Klaipėdos miesto poliklinikai – du investiciniai projektai

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos savivaldybė užsakė du investicinius projektus siekdama įgyvendinti projektą „Sveikatos centro sveikatos priežiūros paslaugoms teikti reikiamos infrastruktūros modernizavimas“. Jie rengiami norint užsitikrinti finansavimą Klaipėdos miesto poliklinikai atnaujinti, po to, kai atsisakyta statyti naują Jūrininkų polikliniką.

Palmiros Mart nuotr.

Vienas investicinis projektas formaliai skirtas Sveikatos centro pirminės sveikatos priežiūros paslaugoms teikti reikiamos infrastruktūrai modernizuoti, kitas – Sveikatos centro antrinio lygio specializuotos asmens sveikatos priežiūros reikiamos infrastruktūrai modernizuoti.

Sutartį, atlikus atnaujinto varžymosi procedūrą, dėl šių investicinių projektų parengimo, savivaldybė su UAB „Eurointegracijos projektai“ pasirašė spalio 23 dieną. Jos vertė – 4,2 tūkst. eurų. Tai, palyginti su kitomis Klaipėdos miesto savivaldybės ir šios bendrovės sutartimis, menka suma. „Eurointegracijos projektai“ savivaldybės užsakymu yra parengusi Susisiekimo plėtros galimybių studiją (vertė – 47,5 tūkst. eurų), Savivaldybės strateginio plėtros planą 2021-2030 m. (vertė – 69 tūkst. eurų) ir nemažai kitų dokumentų.

Teigiama, kad tokie investiciniai projektai yra reikalingi siekiant gauti finansavimą iš Europos Sąjungos struktūrinės paramos ir/ar valstybės biudžeto lėšų. Klaipėdos miestui esą Sveikatos apsaugos ministerija tam pažadėjo skirti 6,8 mln. eurų.

Minėti du investiciniai projektai turi būti parengti per 50 kalendorinių dienų nuo sutarties pasirašymo dienos. 

Juose, be kita ko, turi būti nustatomos projekto tikslinės grupės, kurias tiesiogiai paveiks įgyvendinamas projektas. Ir detalizuojami tokių tikslinių grupių poreikiai. Investicinius projektus rangovas įpareigotas rengti atsižvelgiant į Klaipėdos savivaldybės parengtus teritorijų planavimo ir strateginius dokumentus.

Klaipėdos miesto taryba paskutiniame posėdyje pritarė sveikatos centro kūrimui Klaipėdoje. Centro veikloje dalyvaus ir savivaldybės pavaldumo, ir privačios sveikatos įstaigos. Jos nebus sujungiamos juridiškai ar sukeliamos po vienu stogu – teigiama, kad visos sveikatos centrui privalomos teikti paslaugos gyventojams bus užtikrintos įstaigoms bendradarbiaujant tarpusavyje.

Priėmus šį sprendimą savivaldybė išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad planuojamas didžiausio miesto pirminės sveikatos priežiūros centro – Klaipėdos miesto poliklinikos pastato remontas. 

Analizuojamos galimybės racionaliai išnaudoti visas pastato erdves, mažinti nenaudingus plotus, į kitus pastatus perkelti šiuo metu poliklinikos pastate veikiančias kitas įstaigas, kuriose iš viso dirba iki 300 darbuotojų. 

Numatoma, kad kapitalinis remontas poliklinikoje startuos 2026 metais, pastatas galės būti remontuojamas dalimis, todėl poliklinikos veikla remonto metu nesutriks.  Atlikus viso pastato kapitalinį remontą apie 2028 metus čia esą atsivers galimybės sutelkti dar didesnį skaičių reikalingų specialistų ir paslaugų, analizuojamos galimybės sukurti stiprų medicinos centrą.

Žinia, dabartinė uostamiesčio valdžia atsisakė statyti naują Jūrininkų polikliniką Birutės gatvėje, nors jau buvo atliktos visos viešųjų pirkimų procedūros, rasti potencialūs rangovai. Šią poliklinika planuota pastatyti per dvejus metus, o dabar Jūrininkų sveikatos priežiūros dar bendrabutyje turės glaustis dar mažiausia 5 metus.

21 Comments

  1. Nuomone

    Taigi, konkurse 2 pretendentai valdžiai yra per mažai? Tai gal pretendentai neįtiko? Pinigų nėra kur dėti, tai samdys firmą už nemenkus pinigus, kad atrinktų pretendentą…

    Reply
    • Jau tik nereikia :)

      Naujam dariniui nerado vadovo iš pirmo karto , nors buvo 7 🙂 4 atitiko reikalavimus . Konkursas skelbtas dar kartą 🙂

  2. Labai teisingas sprendimas

    Teigiama, kad tokie investiciniai projektai yra reikalingi siekiant gauti finansavimą iš Europos Sąjungos struktūrinės paramos ir/ar valstybės biudžeto lėšų. Klaipėdos miestui esą Sveikatos apsaugos ministerija tam pažadėjo skirti 6,8 mln. eurų.

