Klaipėdos konteinerių terminalas tapo krovos lyderiu

Uostas ir jūra

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) skelbia 2023 m. pasiekęs istorinį rezultatą – perkrautas rekordinis įvairių krovinių kiekis (6,27 mln. tonų). Tai yra 7,17 proc. daugiau nei per 2022 metus, kai krovos apimtys siekė 5,8 mln. t. Praėjusių metų rezultatas terminalui leido tapti Klaipėdos uosto krovos lyderiu.

Martyno Vainoriaus nuotr.

2023-iaisiais terminalas perkrovė 494 062 TEU konteinerių – 15,5 proc. daugiau nei 2022-aisiais. Ro–Ro krovos apimtys sudarė 776 tūkst. tonų – 19 proc. daugiau lyginant su 2022 m. Iš viso buvo aptarnauta 1207 krovininiai laivai 3 proc. daugiau nei 2022–aisiais.

Per praėjusius metus KKT vykdė plėtrą ir investavo apie 20 mln. eurų į veiklos procesus, infrastruktūros gerinimą bei naują krovos techniką. Terminalą pasiekė galingiausi Baltijos šalyse „Liebherr” kranai, su kuriais vienu metu galima krauti net 300 tonų krovinį, taip pat atnaujintas uosto vilkikų parkas ir įsigyti 4 nauji šios technikos vienetai. Nors „Liebherr“ kranai yra su hibridiniais varikliais ir gali būti varomi tiek elektra, tiek dyzelinu, tačiau bendrovės siekis yra dirbti energiją tausojančiu režimu – elektra. Tiek konteinerių terminale, tiek Ro – Ro ir generalinių krovinių terminale metams baigiantis sumontuota 500 kW saulės elektrinė ant sandėlio stogų. Dėka šios investicijos nuo šiol terminalas apsirūpina elektros energija ir iš atsinaujinančių šaltinių.

„Konteinerių terminale pritaikėme šiuolaikinius bei energiją taupančius sprendimus ir modernizavome apšvietimo sistemą. Tai pat pradėjome vykdyti automatinių vartų sistemos diegimą, kuris bus pirmas pilnai automatizuoto patekimo į teritoriją įgyvendintas projektas Klaipėdos uoste“, – pranešime cituojamas KKT vadovas Vaidotas Šileika.

KKT jau penktus metus iš eilės patenka tarp 15 proc. stipriausių įmonių Lietuvoje. Šis įvertinimas atspindi įmonės teigiamą ekonominę būklę ir finansinius rezultatus, taip pat – indėlį į Lietuvos ekonomikos plėtrą ir sąžiningą verslo kultūrą.

1 Comment

  1. Andrius

    Lai pasako skaičius apie darbuotojų kaitą. Kiek per metus pasikeitė kolektyvo. Visai kitaip atrodys viskas. Kodėl iš statistikos naudojami skaičiai kurių reikia? Žmonės keičiami kaip kojinės. Kalti ne darbuotojai, o darbdavys….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdos konteinerių terminalui - žaliosios energijos naudotojo sertifikatas

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT) tapo viena pirmųjų Klaipėdos uoste veikiančių įmonių, įsipareigojusių savo reikmėms naudoti elektros energiją tik iš atsinaujinančių ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sveikata

KKT prisidėjo prie jaukesnės aplinkos sukūrimo Vaikų ligoninėje

„Šiais metais minėdami įmonės 30 metų veiklos jubiliejų nusprendėme savo dėmesį sutelkti ir į socialinius projektus, kurie džiugintų visuomenę ir ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Verslas

Klaipėdos pramoninkams vadovaus Rimantas Juška 

Klaipėdos pramonininkų asociacija (KPA) ketvirtadienį vykusiame visuotiniame susirinkime išsirinko savo naują vadovybę. Martyno Vainoriaus nuotr. Dvi kadencijas – ketverius metus ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This