Tragiška situacija gatvėse: kokios priežastys šįkart?

Miestas, Svarbu

Po itin sudėtingos padėties Klaipėdos gatvėse susiklosčiusios antradienį, uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus trečiadienio rytą susikvietė trijų rangovų atstovus, kad jie pateiktų savo paaiškinimus.

Šįkart kelininkai tvirtino, jog esminė problema buvo piko valandomis kritęs gausus sniegas ir eismo įvykiai beveik visose pagrindėse gatvėse.

Anot mero, bus ne tik tiriama buvusi situacija, bet ir sudaryta darbo grupė, kad situacija gatvėse būstų stebima visą parą, taip pat galbūt keičiamos sutartys.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Situacija netenkina nei manęs, nei klaipėdiečių, kurie visą naktį skambino ir siuntė savo nuotraukas. Tos pretenzijos pagrįstos. <…> Piko metu mačiau tik porą automobilių per GPS sistemą. Oro sąlygos nėra pačios geriausios, bet noriu išgirsti priežastis, kodėl betvarkė buvo gatvėse“, – dėstė meras, priminęs, kad sutartys buvo sudarytos dar sausį ir yra senosios miesto valdžios palikimas.

Visgi jis pripažino negalintis pasakyti, kad tos sutartDDys yra blogos, bet galbūt bus peržiūrimos.

Pietinę miesto dalį prižiūrinčios bendrovės „Vakarų švara“ atstovas Virgilijus Šidlauskas tikino, kad jie „viską padarė kaip priklauso“. Anot jo, dirbti buvo pradėta jau prieš 4, o tarp 6-7 val. prasidėjęs eismo pikas prispaudė sniegą ir mašinoms tuo metu esą nebebuvo verta važiuoti ir vėl pradėta dirbti 23 val.

„Kol nebaigė snigti, neverta važiuoti. Snigti pradėjo po pietų iki piko valandos ir dar vėliau, per piką važiuoti jokios naudos, nes technika stovi eilėse. Kai išsisklaidė pikas, valėme viską naktį. Nėra situacija tragiška, kad neįmanoma išvažiuoti. <…> Nei Vilnius, nei Kaunas nepabėga nuo to. Visada nepalankiausiu metu atsitinka. Žiema yra žiema, o norime gatvių kaip vasarą. Sniegas prisispaudė, mašinos stovėjo, suspaudė, pasidarė ledas. Visada ir kamščiai atsiranda, nes vairuotojai pradeda lėčiau važiuoti“, – dėstė kelininkas.

Jis tikino, kad visose gatvėse buvo vienodai barstoma.

„Technikos užtenka, jei ir būtų trigubai daugiau, ji bevertė, jei stovi kamštyje. Tas pats buvo ir užmiesčio keliuose, ir autostradoje, kuri prižiūrima aukščiausiu lygiu“, – teigė V. Šidlauskas.

Teritoriją nuo Kauno iki Daukanto gatvių prižiūrinčios UAB „Ecoservice“ atstovas Giedrius Mikutis taip pat kalbėjo panašiai ir pabrėžė neatsimenantis tokio atvejo, kad spūstis Liepų gatvėje būtų nuo Slengių iki savivaldybės.

„Mes irgi turime stovėti kamščiuose, patys minam tą sniegą. Pats važinėjau visą naktį, ten kur didžiausias eismas, sankryžos, šviesoforai, kur transportas stovėjo, ten daugiau stovėta ir sniegas paverstas ledu, o kur didesnis greitis, pavyzdžiui, Mokyklos viadukas, matosi švari danga. Užkimšta buvo ir Tilžės gatvė, ir Vilniaus plentas. Tai ne tik miesto gatvių problema, reiktų plačiau pažiūrėti, kad tai ir rajono problema. Susidūrė žmonės su problemomis ir Jakų žiede, ir Palangos plente, užsiblokavo viskas. Labai didelį kiekį išbarstėme druskos, apie 300 tonų, ir nemažai tirpalo“, – dėstė G. Mikutis.

Jis pripažino, kad bendrovė padarė sutarties pažeidimą dėl šaligatvių valymo, nes laukė, kol baigsis snygis.

