Klaipėdos teisme – žurnalistė Indrė Makaraitytė prieš Seimo narį Remigijų Žemaitaitį

Miestas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmuose praėjusiais metais buvo gauta civilinė byla pagal ieškovės žurnalistės Indrės Makaraitytės ieškinį atsakovui Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui dėl viešai paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės, žeminančiais jos garbę ir orumą, tokių duomenų pašalinimo.

Ieškovė pareiškė reikalavimą pripažinti, kad R. Žemaitaičio viešoje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje 2023 m. birželio 16 d. paskelbtame įraše nurodyta informacija žemina jos garbę ir orumą, įpareigoti atsakovą ne vėliau kaip per 14 dienų nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo pašalinti iš jo socialinio tinklo „Facebook“ paskyros bei priteisti ieškovei iš atsakovo bylinėjimosi išlaidas.

Klaipėdos apylinkės teismas 2023 m. spalio 16 d. ieškovės pateiktą ieškinį priėmė, nustatė atsakovui 20 dienų terminą atsiliepimui į ieškinį pateikti.

Atsakovas R. Žemaitaitis teismui pateiktame atsiliepime į ieškinį nurodo, kad su pareikštu ieškiniu nesutinka. Teigia, kad jis 2023 m. birželio 16 d. savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje išsakė savo kritišką, sarkastišką nuomonę apie ieškovės parengtą ir viešoje ieškovės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ir www.lrt.lt paskelbtą straipsnį. Jo įrašo teiginiai neatitinka „žinios“ apibrėžimo, o jie visi – tik jo nuomonė – mintys, komentarai į pačios ieškovės skelbiamus straipsnius. Prašo teismo ieškinį atmesti kaip nepagrįstą.

Klaipėdos apylinkės teismas nusprendė rengti teismo posėdį minėtoje byloje. Posėdis numatytas vasario 28 d. 13.30 val. Teismas pripažino ieškovės ir atsakovo dalyvavimą teismo posėdžiuose būtinu.

INFORMACIJA

Žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas bei viešoji įstaiga „Laisvės TV“ praėjusį gruodį Klaipėdos apylinkės teisme laimėjo panašią civilinę bylą prieš R. Žemaitaitį.

13 Comments

  1. Cha

    Ilgliežuvis žemaitaitis vėl prisišnekėjo. Ne taip seniai Tapunui sumokėjo uz melagienų platinimą, dabar sumokės Makaraitytei. Nu šaunuolis! Kai ilgas žemaitaičio liežuvius yra žemaitaičio priešas, teks taupyti pinigus teismų nuosprendžiams vykdyti. A ne, zemaitaiti?

    Reply
    • Palaikau Remigijų

      Už Žemaitaitį, o Makaraitytė nepriklausoma, drąsi buvo tik kai dibo „Atgimime” leidinyje. Dabar visiškai lojali valdantiesiems, visiška sisteminė panelė… Deja.

  2. Vienas langelis

    Kai savivaldybė daugiau nei prieš 13 metų „užsidarė” nuo lankytojų primetusi visiems „vieno langelio” sistemą, tai niekas nežino kas dedasi už durų su kodais.

    Reply
  3. Irenq

    Kad Lietuvoje būtų dar dag, daug, daug tokių Žemaitaičių.Ji būtų visai kitokia…

    Reply
    • Žemaitaitis manipuliuoja patiklių žmonių emocijomis

      Pats liūdniausias galimas Lietuvos scenarijus ?

  4. Scorpion

    Teisybė visiems koncervatnykams akis bado! Matome, ką pridirbo, ir ką pridarys! Ir viskas SUPERRR gerai! Paprastas mirtingasis prasižios- kalėjimas, baudos, dujos ir taip toliau. O šitie parazitai jaučiasi visagaliai! VALIO LAISVEI IR DEMOKRATIJAI!

    Reply
    • Anonimas

      Tai kad is zemaitaicio tik ilgas liežuvis. Visi jo darbai tik bla bla bla bla bla

  5. Taip

    Kaip suprantu Žemaitaitis tik blevyzgoja, daugiau nieko nedaro.

    Reply
    • Scorpion

      Gal pats ir blevyzgoji…. Ponas Žemaitaitis bent jau kelia koncervatnykų darbelius į dienos šviesą

  6. Jonas

    Žemaitaitis… Klaipėdai padovanojo Alyno padavėją Taryboje, prorusiškų pažiūrų žmogų ir beraštę rėksnę Korsakę, o pats pabėgo į Vilnių, kai prieš tai rinkimuose mušėsi į krūtinę, kaip liks dirbti Klaipėdoje. Jis tikrai moka gražiai pakalbėti. Bet yra apgavikas ir neturi sąžinės. Gaila žmonių ir klaipėdiečių, kurie likome jo apgauti.

    Reply
    • Jonui , panašu

      ir jūs teisme norėtumėte įrodyti savo raštingumą ir parodyti balsą ? Visai nesuvokiate ką rašote ?

    • Nurimkite

      Niekas nebuvo apgautas. Ne komos būsenoje balsavome… Remigijus Žemaitaitis niekur nepebėgo: kaip dirbo Vilniuje tautai, taip ir dirba. Kaip ir Arvydas Vaitkus Klaipėdoje, labai šmaikščiai vakar TV 3 žiniose interviu paskelbęs, kokią Klaipėdos savivaldybę rado po rinkimų, ir kaip „dirbti” buvo įpratę miesto merijos tarnautojai… Nuotolinis” triūsas” baigėsi, o darbas jau ko- ne metus vyksta. Bet DARBAS, o ne jo įmitavimas!!! Dar vienas pastebėjimas, ponui, ar poniai komentatoriams: už įžeidimus gal tekti ir atsakyti? Jūsų minimas politikes rinkome ir išrinkome mes, tad susitaikykit!

    • to Nurimkite (IP: 78.62.147.40)

      😀 Juokinga. Jei jums Alyno padavalka per tarybos posėdžius nė žodžio neišlemenanti yra lygis, tai viskas tuo ir pasakyta. Jei jums beraštė rėksnė Korsakė yra „lygis” arba tai, kad dėl tokių, kaip ji iki Birželio Klaipėdoje nebus jokių renginių iš savivaldybės biudžt., tai jūs tiesiog buka višta esat, uostanti Žemaitaičio šikną. Ir paduokit mane į teismą už šiuos žodžius, labai labai prašom 😀

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This