbius. Moksleiviai kas mėnesį gaus po 200 еurų. Ateityje tokių stipendijų gali tikėtis ir daugiau jaunuolių.

„Mums labai svarbu, kad jaunimas rinktųsi inžinerinio profilio specialybes, kurios yra itin reikalingos ir perspektyvios. Nuolat skiriame dėmesį savo srities – jūrinės inžinerinės pramonės – profesijų populiarinimui. Jaunimą jas skatiname rinktis, ne tik sudarydami sąlygas atlikti praktiką, o vėliau įsidarbinti, bet ir prisidėdami prie šios krypties specialybių studentų gyvenimo kokybės pagerinimo studijų metu ir taip sudarydami sąlygas skirti dar daugiau dėmesio profesinių žinių gilinimui. Tikimės, kad mūsų įsteigtos stipendijos bus viena iš paskatų rinktis šį profesinį kelią ir ateityje prisidėti prie unikalių laivų statybos ar remonto projektų įgyvendinimo, taip kuriant vertę jūrinės inžinerijos srityje“, – pranešime cituojamas Arnoldas Šileika, Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupės gen. direktorius.

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro direktorius dr. Egidijus Skarbalius dėkojo socialiniams partneriams už rodomą dėmesį jų moksleiviams.

„Šios piniginės stipendijos yra tikrai puiki paskata moksleiviams tobulėti, siekti geresnių mokymosi rezultatų ir savo ateitį projektuoti čia, Klaipėdoje, kur sėkmingai veikia laivų statybos ir remonto pramonė. Stengiamės, kad besimokantieji mūsų centre įgytų kuo daugiau praktinių žinių ir įgūdžių, todėl į darbo rinką jie gali įsilieti iš karto, vos gavę baigimo diplomą“, – sakė jis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Būsimus stiuardus italai mokė maisto paslapčių

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras toliau stiprina tarptautinius ryšius ir semiasi patirties iš partnerių užsienyje. Šiomis dienomis uostamiestyje vieši maisto ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Statys elektrinį keltą

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupei priklausanti Vakarų Baltijos laivų statykla (VBLS) pasirašė sutartį su Norvegijos bendrove „Torghatten Nord AS“ ...
2024-03-07
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

VLG įmonių grupei - 55-eri

Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė kovo 2 d. savo 55-erių metų sukaktį pažymės „Švyturio“ arenoje šventiniu renginiu. Ta proga ...
2024-02-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This