Savivaldybės valdomos UAB „Klaipėdos paslaugos“ vadovas Vaidas Ramanauskas irgi antrino kolegoms, kad nėra tikslo technikai važiuoti į gatves piko metu, nes ji tik stovėtų ir barstytų druską ant automobilių. Jis taip pat pabrėžė, kad visos pagrindinėse gatvėse įvyko eismo įvykiai – Liepų gatvėje jį sukėlė vilkikas, Herkaus Manto gatvėje – taksistas. S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje eismą buvo užblokavęs vilkikas, neįsukęs į „Iki“ parduotuvės kiemą.

Visgi A. Vaitkus pastebėjo, kad šįryt nuo 9 iki 10 val. dirbo tik vienas šios įmonės automobilis ir pavadino tai nepriimtina situacija.

„Klaipėdos želdinių“, besirūpinančių šaligatviais pietinėje miesto dalyje, vadovas Gediminas Valašinas tikino, kad po rytinio snygio šaligatviai buvo nuvalyti iki plytelių, bet popietinis sniegas pavertė visą darbą niekais.

„Pradžioje barstėme tik pavojingiausias vietas, sankryžas, laiptus. Per pūgą nebus taip, kad su aukštakulniais būtų galima eiti, nesame Afrikos valstybė. Yra žmonių, kuriems visada blogai. Kad sniegą nuvalytume, reikia, kad jis pirmiausia iškristų, nes kitaip irgi tyčiojasi, kam važinėjate be reikalo. 14 valandą toks snygis buvo, kad nieko nesimatė. Dabar platinamės, visi takai praeinami, viskas kaip ir gerai, bet gali būti situacijų kiemuose. Viešąsias erdves esame atsivalę“, – sakė G. Valašinas.

Merui kelininkų paklausus, ko jiems reikia iš miesto valdžios, atsakymas buvo tyla. Kada niekas neprašė jų taupyti, kelininkai taip pat patvirtino tylėdami.

„Prieš mėnesį klausiau, ką galima padaryti geriau, lyg radome bendrą sutarimą. Šiandien tuo pasigirti negalime. Mes nuo šiandien sudarome specialią darbo grupę, ji kontroliuos nuolat ištisą parą visas gatves, pasitelkiant įvairias technines priemonės. Dėl šios paros bus padaryta tyrimas, administracijos direktorius bus vadovas grupės. Prašau geranoriškumo bendradarbiaujant, pasidalinant informaciją sulyginant duomenis. Netoleruosime tokių situacijų. <…> Noriu, kad būtų peržiūrėtos sutartys ir mūsų administracijos veikimas ar neveikimas“, – reziumavo A. Vaitkus.

Anot jo, jei situacija nesikeis, galbūt bus mąstoma ir apie vidaus sandorius.

41 Comments

  1. Vėtra

    Priežastys – tradicija „kam dirbti , jeigu pinigus ir taip pasiimsime”. Pakalbės , pabars , telikas parodys ir vėl viskas nurims iki kitos žiemos , kito sniego. Žiemą visi šaligatvių valytojai išleidžiami atostogų arba patys išeina iš darbo ? Dar neteko nei vieno pamatyti .

    Reply
  2. Iren

    Jei nedirba tai nemoketi ponigu .Alksnynes gatve nevale nei karto ,kaip žmones apsikenčia . I tuos rangovus sunku ziureti kaip drista taip meluoti .

    Reply
    • Jonas

      Labai jau valdymas primena kolukietiskus laikus, . Daro tik jis, visi kiti nieko

  3. Karabaso žmogas

    Naujas limuzinas užsakytas, komisijos sudarytos, interto troliai, rašantys panegirikas, pasamdyti.

    Reply
  4. Antanas

    Savotiškas anekdotas, vyrai padarė viską… Manau sakinį reikėtų užbaigti taip:… padarė viską, kad gatvės būtų nepravažiuiojamos. Nejaugi nėra norinčių valyti miestą, kad tie patys mus terorizuoja metai iš metų. Visada žiema ateina netikėtai, visada tos pačios fizionomijos kažką paisto, bet situacija nesikeičia. Savotiška dykaduonystė turi baigtis, jei tie veikėjai nesusitvarko, tegul užleidžia vietą dirbantiems.

