Miesto socialinių paslaugų įstaigose – daugybė laisvų darbo vietų

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybės darbo grupės ir biudžetinių bei viešųjų socialinių paslaugų įstaigų vadovų pasitarime diskutuota apie tai, kaip spręsti specialistų trūkumą (esamą ar prognozuojamą) savivaldybės pavaldumo biudžetinėse ir viešosiose socialinių paslaugų įstaigose.

Daugiausia pensinio amžiaus darbuotojų dirba Socialinės paramos centre. Palmiros Mart nuotr.

Savivaldybės pranešime teigiama, jog tai jau trečias toks susitikimas, kurio metu siekiama išgryninti didžiausias problemas, su kuriomis susiduria savivaldybės įstaigos, taip pat atlikti esamų paskatų monitoringą bei išsiaiškinti, kokios paskatos labiausiai skatintų darbuotojų lojalumą darbdaviui.

Minėtos darbo grupės tikslas – numatyti veiksmų planą, kaip iki 2030 metų Klaipėdoje bus sprendžiamas specialistų trūkumas savivaldybės pavaldumo biudžetinėse ir viešosiose įstaigose.

Suskaičiuota, kad daugiausia darbuotojų –1404 – dirba savivaldybės pavaldumo sveikatos priežiūros įstaigose, 639 – socialinių paslaugų srityje ir kone dvigubai mažiau –333 – sporto įstaigose, kur situacija dėl žmogiškųjų resursų yra geriausia.

„Paskatų, darbuotojų pritraukimo, jų išlaikymo bei motyvavimo sistemos negalime sukurti vieni. Geriausiai situaciją ir problematiką žino konkrečių įstaigų vadovai, todėl ir organizuojami teminiai susitikimai“, – pranešime cituojama vicemerė Vaida Raugelė.

Bendrai visose minėtose srityse šiuo metu yra beveik 90 neužimtų pareigybių. Socialinių paslaugų įstaigoms labiausiai reikia individualios priežiūros specialistų (8), socialinių darbuotojų (6) bei psichologų (5). Pastarųjų mieste paklausa apskritai yra didesnė už pasiūlą. Įdomu, kad padėjėjai, jeigu tik būtų norinčių jais dirbti, darbo rinkai parengiami per trumpą laiką.

Siūloma numatyti socialiniams darbuotojams bendras paskatas, į jas įtraukti viešojo transporto išlaidų kompensavimą, sveikatinimo, kvalifikacijos kėlimo ir kt. paslaugas.

Nors darbo rinkoje biudžetinės ir viešosios įstaigos nėra toks patrauklus darbdavys kaip privačios ir nevyriausybinės organizacijos, galinčios pasiūlyti geresnes darbo sąlygas, vis dėlto dauguma susitikime dalyvavusių socialinių paslaugų įstaigų vadovų tvirtino, jog darbuotojų kaita nėra dažnas reiškinys.

Daugiausia pensinio amžiaus darbuotojų dirba Socialinės paramos centre (15 proc.), Klaipėdos socialinių paslaugų centre „Rytas“ (14 proc.), Neįgaliųjų centre „Klaipėdos lakštutė“ (11 proc.). Darbuotojų, per artimiausius penkerius metus pasieksiančių pensinį amžių, daugiausia yra Socialinių paslaugų centre ( 20 proc.), „Klaipėdos lakštutėje“ (15 proc.). Didžiausias neužimtų pareigybių skaičius šiuo metu taip pat yra „Ryte“ (10) ir Socialinių paslaugų centre „Danė“ (8). Anketų, kurias antrus metus pildo įstaigų vadovai, duomenys liudija, kad bendra situacija lyginant su pernai, šiek tiek pagerėjo. Tačiau nurodoma, jog reikalingos kryptingos paskatos, kurios pritrauktų reikiamų sričių specialistus ir išlaikytų juos.

„Apibendrinus socialinių paslaugų įstaigų vadovų siūlymus, numačius jų pačių kompetencijos kėlimo bei skatinimo galimybes, bus sukurta nauja savivaldybės paskatų sistema, kurią, atsižvelgiant į įstaigos poreikius, bus galima taikyti lanksčiai ir operatyviai, kas leis pritraukti reikalingus specialistus ir turėti įtikinamų svertų išsaugoti juos”, – rašoma pranešime.

Jame taip pat informuojama, jog analogiški susitikimai jau įvyko su savivaldybei pavaldžių uostamiesčio sveikatos priežiūros, sporto bei kultūros įstaigų vadovais. Planuose – susitikimas su švietimo darbuotojais.

1 Comment

  1. Darbuotoja

    Trūksta darbuotojų ir bėga lauk iš ten,sunkus fizinis darbas,popierizmo daug,ir dar atlyginimus mazins.Vadovas turi būt kitas,kok nepasikeis tol bus ten tokia netvarka.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Buvusiai Socialinės paramos centro vadovei - tūkstantinė sąskaita 

Antrosios instancijos teismas, apeliacine tvarka išnagrinėjęs uostamiesčio savivaldybės skundą ginče su jau buvusia Klaipėdos miesto socialinės paramos centro vadove Diana ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Dėl Slaugos ligoninės vadovo posto - ne tik kandidatų, bet ir kolektyvo kova (papildyta)

Prieš pat naujuosius metus iš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės vyriausiosios gydytojos pareigų pasitraukus buvusiai ilgametei šios medicinos įstaigos vadovei Danguolei ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Po patikrinimo sunegalavusi vaikų darželio direktorė neteks pareigų?

Po to, kai kovo pabaigoje Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai uostamiesčio lopšelyje-darželyje „Obelėlė“ aptiko daugybę ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This