„Ignitis renewables“ neigia gandus, kad jūrinių vėjo jėgainių projekte dalyvaus kinai

Uostas ir jūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-11-16

Ketvirtadienį viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, kad vystant pirmąjį Lietuvoje jūrinio vėjo elektrinių parką, projekte dalyvaus Kinijos bendrovė „China Three Gorges Corporation“, bendrovė „Ignitis renewables“ išplatino pranešimą, kuriame neigia šiuos gandus.

„Nacionalinio saugumo klausimas yra mums prioritetinis ir buvo nuodugniai vertintas tiek mūsų pačių, tiek ir valstybinių institucijų. Aukciono laimėtojas paskelbtas tik po išsamios patikros, todėl galime atsakingai pareikšti, kad Kinija Lietuvoje vystomame projekte nedalyvauja, neturi jokios prieigos ar sprendžiamosios galios ir negali daryti absoliučiai jokios lemiamos įtakos projekto eigai“, – pranešime pažymi „Ignitis renewables“ Komunikacijos partneris Paulius Kalmantas.

Pasak jo, jūrinio vėjo elektrinių parko konkurso reikalavimai numatė jo dalyviams aukščiausius saugumo ir skaidrumo standartus. Šiam Lietuvos energetikai itin svarbiam projektui buvo skiriamas ypač didelis šalies institucijų dėmesys.

Paskelbus potencialius konkurso laimėtojus, buvo atliktas jų atitikties nacionalinio saugumo interesams vertinimas. Šio vertinimo metu buvo įvertinta visa reikalinga informacija, įskaitant „Ignitis renewables“ pasirinkto partnerio „Ocean Winds“ (OW) akcininkų struktūrą. Komisija nustatė, kad OW atitinka nacionalinio saugumo interesus. Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisija 2023 m. rugsėjo 28 dienos posėdyje leido OW vystyti pirmąjį Lietuvoje vėjo elektrinių parką Baltijos jūroje. Tik po šio vertinimo „Ignitis renewables“ su partneriais buvo paskelbti galutiniais konkurso laimėtojais.

INFORMACIJA

Viena didžiausių vėjo elektrinių parkų vystytojų pasaulyje OW buvo įkurta 2019 metais dviejų Europos energetikos lyderiaujančių bendrovių – prancūzų ENGIE ir portugalų EDP grupei priklausančios atsinaujinančios energetikos bendrovės EDPR. Tai – vienos didžiausių Europos šalių energetikos kompanijų, teikiančių paslaugas ir vykdančių įvairius strateginius infrastruktūros projektus įvairiose Europos ir pasaulio šalyse.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Vaikus su vėjo jėgainėmis supažindina per žaidimą

„Ignitis renewables“, vystanti pirmąjį jūrinio vėjo elektrinių parką Baltijos šalyse „Curonian Nord“, yra įsipareigojusi šviesti visuomenę apie atsinaujinančią energetiką ir ...
2024-07-02
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

„Ignitis renewables“ kviečia išsaugoti Baltiją

Tarptautinė žaliosios energetikos bendrovė „Ignitis renewables“ palaiko ekspediciją „Išsaugokime Baltiją“ ir kviečia atkreipti dėmesį į jūros ekologinę būklę ir drauge ...
2024-03-14
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Jūros dugne aptiko laivą

Bendrovei „Ignitis renewables“ vykdant Baltijos jūros dugno tyrimus, skirtus įvertinti galimybes statyti jūrinio vėjo elektrines, aptiktas jūros dugne nugrimzdęs 70 ...
2023-12-05
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This