Vietoje Liepojos gatvės vaiduoklio – prekybos centras (atnaujinta)

Svarbu, Verslas

Sausio pradžioje uždarius prekybos tinklo „Maxima” parduotuvę Liepojos gatvėje prasidėjo ir šio pastato rekonstrukcija, ir šalia nuo nepriklausomybės pradžios stovėjusios apleistos nebaigtos statybos griovimo darbai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Projektiniai pasiūlymai, pagal kuriuos čia turėtų atsirasti gerokai didesnė „Maxima“ parduotuvė, buvo viešinami dar 2022-ųjų vasarą. Jie tada buvo parengti UAB „Seramas” užsakymu. Ši bendrovė valdė pastatą Liepojos g. 10, kuriame veikė prekybos centras „Maxima”, ir nebaigtą statyti kompleksą, kuris turėjo du adresus – Liepojos g. 10B ir 10C. Pastarąją dalį UAB „Seramas” įsigijo dar 2012-aisiais, kaip ir 2005 metais įrengto prekybos centro patalpas, o pastatas 10B įmonės nuosavybe tapo 2020-ųjų pavasarį.

Visgi statybas dabar jau vykdo kita įmonė – nekilnojamąjį turtą pernai birželį įsigijo UAB „Modura“. Leidimus rekonstrukcijai ir griovimo darbams atlikti ji gavo pernai rugpjūčio pabaigoje.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Projektiniuose pasiūlymuose buvo rašoma, kad rekonstrukcijos metu bus nugriauti du avarinės būklės pastatai – administracinės bei ūkio paskirties, o rekonstruotasis pastatas būtų išplečiamas į kiemo pusę, būtų naikinamos rūsio patalpos.

Nuotoliniu būdu vykusio viešo susirinkimo metu projektuotojai iš bendrovės „Tophaus” papildomai paaiškino, kad rekonstruotasis pastatas bus „dalinai dviejų aukštų” – ant dalies pirmo aukšto konstrukcijos įrengtame antrajame aukšte bus patalpos darbuotojams ir administracijai. Akcentuota ir aplinkybė, kad po rekonstrukcijos Liepojos gatvės pusėje atsiras žalio ploto, kurio čia dabar nėra. Pietinį pastato fasadą (galinę sieną) žadėta apželdinti vijokliniais augalais. Suplanuota išsaugoti visus medžius, numatyta įrengti 20 papildomų vietų automobiliams toje vietoje, kur dabar yra žvyro danga. Tada teigta, kad po rekonstrukcijos pastate be „Maximos” parduotuvės dar įsikurtų tik „Eurovaistinė”.

Viešo projektinių pasiūlymų pristatymo metu aplinkiniai gyventojai iš esmės nuogąstavo tik dėl būsimo eismo.

ATNAUJINA. Indrė Trakimaitė–Šeškuvienė, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento vadovė, teigia, kad bendrovė planų nepakeitė ir po rekonstrukcijos čia toliau veiks jos parduotuvė. Ją tikimasi atidaryti iki šių metų pabaigos.

Naujoji parduotuvė irgi bus XX tipo, bet didesnė nei prieš tai buvusioji.

Į klausimą, kiek planuojama investuoti į šį projektą bendrovės atstovė neatsakė. Taip pat ir kiek čia darbuosis žmonių.

24 Comments

  1. Violeta

    Prekybos centras,jau labai nuobodu. O ką nors įdomiau nebuvo galima sugalvoti.Prekybos centrai dygsta kaip grybai po lietaus,o kultūrinių objektų vis mažėja.Liūdna.

    Reply
    • ezys

      Violeta, o jus pati prekybos centrais nesinaudojate? 😀

    • Tai

      Abejoju, kad ir kultūriniais objektais naudotųsi 😀

    • to ezys

      Gelezine logika jei naudojames prekybcentriu tai pristatykime ju kiekviename kampe? Faktas.. ju yra per daug…

    • Anonimas

      Tai kad Šiaulių koncertų salė apytuštė, o ir kiti kultūros renginiai labai mažai lankytojų sulaukia. Tai kad kai klaipėdiečiams reikės kultūros objektų, tai jų ir atsiras. o kol kalipėdiečiams reikia prekyviečių, tai jos ir randasi. Be reikalo Violeta nuogastauja…

    • Galvoju

      Per daug ar ne centrų reguliuoja paklausa, kol bus einančių į parduotuves, tol bus kas jas pasiūlo ir tikrai ne sofos ekspertams aiškinti investuotojams apie investicijų pelningumą. Sutvarkys bjauriai atrodančią vietą, įdarbins keliasdešimt žmonių, turėsim kur užsukti apsipirkti, kodėl blogai? Pradėsim koncertų sales, teatrus lankyti, griausim maximas, kultūros objektus statysim. Neverkšlenkit tik, „ekspertai visažiniai”.

  2. Vėtra

    Kartu su prekybos centru , ten galėtų atsirasti ir biblioteka. Tame rajone labai reikia šiuolaikinės bibliotekos su erdve renginiams.

