Migla galutinai išsisklaidė: meras siūlo nestatyti Jūrininkų poliklinikos

Miestas, Svarbu

Meras Arvydas Vaitkus antradienį pateikė sprendimo projektą stabdyti keleto svarbių investicinių projektų įgyvendinimą. Tarp jų – ir VšĮ Jūrininkų sveikatos priežiūros centro infrastruktūros plėtra (naujo pastato statyba).

Poliklinika turėjo būti statoma pagal MB „Mes architektai“ sukurtą projektą.

Tokį sprendimą savivaldybės tarybai meras teikia dėl to, kad prioritetą siūloma skirti kito objekto – VšĮ Klaipėdos miesto poliklinikos pastato, esančio Taikos pr. 76 kapitaliniam remontui. Pastarąjį projektą siūloma finansuoti iš 2021-2027 metų ES investicijų programos lėšų, rašoma aiškinamajame rašte dėl siūlymo atitinkamai keisti Klaipėdos savivaldybės 2023–2025 metų strateginį veiklos planą.

Iki šiol meras teigė, kad galutinis sprendimas nėra priimtas. Tą patį tvirtino ir jo komandos nariai.

Taip pat siūloma stabdyti Baltijos pr. ir Taikos pr. žiedinės sankryžos rekonstravimo projektą, prioritetą suteikiant Lypkių g. rekonstrukcijai.

Stabdomas bus ir geležinkelio pervažos Giruliuose rekonstravimo projektas, nes siūloma spręsti šio objekto klausimą bendradarbiaujant su Susisiekimo ministerija bei AB „Lietuvos geležinkeliai”.

Be to, stabdomas ir atraminių apsauginių įėjimo į paplūdimį sienučių remontas Giruliuose, nes planuojamas „ne pavienių dalių, o bendras visos paplūdimių infrastruktūros tvarkymas (parengus priemonių planą ir atitinkamai techninę dokumentaciją)”.  

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad savivaldybė nutraukė rangos konkursą dėl Jūrininkų poliklinikos statybos darbų, atraminių sienučių Giruliuose rekonstrukcijos bei Baltijos – Taikos prospektų žiedinės sankryžos projektavimo sutartis.

Meras taip pat siūlo padidinti kai kurių investicinių projektų vertę dėl viešųjų pirkimų metu pasiūlytų didesnių nei planuota kainų, atsiradus papildomų darbų poreikiui. Prie šio siūlymo pateikti tokie pavyzdžiai:

„VšĮ Klaipėdos miesto poliklinikos pastato (Taikos pr. 76, Klaipėda) modernizavimas, gerinant sveikatos centro teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą ir kokybę“, nes, atlikus objekto ekonominį vertinimą, nuspręsta vykdyti pastato kapitalinį remontą”;

„Eismo valdymo sistemos modernizavimo Smiltelės g., Taikos pr., Tiltų g., Herkaus Manto g., Liepojos g. techninio darbo projekto parengimas ir įgyvendinimas“, nes reikia atlikti papildomus projektavimo darbus (projektinių pasiūlymų parengimas, eismo srautų modeliavimas)”.

INFORMACIJA

Sprendimo projekte taip pat siūloma įtraukti naujas papriemones: 

„Prisidėjimas prie Klaipėdos pietinės uosto dalies sausumos susisiekimo mazgo galimybių studijos parengimo“;

„Dalyvavimas projekte „Išmanusis miestas 10“; 

„Gyvūnų populiacijos gausos reguliavimo paslaugos“;

„Vartotojų prijungimas prie centralizuotų nuotekų surinkimo tinklų Klaipėdos miesto aglomeracijoje“; 

„Tarptautinio Erasmus+ programos projekto „Jaunimo tarybų dalyvavimas Europoje“ (angl. „Youth council participation in Europe“) įgyvendinimas“;

„Tarptautinio Erasmus+ programos projekto „VR ateitis“ (angl. „VR the Futuree“) įgyvendinimas“; 

„Tarptautinio URBACT programos projekto „NextGen darbas su jaunimu“ (angl. „NextGen YouthWork“) įgyvendinimas“; 

„Ikimokyklinių įstaigų energetinių auditų atlikimas“; 

„Sporto infrastruktūros užimtumo stebėjimas bei fiskalinės sistemos įvedimas“. 

Papriemonės strateginio veiklos plano programose atsiranda dėl savivaldybės padalinių pateiktų siūlymų, tarybos, įvairių komisijų bei darbo grupių sprendimų.

14 Comments

  1. Anonimas

    O kam Vaitkui nauja poliklinika? Pas jį daktarai į namus atvažiuoja.Gerą merą išsirinkom!

    Reply
  2. Eglė

    Savivaldybė išsikėlė du tikslus:
    1. Panaudoti numatytą sklypą,
    2. Atiduoti sveikatos priežiūrą privačiam sektoriui.

    Neturintys pinigų susimokėti už brukamas papildomas paslaugas ir turintys keletą ligų niekam nerūpi.
    Pamąstymui: kas galėtų paneigti, kad už tai gerai galimai sumokėjo „InMedica”, „Antėja” ar kiti, kuriantys „Akropolį” medicinoje?

