Sodininkai apie susirinkimus bus informuojami elektroniniu paštu, interneto svetainėse

ELTA

Jadvyga Bieliavska (ELTA)
2023-11-18

Komentarų: 0

Nuo kitų metų bus paprasčiau informuoti sodininkų bendrijų narius apie šaukiamą visuotinį susirinkimą.

Seimas šią savaitę priėmė tai numatančias Sodininkų bendrijų įstatymo pataisas. Už jas balsavo 111 parlamentarų, niekas nebuvo prieš, susilaikė 1.

Nuo 2024 m. sausio 1 d. įsigaliosiančios naujos įstatymo nuostatos numato, kad apie šaukiamą bendrijos narių susirinkimą jo organizatorius turi ne vėliau kaip prieš 14 dienų iki susirinkimo informuoti bendrijos narius, paskelbdamas pranešimą skelbimų lentoje arba kitose gerai matomose vietose mėgėjų sodo teritorijoje, taip pat išsiųsdamas pranešimą bendrijos narių pateiktais elektroninio pašto adresais ir įkeldamas jį į bendrijos elektroninę informacinę sistemą, jeigu bendrija tokia naudojasi.

Pranešime reikės nurodyti susirinkimo organizavimo vietą ir laiką, darbotvarkę ir siūlomų sprendimų projektus arba nurodyti vietą, kurioje ir kokiu laiku galima susipažinti su sprendimų projektais. Taip pat reikės nurodyti, kokiu būdu galima pateikti pasiūlymus ir klausimus.

Įsigaliojus įstatymo pataisoms, nereikės kiekvienam bendrijos nariui apie šaukiamą susirinkimą pranešti raštu arba pasirašytinai.

Įstatymo pataisas inicijavusio Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko Kazio Starkevičiaus teigimu, dažnai sodininkų bendrijų pirmininkams sudėtinga surengti susirinkimus, nes nėra žinomi visų bendrijos narių kontaktai, dauguma sodininkų būna soduose tik ribotą laiką.

Jei susirinkimas įvyko nesilaikant įstatymo nuostatų, anot K. Starkevičiaus, kildavo problemų dėl sodininkų bendrijos valdymo.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Įtariama, kad per Lietuvą gali būti vežami grūdai iš okupuotų Ukrainos teritorijų

Žemės ūkio ministerija praneša, kad reaguodama į gautą informaciją apie galimai Rusijos per Baltijos jūros uostus realizuojamus iš okupuotų Ukrainos ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Regionas

Sodininkų bendrijoms – daugiau lėšų

Beveik 100 tūkstančių eurų – tiek lėšų Klaipėdos rajono savivaldybė pagal prašymus šiemet paskirstė rajone veikiančioms dvidešimt keturioms sodininkų bendrijoms. ...
2023-12-08
Skaityti daugiau

ELTA

Seimas priėmė kitų metų biudžetą

Antradienį Seimas priėmė kitų metų valstybės biudžeto projektą. Jį pasirašyti dar turės šalies vadovas Gitanas Nausėda. „Už“ 2024 metų šalies ...
2023-12-05
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This