    Reply
  5. Verdiktas

    Kur lengviau dirbti su žoliapjove – pievoje ar miške? Nesupratot alegorijos? Susitaikykite su tuo, kad mašinų yra per daug ir problemų bus visada.

    Reply
  6. Anonimas

    kur klausimas? pavadinime klaustukai.. tekstu abejoma?

    Reply
  7. Anonimas

    Oho savivaldybėje atsirado etatinis komentatorius kuris skaito komentarus ir aukština esama valdžią, čia aš apie asmenį kurio (IP: 90.135.35.244) 😉

    Reply
    • Pritariu - nemtytas trolis- apmokamas

      Nesunku surasti per visus portalus tą patį asmenį, kuriam Vaitkus- caras ir dievas, kurio meravimu
      metu Klaipėda keičiasi ((Cha, Cha), o liberaliai ir konservatoriai Klaipėdoje buvo cinilai ir nevykėliai (kaip ir kiti nesutinkantys). Beje
      tuos žodžius jis rašo iš didžiųjų raidžių – tai rodo apie asmenybės prischomotirinį sutrikimą.
      O iš tiesų- suvaldyti to kelio Liepojos dubliuojančioje gatvėje staybios nesugeba (beje, nepritariu šiam Grubliausko Co prastumtam projektui), Vingio g. pasažas – amžiaus statyba (stogą sunku uždėti), Mogiliovo gatvės įvažiavimas- nuo gegeužės mėnesio statomas – labai sudėtingas objektas beveik kaip terminalas ar ne? Pradėjo snigti- mietas paraližuotas. Prie dabartinis valdžios beje…

    • Sveikinu , jūsų

      ” išsilavinimas aukštesnis ” 🙂 Jei jūs nesugebate kritiškai mąstyti , tai ponai liberalieji , – jūsų bėdos 🙂 Nemanau , kad „savivaldybei ” rūpi jūsų negebėjimai 🙂 Norite murkdytis pletkuose , jūsų teisė . Lygis taip sakant 🙂

  8. Marius

    Vakar Klaipėda dar kartą parodė, kad tai ne miestas,su savo nesuderintais šviesoforais ,dabar mėtosi pasiteisinimais ,kad piko valandomis iškrito sniegas ,aš strigau Tilžes gatvėje vakar 14 30 tai tikrai toli gražu ne piko valandos.
    Kaip visada kelininkus žiemą užklupo nepasiruošusius

    Reply
  9. klaipėdietis

    Ar visiems jums lengviau jog Meras šiandien pasiteisino kad ką nors nubaus? Ką, meras nematė kad visą dieną snigo? Kad reikia pasidomėti kaip valomos gatvės? Meras vis dar gyvena vakarykščia diena. Jau reiktų prognozuoti kas bus rytoj, ką gero nuveiks klaipėdiečių labui.

    Reply
    • Piktam

      Iš dūdoriaus per 12 metų to – kažko klaipėdiečių labui išreikalauti nesugebėjot. Dabar reikalaujat stebuklo. Tiems visiems dūdoriaus su Nenuškiu parinktiems rangovams teks suprasti, kad kaip buvo nebus. Neužteks atnešti brendžio dėžutės. Bet tokį pripratimą sunkiausia pakeisti. Vaitkui teks keisti sutartis arba rangovus, jei nesupras.

  10. Petras

    Nu bet geriausias V.Ramanausko komentaras dėl avarijų.Pats nesusitvarkė, žmonės patyrė avarijas…o jis ir toliau pasakas seka jau eilę metų.Gėdinga , bet niekas nesikeis

    Reply
  11. Petras

    Jokios darbo grupės čia nepadės Vaitkau.Klaipėdos paslaugos ir rudenį, ir vadarą blogai dirbo, bet taip norėjo tie patys politikai…o ir baudų jiems neleis rašyti.Užuojauta Kubilienei, liks kraštinė…Vaitkus tik bando gesinti gaisrą.Apgailėtina

    Reply
    • Kas apgailėtina?

