„Klaipėdos paslaugoms” nepavyko perimti dar vienos paslaugos

Verslas

Savivaldybės spaudžiama perimti vis daugiau miesto tvarkymo funkcijų UAB „Klaipėdos paslaugos” (anksčiau – Klaipėdos autobusų parkas) pralaimėjo viešojo pirkimo konkursą dėl uostamiesčio eismo reguliavimo priemonių priežiūros ir remonto darbų.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Konkursą laimėjo ir 475 tūkstančių vertės sutartį su savivaldybe pasirašė privati UAB „Eismija”, registruota Klaipėdoje. Sutartis galios iki 2026 metų žiemos.

UAB „Klaipėdos paslaugos” pasiūlymas buvo atmestas „neatitikus nustatyto kvalifikacijos reikalavimo”. Kokią kainą konkurse siūlė savivaldybės bendrovė viešojo pirkimo konkurso ataskaitoje neskelbiama.

„Atvira Klaipėda” gegužę rašė, kad Klaipėdos autobusų parkas (KAP) be viešųjų pirkimo konkursų gavo savo savininkės uostamiesčio savivaldybės užsakymą dėl viso miesto gatvių, pėsčiųjų, dviračių takų, šaligatvių valymo vakuuminėmis mašinomis ir rankiniu būdu paslaugos. Sandorio vertė – 3,6 milijono eurų.

Be to KAP prijungus prie jos savivaldybės UAB „Gatvių apšvietimas” perėmė miesto apšvietimo ir į  miesto gatvių valymo rinką. Savivaldybė zonduoja galimybes tiesioginiais sandoriais pavesti ir visą keleivių vežimo uostamiestyje rinką. Nors Konstitucinis Teismas dar pernai išaiškino, kad tokie sandoriai yra galimi tik išimtiniais atvejais.

UAB „Klaipėdos paslaugos” bandė įeiti ir į atliekų vežimo rinką – praėjusių metų pabaigoje nesėkmingai dalyvavo  Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) paskelbtame tarptautiniame konkurse dėl mišrių komunalinių bei didžiųjų, biologiškai skaidžių (žaliųjų) atliekų surinkimo apvažiavimo būdu Klaipėdoje ir jų transportavimo į atliekų tvarkymo įrenginius paslaugos.

„Atviros Klaipėdos” duomenimis, savivaldybėje analizuojama ir galimybė prie UAB „Klaipėdos paslaugos” prijungti dar mažiausiai vieną savivaldybės valdomą įmonę. Tai ne tik sustiprintų bendrovę, kurios visą keleivinio transporto parką per keletą metų suplanuota konvertuoti į varomą tik elektra, bet ir esą leistų pagerinti kitų mažų savivaldybės įmonių teikiamas paslaugas. 

3 Comments

  1. Kas toliau?

    Kitais metais pirtelė ir vaistinė po sparnu? Ant galo ir turgūs?

    Reply
  2. Žydrūnas

    Gražinkite atgal pavadinima

    Reply
  3. Marijus

    Neniškio kontora bando patapt Klaipėdos monopolininke? Ir jokioviešojo interedo pažeidimo nieks iš „teisėsaugos” atstovų, žinoma, nemato… O dėl minėto šaligatvių valymo…? Prieš dieną ar porą mačiau kaip šaligatvio valymo mašinėlė važiavo VIDURIU Bandužių gatvės ir „šlavė” asfaltą….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This