„Inno Line“ planuoja įsirengti saulės jėgainę

Regionas

Klaipėdos rajone veikianti SBA grupės baldų gamykla „Inno Line“ ant pastato stogo statys 3,5 MW galios saulės jėgainę ir artimiausiu metu skelbs rangos konkursą. Planuojama, kad elektrinė pradės veikti jau vasaros pradžioje ir patenkins 25 proc. įmonės metinio energijos poreikio.

„Mūsų veiklos vienas pagrindinių principų – tvarumas ir kuo mažesnis poveikis aplinkai. Iki šiol, kaip ir visos SBA grupės įmonės, perkame tik žaliąją elektrą, pagamintą iš atsinaujinančių energijos išteklių. Dabar nusprendėme žengti dar vieną žingsnį – imsimės patys ją gaminti. Planuojamos investicijos į saulės jėgainę – 2,3 mln. eurų. Ji turėtų atsipirkti per 7 metus“, – teigia „Inno Line“ vadovas Ramūnas Marozas.

Pasak jo, saulės elektrinės naudą bendrovė ypač pajus energijos kainų šuolių metu ateityje, kai padės efektyviai suvaldyti sąnaudas.

„Įrengti saulės jėgainę planavome jau projektuodami „Inno Line“ gamyklą SBA industrinių inovacijų slėnyje šalia Klaipėdos, todėl tam specialiai pritaikėme stogą, kad įrengimas būtų sklandesnis ir greitesnis. Planuojame, kad per metus jėgainė pagamins apie 3 260 MWh elektros energijos, o saulės moduliais bus padengta apie 37 000 kv. m. stogo“, – sako bendrovės „SBA Home“, vienijančios 4 SBA baldų gamyklas, technikos direktorius Vidas Mišeikis.

Anot jo, artimiausiu metu bus skelbiamas rangos konkursas, o saulės jėgainė veikti pradės ateinantį birželį. Didžiąją dalį projekto finansuoja pati „Inno Line“, valstybė skyrė maždaug 13 proc. paramą.

1 MW saulės jėgainė jau 4 metus veikia ir ant kitos SBA bandų gamintojos bendrovės „Klaipėdos baldai“ stogo. Ji patenkina apie 8 proc. įmonės metinio energijos poreikio.

Saulės jėgaines svarstoma įrengti ir ant kitų SBA grupės įmonių stogų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pradės statyti „Vėjo miestelį“

SBA grupės nekilnojamojo turto kompanijai „SBA Urban“ skelbia, jog gavo Klaipėdos rajono savivaldybės leidimą plėtoti „Vėjo miestelį“ šalia Kuršių marių, ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas

Pasodino per 13 000 medelių

Bendradarbiaudami su Valstybinių miškų urėdija (VMU) daugiau nei 200 SBA grupės darbuotojų šeštadienį Norkaičių girininkijoje, Klaipėdos rajone, 3,4 hektaruose ploto ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Verslas

„Klaipėdos baldų“ pardavimai sumenko 12 proc.

„SBA Home“ skelbia, kad jos valdoma „Klaipėdos baldai“ per tris šių metų ketvirčius produkcijos pardavė už 75,8 mln. eurų – ...
2023-10-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This