      Meras dirba , o jums nepatinka ? Klaipėdos paslaugos dirbs kaip bitutė . Liberalumas baigėsi . Manau meras ne tas žmogus , kuris leis įmonei dirbti belekaip liberaliai . Matant jo reakcijas , skaitant ką sako …Nebus taip paprasta visiems liberaliai dirbantiems . Man patinka .

  12. Zigmas

    Sutvarkykit pesciuju perejas uzpiltas sniego ir druskos misiniu. Zmones nepraeina, nespeja degant zaliam signalui. Patys praeikit per per perejas mieste, ne Danes ar Liepu gatvese.

    Reply
    • Ėjau

      Nemačiau tokių jūsų minimų problemų .

  13. Klaipėdietė

    Trijų įmonių vadovai susirinko sutarę ,kad vienodai pizdielintų,kai meras iškvies. Ir kas su ta prakeikta Afrika darosi? Praeitais metais druska buvo bloga iš Afrikos,šiais metais ne Afrikoje gyvename, nenorėkite ant kulniukų vaikščioti. Vėl kalta Afrika. Peržiūrėti sutartis ką ten cbiebrantai yra sudarę,keisti požiūrį į darbą,jei nemokate vadovauti tokiomis situacijomis,patys šiupelį ir kaskite sniegą. O merui tikrai pagarba?

    Reply
    • ???

      Pernai buvo didelių nuostolių, vienas ale kelininkas guodėsi, kad druską paukščiai sulesė…Įdomu, o kaip šiemet, kas ją sulesė?

  14. Marijus

    Eilinis protapisis. Sutartys, matyt, gerai sudarytos… Kažkaip morisi priminti tiek tarybinius laikus, tiek pirmuosius Nepriklausomybės metus – kai dar miesto priežiūra užsiimdavo valstybinės įstaigos… O dabar krūva kontorėlių švogerinių, kurioms neapsimoka ar kurios nemato teikalo atlikti darbus už kuriuos gauna pinigus. Anomalija – žiemą snigt ima. Ar čia dar galima atsimonuot – lapkritis dar?..

    Reply
  15. Taika

    Gal imkite gerus pavyzdžius. Kretingos mieste vakar buvo gatvės pravažiuojamos ir eismas nesustojęs. Valytuvai ir barstytuvai dirbo nušilę visą dieną, nepriklausomai nuo to snigo ar ne. Gatvėse mirgėjo technika. Ko pasekoje, nesusilaukė Klaipėdos likimo su avarijom ir nebenugrandomu sušokusiu ledu ant gatvių dangos. Šaligatviai, bent jau pagrindiniai tikrai praeinami. Nevieta taupyti ir laukti snaigių pabaigos, nes jei be sustojimo snigtų porą parų – kelininkams būtų atostogos..

    Reply
  16. C7

    Vidinis prieštaravimas kelių valytojų retorikoje a) Nevalome, kol nenustos snigti, kokia prasmė, vis tiek tuoj vėl užsnigs; b) Automobiliai privažinėja sniegą ir susidaro ledas! Neina to ledo nuvalyti, bėda. Tai gal vat A veda į B? Nevalot vos iškritus, mašinos privažinėje ir susidaro ledas??
    Dar pastebėjimas jau šiandieną, trečiadienį po pietų – rajonas, Austosrada, LEZas – keliai švarūs, be sniego, be provėžų, be ledo; Mieste – tas pas SHH, sniegas ant gatvių ir sankryžų.
    Toks jausmas, kad kažkas tą chemiją vagia ir darbą važinėdami tuščiais valytuvaus imituoja. Gal jau bajeriai apie afrikietišką druską pamiršti?

    Reply
  17. Siūlymas

    Laikas į viešąjį transportą persėsti, suprantu, nepatogu, šiknos tik prie savų mašiniukų pripratusios, teks atprasti, prieš darbus ir po darbų šiupelį į rankas ir sniego kasti, užteks klaviatūras tuščiai tarškinti, rašinėti, skambinėti, norit komforto- turite pasistengti.

    Reply
    • Blogas siūlymas

      Sėkmės, vakar viešasis daugiau nei valandą vėlavo – į sustojimą nei vienas autobusas neatvažiavo !!!
      Ir A juostos nepadėjo.