    Reply
  3. Anonimas

    Eh, kad sustabdyti tą nevykusį požeminės aikštelės po Atgimimo aikšte statybas, kurios mums kainuos LABAI daug, o ateityje nebus perspektyvos… Juk 2030 metais miesto centras turi tapti europiniu miestu su minimalia tarša. Eh… bet šito projekto nestabdo, nes viešbučiams reikia parkavimosi vietų (draugelis Tuma juk irgi valdžioj).

    Reply
    • I am

      Taip, požeminė atgimimo aikštėje beprasmybė. Kiek kartų svarstyta, kad jos nereikia, bet va muzikiniui ir Tumai reikia. Viskas per tą muzikinį…. Būtų buvęs Laivites teritorijoje prie vandens, jokio požeminio niekas nieko nedarytų

  4. Tikrai

    Stabdo rimtus projektus, o vietoj to – remontas, uosto isvaziavimas ( labas dambrauskai:), auditai ir pinigu ismetmas visokioms ‘jaunimo veiklos’… kas toliau Vaitkau? Ka padare liberalai- arena, baseinas, centru rekonstrukcija, jono kalnelis, smilteles gatve, integruotos teritorijos, melnrages ir sajudzio parkai, klaipedos koncertu sake, danges krantine ir piliavietes regeneracija,
    molyklu stadionai – tau net nesisapnuoja… beviltiskas jau dabar vaikis…:)

    Reply
    • Tam tikrai yra daug tiesos

      Kaip kitaip įridysi savo tiesą – naudojamas patikrintas ginklas yra žeminti ir nuvertinti buvusių valdžių darbus, bet pamirštama, kad valdžios galias riboja kadensijos ir rinkėjai paklaus , kodėl nevykdėte duotus pažadus. Strateginis planavimas- rimta užduotis ir labai lengva priskaldyti malkų. Kas atrodo šiandien neaktualu- ryt gali virsti rimta problema ir galvos skausmu!

    • Miesto poliklinika tinka

      Kokie rimti”projektai”. pristatyti pastatatų- ta tik pinigus plauti iš statybų. Kiek tos mažutės poliklinikos atneša naudso, kai nėra nei echoskopijų kabinetų, nėra rentgeno, nėra kraujo laboratorijų, nieko doro nėra??? Pavažiuokite ir pavaukščiokite po visus 7 Miesto poliklinikos pastato aukštus po pietų? Kaip laidojimo salėse išvežus velionį- tuščia, nyko, o tokios erdvės? Kiekviename aukšte po išvietę, yra visos sąlygos reabilitacijai, yra baseinas! Bet ne, reikia būtinai naujų, iki skausmo baisių pastatų, kad kiekvienos poliklinikos vadovas turėtų iki „smerčiaus” nuolatinę darbo vietą, o tyrimus siuntinėtų daryti pacientus po visą miestą…

  5. talk

    Kaimas artėja

    Reply
  6. " aukštesnio išsilavinimo "

    liberalieji ir konservatorių fanai teksto neskaito , nes nesuvokia ? SKAITYKITE TEKSTĄ , ne tik antraštę , nevykėliai . Darbai vyks , tik kiti . Apsiverkite aimanuotojai 🙂

    Reply
    • Aukštesnio išsilavinimo .

      Nereikia žeminti kitaip galvojančių. Ne visada puolimas yra geriausias ginklas. Vis tai ką aiškini primena malūną, malantį miltus, kuris geba sumalti tik vieną grūdelį. Kam kaišioti politiką. Juk ir taip visiems aišku, kad liberalai ir konservatoriai prakišo savivaldos rinkimus. O nuomonių, dėl valdžios veiksmų gali būti įvairių. Į politikų pažadus žvelgiu skeptiškai. Girdime daug pažadų, o kai juos reikia įgyvendinti atsiranda priežasčių ir tada prasideda kaltinimai buvusiems, nes dėl nesėkmių jie kalti. Tai politinė yda ir taip sukasi politinė karuselė nuo vienų rinkimų iki kitų.. Žvelk giliau!

    • Anonimas

      Šitas IP 90.135.35.244 sklaidžia neapykanta. Akivaizdžiai nupirkas niekinti visus komentatorius. Tokį reikia užblokuoti.

  7. Skaitytojas

    Viską stabdome ir nukeliame į geresnius laikus, o kokia ateitis – pažiūrėsime!

    Reply
  8. T

    Turim ką turim, gryžtam į kalchozų laikus. Apgailėtinas vaizdas.

    Reply
    • I am

      Ar blogai buvo holkozu laikai? 😀

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Laikraščių paslaugų pirkimo spektaklis baigėsi pagal scenarijų

Klaipėdos savivaldybės konkursus dėl jos informacijos skelbimo „laimėjo” tie, kuriems jų sąlygos ir buvo pritaikytos – dienraščiai „Klaipėda” ir „Vakarų ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Miestas

Meras patvirtino Savivaldybės administracijos ataskaitą

Uostamiesčio savivaldybės meras Arvydas Vaitkus balandžio 29 d. patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracija 2023 metų ataskaitą: metinę veiklos ataskaitą, metinių ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This