Skaičiuos sportuojančius vaikus

Sportas

Klaipėdos miesto savivaldybei priklausančiame sporto centre „Gintaras“ baigiama įdiegti sportuojančių vaikų lankomumo apskaitos informacinė sistema. Tikimasi, kad naujasis sprendimas bus raktas į efektyvesnį sporto bazių panaudojimą, jis taip pat leis kontroliuoti ir lankytojų sumokėtas ar pradelstas įmokas.

Palmiros Mart nuotr.

„Gintaro“ sporto centras, kuris klaipėdiečiams geriau žinomas kaip „Gintaro“ baseinas, yra pirmasis, kuriame jau įdiegtas ir testuojamas naujas sprendimas sporto infrastruktūros bei sportuojančiųjų užimtumui stebėti. Netrukus lankytojų apskaitos informacinė bei praėjimo kontrolės sistema bus diegiama ir kitose savivaldybei pavaldžiose sporto įstaigose bei sporto organizacijose, gaunančiose sportuojančių vaikų krepšelį.

Šiuo žingsniu siekiama apskaityti faktinius sporto įstaigos lankytojus, taip pat stebėti faktinį sporto veiklų vykdytojų (trenerių ir mokytojų) užimtumą ir, esant poreikiui, operatyviai priimti reikalingus sprendimus.

Tikimasi, kad sportuojančių vaikų programos stebėsena pagal faktinį lankytojų, dalyvaujančių veiklose, lankomumą leis paslaugų teikėjams lanksčiau panaudoti sporto bazės resursus. Be kita ko, įdiegus naująją sistemą, bus galima vykdyti individualių organizacijų sportinių veiklų lankytojų įmokų sumokėjimo stebėseną, kitaip sakant, bus galima matyti, ar besinaudojantis sporto baze už tai laiku susimoka.

„Norime turėti visą vaizdą apie tai, kiek mokinių ir sporto mėgėjų sportuoja savivaldybei pavaldžių sporto įstaigų bazėse, iš kur jie. Žinodami, kaip konkrečios sporto ir miesto švietimo įstaigų bazės yra užpildytos, koks yra trenerių ar mokytojų užimtumas, kokiu metu jos yra mažiausiai apkrautos, galėsime žengti kitą žingsnį, spręsdami galimybes jas kuo plačiau atverti norintiems sportuoti gyventojams“, – pranešime cituojamas miesto meras Arvydas Vaitkus.

Klaipėdos miesto savivaldybės sutartyje su paslaugos teikėju UAB „Double“ numatyta, kad sistema turi užtikrinti centralizuotą vaikų, sportininkų lankomumo kontrolę visose savivaldybei pavaldžiose sporto įstaigose ir sporto organizacijose, kurios iš dalies finansuojamos iš miesto biudžeto lėšų. Kontrolė gali būti atliekama tiek įstaigos patalpose, tiek atvirose erdvėse, kur vyksta sporto veiklos (sporto salės, stadionai, lauko aikštelės ir kt.).

Sporto įstaigose įdiegta sistema galės sugeneruoti ataskaitas apie vaikų, lankančių sportines veiklas, bei sportininkų lankomumą per pastaruosius 12 mėnesių pagal šias užklausas: lankymas pagal atskiras sporto įstaigas; pagal grupes; trenerius. Taip pat naudojant sistemą bus galima matyti informaciją apie sumokėtas ar pradelstas įmokas už treniruotę.

Visų kitų uostamiesčio sporto bazių, švietimo įstaigų sporto salių ir aikštynų rezervacijos ir atsiskaitymo už paslaugas sistemą, kuri leis ne tik patogiai išnaudoti turimą sporto infrastruktūrą, bet ir įvertinti naujus poreikius, įdiegti rengiamasi ateinančių metų pavasarį, šiuo metu yra pradėtos viešųjų pirkimų procedūros.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This