Valdžia teisinasi dėl pabrangusių ir vėluojančių slipo prie Dangės statybų

Miestas

„Atvirai Klaipėdai” praėjusią savaitę pranešus, jog prie Dangės, šalia Liepų gatvės tilto, suplanuoto slipo laivams statybos pabrango 111 tūkstančių ir šie darbai savivaldybei jau kainuos 633,3 tūkst. eurų bei numatyti darbai užsitęs, penktadienį miesto valdžia suskubo teisintis, dėl ko taip atsitiko.

Savivaldybės nuotr.

„Susidūrėme su situacija, kai rangovams atvykus į vietą vykdyti darbų paaiškėjo, kad pats projektas parengtas taip, kad kai kurių tipų laivų nebūtų galima nuleisti į vandenį. Todėl darbai laikinai buvo sustabdyti, o projektas – pakoreguotas. Ar reikalingas slipas, jei juo galės naudotis tik dalis laivų savininkų? Taip pat turėjome užtikrinti, kad slipo betoninės dalys „įsikibs“ į upės krantą, kad jo ilgainiui nenuneš potvynio vanduo. Pirminis projektas buvo patobulintas pasitelkus patyrusius projektuotojus. Taip, tai kainuoja laiką, bet perspektyvoje sutaupys daug miesto biudžeto, vadinasi, – visų mūsų, pinigų“, – penktadienį išplatintame pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Pranešime taip pat nurodoma, jog didžiausias dėmesys šiuo metu skiriamas sustiprinti ir prailginti atraminę sienelę, numatant, kad jai įrengti upės vagoje turi būti naudojami gelžbetoniniai poliai – šie darbai jau yra atlikti.

Informuojama, jog vietoje, kur jau yra įrengta betoninė prieplaukos laivams dalis, pagal projektą bus suremontuota automobilių stovėjimo aikštelė, įrengta apie dešimt parkavimo vietų automobiliams su priekabomis, privažiavimo kelias, vandens kolonėlė, lauko pavėsinė, vaizdo kameros, du tualetai, nutiestos dviračių ir pėsčiųjų takų jungtys.

INFORMACIJA

Kartu informuojama, jog dar viena laivų nuleidimo/iškėlimo prieplauka jau yra pastatyta Giruliuose, ant jūros kranto. Pagal 2022 m. spalį pasirašytą rangos darbų sutartį su UAB „Gerbūvio sprendimų centras“ buvo atliktas privažiuojamojo miško kelio remontas, įrengta žvejybos produktų iškrovimo aikštelė, nutiestas privažiavimas gelžbetoninėmis plokštėmis per kopas iki aikštelės, esančios šalia jūros, įrengtas slipas. Ties šlaitais ir aplink aikštelę, siekiant sumažinti smėlio pustymo poveikį, įrengti gabionai – konstrukcijos, pagamintos iš suvirintų vielos tinklų ir užpildytos akmenimis. Aikštelės kampuose sumontuoti šviestuvai su saulės baterijomis. Projektas įgyvendintas pagal 2021 m. lapkritį pasirašytą projekto paramos sutartį tarp Klaipėdos miesto savivaldybės ir Nacionalinės mokėjimo agentūros. Projektui įgyvendinti skirta paramos suma – 158 tūkst. Eur. Panašia lėšų dalimi prie projekto prisidėjo ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Bendra rangos darbų vertė – 354,5 tūkst. Eur.

6 Comments

  1. miestietis

    Visą tą besmegenių liberastų prieglaudą savivaldybėje reikia išvaikyti ir suformuoti naują pagal kompetenciją, o ne pagal partinę oreantaciją ar giminystės ryšius!

    Reply
  2. Puikus mero Vaitkaus sprendimas

    kam daryti bet kaip ir bet kam tik eurams ištaškyti ? Taip kaip dirbo liberalieji ? Ar buvo nors vienas jų ” darbas ” be broko ? Ir meras NESITEISINO , bet PAAIŠKINO , gerbiamoji Palmyra ? ____ rangovams atvykus į vietą vykdyti darbų PAAIŠKĖJO , kad pats projektas parengtas taip, kad kai kurių tipų laivų NEBŪTŲ GALIMA nuleisti į vandenį. Todėl darbai laikinai buvo sustabdyti, o projektas – pakoreguotas. Ar reikalingas slipas, jei juo galės naudotis tik dalis laivų savininkų? Taip pat turėjome užtikrinti, kad slipo betoninės dalys „įsikibs“ į upės krantą, kad jo ilgainiui nenuneš potvynio vanduo. Pirminis projektas buvo patobulintas pasitelkus patyrusius projektuotojus. Taip, tai kainuoja laiką, bet perspektyvoje sutaupys daug miesto biudžeto, vadinasi, – visų mūsų, pinigų“, – penktadienį išplatintame pranešime spaudai cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

    Reply
    • Anonimas Ligūras

      Niekas ten nepaaiškėjo atvykus į vietą. Kaip savivaldybė parengė projektavimo užduotį, taip ir suprojektavo. Čia belieka tik teisintis.

    • Pletkininkui

      kodėl turiu tikėti pletkais , jei yra faktai KAS dar bus daroma . Paprasta .

  3. T

    Ne savivaldybė o tiesiog Taupa ?

    Reply
    • Nevykėli ,

      ” labiau išsilavinusiam ” tekstas per sunkus ? Nors pagal nuolatinius nesusivokimus panašu į spec . poreikius ? Užjaučiu . Nesidemonstruok .

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This