Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje vyko „Olimpinės kartos“ programos renginys

Mums rašo
Ilona Malakauskienė, fizinio ugdymo mokytoja - ekspertė
2023-12-01

Renginys buvo organizuojamas ne tik mokyklos bendruomenei, bet taip pat ir mikrorajono mokykloms. Labai džiugu, kad į kvietimą atsiliepė nemažas būrys „Vyturio“ progimnazijos ir „Vėtrungės“ gimnazijos mokinių.

Renginys „Aš galiu, nes tuo tikiu“ skirtas SUP vaikams, jų integravimui į visuomenę. Tikslas – skatinti šią pažeidžiamą visuomenės grupę drąsiai komunikuoti ne tik su savo bendruomenės nariais, bet ir įsitraukti į aplinkinių bendruomenių veiklas. Taip pat šiame renginyje dalyvavo ir mokiniai, kuriems nekyla jokių ugdymo(si) sunkumų, bet atvirkščiai jie buvo ar yra SUP vaikų pagalbininkai ir motyvatoriai.

Renginio metu diskutavome apie žmones, kurie turi įvairių sutrikimų, fizinių negalių, jų buvimą bendruomenėje, pagalbą susidūrus su sunkumais. Visi mokiniai dalyvavo įvairiose fizinėse veiklose, kurios suformuotos taip, kad leistų bent minimaliai patirti negalią turinčių žmonių poreikius: metė į krepšį sėdėdami ant kėdės, išbandė veiklas užrištomis akimis, buvo aklųjų vedliais, žaidė tinklinį sėdėdami, susipažino su golbolo žaidimu. Smagu buvo stebėti, kaip SUP vaikai, būdami vedlio pozicijoje, stengėsi, kad draugas atlikdamas užduotis patirtų sėkmę, jų nesuvaidintas emocijas išgyvenus sėkmę arba nesėkmę. Po renginio vyko aptarimas, vaikai pasisakė apie patirtus pojūčius žaidžiant žaidimus kitaip, atliekant užduotis užrištomis akimis. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais.

Taip jau nutiko, kad renginio data sutapo su draugo diena, todėl esu labai dėkinga savo draugėms ir kolegėms, fizinio ugdymo mokytojoms – Jolantai Jautakienei („Vyturio“ progimnazija), Laimai Ložienei („Vėtrungės“ gimnazija) ir jų ugdytiniams už dalyvavimą „Versmės“ progimnazijos organizuotame renginyje „Aš galiu, nes tuo tikiu“, už bendrystę. Renginį organizavo fizinio ugdymo mokytoja ekspertė Ilona Malakauskienė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Kuisė.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

„Versmės“ progimnazijoje - sveikatingumo popietė

Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje vyko sveikatingumo popietė „Sveikata dar ne viskas, tačiau be sveikatos viskas – niekas“. Šios popietės metu progimnazijoje ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Sportas

Nepriklausomybės dienai - moksleivių 3x3 krepšinio turnyras

Ketvirtadienį Klaipėdos „Versmės“ progimnazijoje įvyko 3×3 krepšinio turnyras, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Neseniai atnaujiną mokyklos sporto salę užplūdo ...
2024-03-08
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This