    Reply
    • VR

      Tai kad yra Kanto bibliotekos filialas Kretingos g 61

    • galėtų atsirasti ir biblioteka

      Tai ir koncertų salę pastatom ir kino teatrą. Biblioteka yra miesto centre, kam dar viena reikalinga ?

    • Vėtrai

      Niekas iš uspaskio netrukdė tamstai griuvėsius nupirkt ir miestui biblioteką padovanoti, dar ir savo vardu pavadinti. Tarškint klaviatūra paprasčiau?

  3. Manau,

    Tai už tuos griuvėsius Maxima tikrai dailiau atrodys. Kai Uspaskichas laikė juos dešimtmečius, nesugalvojęs, ką čia daryti, beliko maximiniams parduoti. O dėl architektūros, tai tikėtis kažko čia nelabai ir sugalvosi. Guodžia, kad priklauso vienam savininkui, atsiradus poreikiui, nesunku tas dėžes nugriauti ir kažką vertingesnio miestui ir miestiečiams čia pastatyt.

    Reply
    • Anonimas

      „O dėl architektūros, tai tikėtis kažko čia nelabai ir sugalvosi.“

      Matyt, dirbate Klaipėdos urbanistikos ir architektūros skyriuje. O gal pats tokius pastatus projektuojate?

    • anonimui

      Nedirbu ir dirbt nesiruošiu.

  4. Anonimas

    Architektūriškai tas vaiduoklis, kad ir koks baisus bebūtų, turbūt gal net kiek gražesnis pastatas (aptinkavus ir nudažius tas aiškiai atsiskleistų) negu esamas ar būsimas „Maxima“ pastatas. Tai va toks pas mus ir „progresas“, kad šiais laikais sugebame nusileisti bene liūdniausiai sovietmečio architektūrai.

    Reply
    • jo

      Pritariu.

    • se

      vietoje sovietinių griuvėsių dabar bus šiuolaikinė būda ir tiek.

  5. Ina

    Maxima ne prekybos centras, o vartojimo prekių parduotuvė. Nesupratimas yra puikus būdas atbaidyti investicijas į miesto patrauklumą

    Reply
  6. Viola

    Nusižudęs bankininkas G.Kanapliovas, pavargęs nuo mokymų kaip gyventi, ten žadėjo įkurti kažką. Neatsimenu tiksliai, lyg ir paštas turėjo būti ar jo skyrius. Tačiau beveik 30 metų buvo griuvėsiai. Tikrai maniau, kad tokią puikią vietą užims dailus, vertingos architektūros pastatas. O, dabar kas… Eilinė sandėlio išvaizdos beskonybė ir nuobodybė.

    Reply
    • Juze

      Turėjote 30 metų nusipirkti tą pastatą ir pastatyti kažką gražaus. Kodėl to nepadarėte?

  7. Miško praeitis

    Gražiausi šioje vietoje buvo smėlynai, pušų ir alksnių miškelis. O maksima net tokioje vietoje iš savo tvartų architektūros neišlenda. Jokių sentimentų ir fantazijos. Bus didesnis tvartas ir tiek.

    Reply
  8. Pagaliau

    Pagaliau.

    Reply
  9. Jonas

    Gerai, kad tas vaiduoklis dings. Čia beveik miesto vartai nuo Kretingos / Šiaulių pusės atvykstantiems, labai nesmagu būdavo tie baisūs griūvesiai. Kažkokio įdomesnio projekto iš Maximos nesitikiu, bet džiugu bent tiek, jei ta vieta atrodys tvarkingiau.

    Reply
  10. Miglė R.

    Atsivertus projektinius pasiūlymus labai nuliūdau, nes nematau suprojektuotų lėtėjimo ir greitėjimo juostų Liepojos gatvėje. Atsidarius naujai parduotuvei, po darbo valandų matyt pasipils avarijos. Kelis kartus per savaitę tenka pamatyti avaringas situacijas, kai sukantys į šią parduotuvę staigiai užstabdo, o kartais ir be posūkio signalo… Kita aktuali problema išvažiuojantys iš šios aikštelės išvažiavime prie pėsčiųjų šviesoforo. Dar atsiranda „genijų” kurie nesupranta kuo skiriasi pėsčiųjų ir sankryžos šviesoforas ir pralekia pro pėsčiųjų perėją degant raudonai. Kartą manęs einančios vos nenutrenkė, padėjau ranką ant kapoto, o „genijus” dar ir aprėkė…

    Reply
  11. Super

    Dings dar vienas vaiduoklis

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Nauji daugiabučiai: kaimynai nuogąstauja dėl eismo sprendimų

Verslo planus taip ir nepradėtos eksploatuoti vandentiekio siurblinės vietoje Kretingos gatvėje statyti daugiabučius kaimynai sako sveikinantys, tačiau jiems didelį nerimą ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Spyglys

Paaiškėjo tikroji direktorės atleidimo priežastis*

Spyglys išsiaiškino, jog meras Arvydas Vaitkus atleido iš pareigų Klaipėdos socialinės paramos centro direktorę Dianą Stankaitienę visai ne dėl to, ...
2024-02-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This