    Reply
  3. Skaitykite ne tik AK :)

    Iš VE 2023-09-27 ____Šią savaitę paskelbtas Klaipėdos miesto poliklinikos vadovo konkursas. Kandidatui keliami reikalavimai – turėti 3 metų vadovavimo patirtį, magistro ar jam lygų kvalifikacinį laipsnį, tačiau nebūtinai medicinos srityje

    Reply
  4. Jonas Daubaris

    Kol kas tikrai iki normalaus aptarnavimo (ką ten iki gero) toli toli. Ir kas keista – kasmet … prasčiau…
    Ir kas labai svarbu ir nepateisinama – nuolat prastėja Poliklinikos administravimas !

    Reply
    • Kur vadovas?

      Kada pagaliau turėsime įstaigos vadovą, kodėl taip vangiai vyksta konkursas? Kiek vargs ta garbaus amžiaus ponia pavaduotoja, net ne medikė, kuriai ir toliau „laikinai” vadovauja? Kodėl rūpinamasi studijomis, skaičiavimais, kai nėra vadovo? Šitai tikrai nesuvokiu, girdamas puikiai dirbančių politikų darbą?

    • ne vadovas

      Paskelbtas konkuras neįvyko jau 3 kartą…. Daug ką pasako apie norą vadovauti šiai įstaigai.

    • Na , kaip paaiškėjo

      matant šios liberalios , konservatorės premjerės Šimonytės vyriausybės sudėtį , medicinai nebūtinai turi vadovauti medikas 🙂

    • Na tik nereikia ...

      Naujam ligoninių dariniui , tam ypatingam, anot liberkonservatorių , gėriui pacientams vadovo konkursas taip pat ne iš karto pavyko . Darinys nuo 2023 sausio ,o jau IŠRINKTO vadovo reikėjo laukti ar ne iki spalio mėn , kol ponas vadovas galėjo atvykti dirbti 🙂 Taigi kaip ir nieko tokio ….?

    • to ne tik nereikia

      Ekeperte gal gali pasakyti kiek kartų vyko Universiteto ligoninės vadovo konkursas

    • Aš galiu pasakyti

      kiek kartų , o pats nežinau ? Tada susirask info ? Skaityti naudinga

    • Ale ekspertui

      Tai jei nežinai tada ir nerašinėk ko nežinai. Konkursas vyko 1 kartą. Čia jau 3 kartus ir nėra kam…

    • Nevykėliui , nieko nežinančiam

      KLAIPĖDOS UNIVERSITETO LIGONINĖS VADOVO KONKURSAS STRINGA 2023-03-08

      Žinoma, kad paraiškas pateikė septyni pretendentai. Tačiau konkurso keliamus reikalavimus atitiko tik keturi.__________2023-03-24 IŠ NAUJO SKELBIAMAS KLAIPĖDOS UNIVERSITETO LIGONINĖS VADOVO KONKURSAS

    • to nevykeliui 2

      Tai pats pasižiūrėk kada paskelbtas konkursas ir kada baigtas, o poliklinikos 3 kartą jau daugiau nei du metai be vadovo ir tik konkursai vyksta

  5. Vilma

    Uždaryti polikliniką kaip ne reikalingą objektą.Nėra gerų gyditojų,gero aptarnavimo.Tarybinė įstaiga!!!!

    Reply
    • I

      Išskirsto pacientų srautus, dirbantiems gydytojams, , nes gydytojų trūksta , o naujų už mažą atlyginimą neatranda. Valstybinė medicina varoma užribin.

    • Na jau na jau

      Sveikatos ministras konservatorius ir jo aplinka visiškai nesijaudina dėl medikų atlyginimų ? Štai prašė didinti slaugytojams , atsakymas – atlyginimai didėja .

    • I

      Užtenka politikuoti! Poliklinikai turi vadovauti medikas, kuris išmano šią sritį, o ne bet kas ,kuris toli nuo medicinos.! Visuomenė supranta, kad trūksta medikų- ministras sako , kad jų per daug! Tai kas turi rūpintis susirgusių žmonių gydymu- gal šventoji dvasia

    • I , bučkis :)

      Pritariu . Gana liberkonservatoriško chaoso Lietuvoje , perfrazuojant lozungą , kuriuo panašu vadovaujasi ši seimo dauguma ir vyriausybė ” kiekviena virėja gali valdyti valstybę ” ? Virėjus gerbiu , jie gali būti restorano šefais ?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This