    • Siūlymas

      Pasiūlymas labai naudingas. Bet jei jau nežinai kas stotelė, o kas sustojimas, nenuostabu, kad klaidos- ištikimos tamstos gyvenimo palydovės.

    • Meluoji ?

      Aš važiavau . Viskas pavyko .

    • Blogas siūlymas

      OK stotelė, bet ir ten valandą vėlavo.

  18. Vairuotoja

    Kaip visada kalti tik vairuotojai, jei reikia nusikaskit patys…

    Reply
    • Vairuotoja , gerbiamoji ,

      turite pasirinkimą 🙂 Važiuojate viešu transportu . Mieste toks kursuoja , nežinojote ? Nei kasti , nei sniego valyti 🙂

  19. Nijolė

    Kokios dar praeities valdžios palikimas, sutartys kuravo Kubilienė – miesto tvarkymo skyriaus vedėja, ji dirba ir dabar, kokios gali būti pretenzijos. Galima buvusią valdžią kaltinti ir dėl snygio. Meras Vaitkus eilinį kartą nuvylė.

    Reply
    • Slidinetojas

      Kelius vale bet dangus vėl bėrė ..Pripraskit kad ne vasarą jau,deja..Ruoškit padangas ir gerus batus.Vaikams gal atsiras rogutės pagaliau?!

    • Nijolei , aš nusivyliau jumis :)

      2023-02-07
      Klaipėdos gatves valys jau trys rangovai (6)______P.S. Jūs taip ir likote nežinanti kas miestą valdo ? Kas buvo 2023 vasarį miesto valdantieji ? Taip beviltiška ? Kubilienė sudarė sutartis ?

    • Manau kalta Kubilienė

      Ji neprižiūri sutarčių vykdymą. Nors pinigus už tai gauna

  20. Anonimas

    Taigi pasakė, dirbo nuo ryto iki rytinio piko ir paskui nuo 23:00 valandos. Tai reiškia visą dieną nieko nedarė. Neduok dieve snigtų dvi tris paras iš eilės, tai jie tik 4 parą pradėtų valyti su ekskavatoriais.
    Dvi mašinos visą miestą valo?!!

    Reply
  21. talk

    Nekniskite kelininkams proto. Valo gerai. O vairuotojų didžioji dalis yra žiopliai, nemoka važiuoti žiemą.

    Reply
    • Blogas siūlymas

      Kelininkams nebuvo „reikalo važiuoti”, o nemanote, kad dėl jų nevažiavimo tas chaosas ir prasidėjo. Tokias atvejai ankstesniais metais-, gal kokiais 2000-2007m gatves spec technika šluodavo, neleisdavo susidaryti suspaustam ledui, ko pasekoje niekas neslidinėdavo, ir avarijų nebūdavo. Išvada: pradeda snigti ir valymo mašimos pradeda darbą pagrindinėse gatvėse, suka ratus kol baigia snigti, vėliau šalinamos sniego krūvos ir papildomai barstomos įkalnės, sankryžos, valomos smulkesnės gatvelės, išvežamos sniego sankaupos.

    • Valašino spjūvis

      Gerai čia papūliavo buvęs Šakalienės „draugas” Valašinas. Kai savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius su tokiais dirba ranka rankon, tai pastoviai ir turėsime panašius eismo kolapsus kelias valandas tepasnigus. Vakar apie 18.30 val. H.Manto g. net pėstiesiems buvo sudėtinga pereiti gatvę, apledėjusią dėl nevalyto ir išvažinėto sniego. Visa gatvė buvo automobilių kamštyje į abi puses kiek akys matė (žiūrint nuo Mažvydo al. perėjos).

  22. Na štai , meras Vaitkus

    dirba puikiai . Visus ” sustygavo ” po pirmo sniego . Baigėsi liberalių laikas , arba dirbi arba nutraukiamos sutartys .

    Reply
    • Anonimas

      na na, ateis vasara kol naujas sutartis sudarys. Jei aplamai dar kas teiksis

    • Pajūrio žmogus

      Nieko mandriau nepadarė..vistiek žiemą snigs ir teks prisiminti kad yra toks laikas

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This