Atnaujintame Jono Šliūpo muziejuje – pirmieji renginiai

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-11-10

Palangoje esantis Jono Šliūpo muziejus atveria duris po kapitalinio remonto.

Šis istorinis pastatas, įtrauktas į kultūros paveldo sąrašą, vertingas objektas ne tik Palangai, bet ir visai Lietuvai. Dar XIX a. pabaigoje grafų Tiškevičių statytoje medinėje viloje 1931–1944 metais gyveno gydytojas, nacionalinio atgimimo veikėjas, aušrininkas, daugelio kultūros, mokslo, visuomeninių draugijų steigėjas ir narys, publicistas, Palangos miesto pirmasis burmistras Jonas Šliūpas.

Augustino Bėkštos nuotr.

Remonto darbai buvo finansuoti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, Klimato kaitos programos (APVA), Lietuvos kultūros ministerijos ir muziejaus lėšų. Visa projekto vertė – daugiau nei 730 tūkst. eurų.

Anot Lietuvos nacionalinio muziejaus Investicinių projektų ir turto valdymo skyriaus vedėjo Mindaugo Kaikario, atliekant renovaciją žmonėms su negalia įrengtas išorinis keltuvas, restauruoti ir suremontuoti pastato vertingieji elementai, išsaugotos ir atskleistos jo vertingosios savybės, kurios svarbios etniniu, estetiniu ir moksliniu požiūriu. Įgyvendinus projektą, pagerintos pastato energetinės savybės, pasiekta B energinio naudingumo klasė.

Ta proga Jono Šliūpo muziejuje atidaroma paroda „Tapatybė ir forma. Kazio Varnelio kūryba“. Į muziejų atkeliauja rinktiniai Kazio Varnelio namų-muziejaus eksponatai – paties Varnelio oparto kūriniai ir muziejaus fonduose saugomi etnografinės tekstilės dirbiniai.

INFORMACIJA

Lapkričio 16 d. , ketvirtadienį, 17.30 val., Jono Šliūpo muziejuje įvyks renginys „Kazio Varnelio kūrybos ištakų beieškant“, kuriame Kazio Varnelio namų-muziejaus vedėja, humanitarinių mokslų daktarė Daiva Vaišnienė pristatys dailininko kūrybą ir veiklą, 2022 m. išleistą albumą „Kazys Varnelis“, muziejaus kūrimosi istoriją.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pirmosios Palangą fotografavusios moters portreto paroda

Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje atidaryta jau trečioji vieno eksponato paroda „Moteris su kamera XIX a. pab. – XX a. ...
2024-05-14
Skaityti daugiau

Regionas

Kuršių gentis lankysis Jono Šliūpo muziejuje

Gegužės 4 d., šeštadienį, Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kviečia atsukti istorinį laikmetį ir nusikelti į mūsų protėvių VIII–XI a. ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Regionas

Palangoje vėl vyks Jurginės

Jau tapo tradicija, kad balandžio pabaigą Palangoje vainikuoja smagi, pavasariu dvelkianti Jurginių šventė. Festivalis „Jurgi, paimk raktus“ jau ne vieną ...
2024-04-22
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This