Ieškoma projektuotojų „vienam stogui” virš visų poliklinikų

Sveikata

Paskutinę praėjusių metų dieną savivaldybė paskelbė per 500 tūkst. eurų vertės viešojo pirkimo konkursą dėl Klaipėdos miesto poliklinikos pastato, Taikos pr. 76, į kurį miesto valdžia buvo užsimojusi sukelti visas savo pirminės sveikatos priežiūros įstaigas, projektavimo.

Palmiros Mart nuotr.

Vietos automobiliams bus ieškoma už šio pastato sklypo ribų, žaliųjų zonų sąskaita. O III poliklinika iki šiol neoficialiai vadinamos įstaigos medikų ir pacientų laukia sunkūs nuolatinio perkraustymo iš vieno pastato korpuso į kitą laikai. 

Kapitalinį šio 1979 metais pastatyto objekto remontą norima suprojektuoti 4 etapais: per pirmuosius etapus būtų projektuojami pagrindinis ir pagalbiniai pastatai, o ketvirtuoju – automobilių stovėjimo aikštelė už sklypo ribų (savivaldybei suformavus ir įregistravus atskirą žemės sklypą iš Taikos prospekto pusės).

Projektuotojas turės įvertinti tai, „kad poliklinika tęs dalinę veiklą vykdant rangos darbus. Prieš pradedant I etapo rangos darbus, įstaiga išsikels iš pagrindinio pastato 1D7p į priestatą 1d3p, o, užbaigus minėto etapo darbus, persikels atgal į pagrindinį pastatą. Tuomet prasidės II etapo, o vėliau III ir IV etapo darbai. Rentgeno aparatai, esantys 2d3p priestate, neiškeliami ir veiks visą laiką vykdant rangos darbus”. 

Dėl parkavimo vietų paieškos į projektavimo užduotį yra įtraukta ir detaliojo plano korektūra. Numatytas ir tarpinių projektinių sprendinių pristatymas savivaldybei – „mažiausiai 3 kartus (galimas ir didesnis pristatymų kiekis, tol kol bus patvirtinti galutiniai principiniai sprendiniai). Pirmuoju kartu turi būti pateikti skirtingų projektinių sprendinių 2 variantai.”

Pastatas Taikos pr. 76 yra įtrauktas į Klaipėdos miesto savivaldybės statinių ir juose esančių priedangų, skirtų gyventojų trumpalaikei apsaugai slepiantis, kai yra pavojus gyvybei ar sveikatai, sąrašą. Ši priedanga ekstremaliosios situacijos metu talpintų apie 1073 gyventojus.

Miesto poliklinikos pastato modernizavimo ir automobilių stovėjimo aikštelės statybos techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugų kaina negali viršyti 551 297,62 eurų. Projekto sprendiniai turi būti ekonomiškai pagrįsti ir racionalūs, rašoma paskelbtuose dokumentuose.

Projektavimas, pasak savivaldybės paskelbtų dokumentų, gali trukti ne daugiau kaip vienerius metus, įskaitant statybą leidžiančio dokumento gavimą. Projektuotojai dokumentus šiam konkursui gali pateikti iki šio mėnesio pabaigos. 

„Atvira Klaipėda” anksčiau pranešė, kad merą ir visą uostamiesčio valdžią už jų siekį visas poliklinikas įkurdinti Klaipėdos miesto poliklinikos patalpose kritikavo Klaipėdos senamiesčio pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausioji gydytoja Loreta Žilinskienė.

Lankydamasis Klaipėdos miesto poliklinikoje meras Arvydas Vaitkus sakė: „Praktiškai čia reikėtų sukelti visų mūsų įstaigų specialistus – nuo Senamiesčio poliklinikos, Jūrininkų poliklinikos filialo Pievų Tako gatvėje iki miesto centro – iškelti žmones iš bendrabučio, kur 22 metus žmonės gyveno”. 

Jo nuomone, būtent šis pastatas, kapitaliai jį suremontavus, būtų tinkamas kompetencijų centrui, kuriame pacientai vienoje vietoje galėtų gauti visas jiems reikalingas paslaugas, įkurdinti.

Paklaustas, kaip žmonės iš viso miesto galės atvažiuoti į tokią išsiplėtusią įstaigą, jei ir šiandien aplink nėra kur pastatyti mašinos, A. Vaitkus bene pirmą kartą viešai pagyrė Klaipėdos viešąjį transportą, sakydamas, kad „čia turime gerai veikiantį visuomeninį transportą. Nuo jo nereikia eiti nei trijų, nei keturių šimtų metrų”. Be to, pasak jo, čia esama pakankamai fizinės erdvės parkavimo vietoms įrengti.

Šių metų birželio mėnesį A. Vaitkus teigė, jog sprendimo nestatyti naujos Jūrininkų poliklinikos dar nėra priimta ir esą apie jo pasisakymą dabar skleidžiami tiesos neatitinkantys teiginiai. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad sprendimas nestatyti naujos poliklinikos yra priimtas, o medikams sename bendrabučio pastate teks darbuotis dar ilgai.

2 Comments

  1. Valdas

    Geriau viešbutį darykit.Toliau komentuoti nesinori.Užtenka tu pasakų.

    Reply
  2. Stebėtoja

    Kiek netiesos sakymo yra vien ties šiuo klausimu! Kokių tik išvedžiojimų negirdėjome ,kodėl visi finansai ir Mero dėmesys turi atitekti tai miesto(III ) poliklinikai, ir kad tai bus velniškai gerai visiems klaipėdiečiams ir aplink miestą gyvenantiems ,bet mieste dirbantiems žmonėms,.Kokie laimingi bus Senamiesčio (kur iki šiol lankosi l.įtakingų savivaldybės vadovų artimieji)pacientai ir medikai išėjimas iš tos prieglaudos kitos gyd.įstaigos pastate.O Jūrininkų polikl pagaliau paliks tą varganą ir nušiurusi bendrabutį.O ką jau kalbėti apie visuomenės sveikatos biurą ir jo lankytojus-pagaliau turės savo pastatą kuriame nors savivaldybei nebereikalingame pastate.Gal todėl ir vadovė nusprendė pasitraukti iš tokios perspektyvos,tiesiog neatlaikė to laukiamo džiaugsmo galimybės.O jei dar prisiminsime Mero prielaidą kad A.Petrošiaus rinkiminis išsireiškimas,kad ko gero pigiau nugriauti tą monstrą su daugybe neišnaudotų erdvių ir pasenusiais vamzdynais ir pastatyti naują( šiuolaikišką(aš ne statybininkas,bet Meras gaspadorius turėtų tai suprasti) buvo visuomenei pateiktas kaip jaunųjų verslininkų užmojis statyti ten biznio struktūras.Tai tapo svariu argumentu miestiečių įtikinimui -jokių griovimų tik ilga ir brangi rekonstrukcija.O Mero pažadas , kad tai bus svajonių,kompetencijų ,pilna specualistų gydymo įstaiga,tegul lieka jo .,kaip ir Tarybos nariių ,balsavusių už šį variantą, sąžinei.Juolab, kad per šią kadenciją rezultatai nepaaiškės,o kas bus toliau pofik

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This