Prie Delfinariumo – naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms (6)

Uostas ir jūra
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-01-28

Valstybės sienos apsaugos tarnyba rengiasi pirkti Kopgalio krantinių, Smiltynės g. 2A ir 2B, griovimo ir naujos statybos darbus kartu su darbo projekto parengimo paslaugomis. Šiems darbams numatytas 20 mėnesių terminas.

Projektuotojų vizualizacija

Pagal techninį projektą, kurį parengė MB „Kordonas”, yra numatyta griauti esamą neeksploatuojama krantinę (pirsą) Smiltynės g. 2B. Šis statinys Kuršių marių akvatorijoje nėra sujungtas su sausuma, neeksploatuojamas. Duomenų apie jo pastatymo metus nėra išlikę, tačiau tokių skerspjūvio išorinių matmenų ir geometrinių parametrų statinys, kaip analogas, yra Smiltynės jachtklubo molas, pastatytas 1966 metais.

Greta naujai statomo pirso 2007 m. buvo įrengta krantinė Nr. 159.

Krantines Smiltynės g. 2A ir 2B eksploatuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, prie jų yra švartuojami ir laikomi tarnybiniai laivai bei kateriai.

Griaunamo pirso ilgis – 95 metrai. Naujai statomas pirsas bus suformuotas iš penkių naujų krantinių, kurių numeriai bus 157, 158, 160, 161 ir 162, o jų bendras ilgis bus gerokai didesnis. Trimis etapais gilinant marių dugną bus pasiektas projektinis 7 metrų gylis.

Teigiama, kad sklypo Smiltynės g. 2A teritorija jau yra su pilnai išvystyta infrastruktūra, todėl papildomi autotransporto privažiavimo keliai, stovėjimo aikštelės bei pėsčiųjų takai neprojektuojami.

Žymos: | | | |

Komentarai (6):

Atsakymai į “Prie Delfinariumo – naujas pirsas valstybės sienos apsaugos reikmėms”: 6

  1. Aplamai parašė:

    ar tai neturėtų būti slapta informacija, bent jau taip neviešinama?

  2. Anonimas parašė:

    Prie turistų traukos objekto…

  3. Anonimas parašė:

    Kaip suprantu cia kaip „kalvio snipste”!?Statom nepastate,griaunam nenugriove ,- skandinam chebros kisenese milijonus … !?

  4. Klaipėdiškis parašė:

    Statyti yra viena ,o bet isisavinti pinigėlius čia jau rimta , ons daug karu brings , tipo piras .

  5. Dronas parašė:

    Pompastika dronų karo akivaizdoje… Vienoje iš gražiausių ir vaizdingiausių Lietuvos vietų pasistatyti tokį griozdą. Kas ten bus švartuojama?
    Gal svečiai iš NATO laivyno? Gražu … bet ar mums to reikia? Aš manau , kad geriau reikia pagalvoti…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Padegė kopų sutvirtinimus

Ketvirtadienį, apie 23.20 val., Klaipėdoje, Smiltynėje, kopose, kilo gaisras, kurio metu dviejose vietose sudegė žabtvorės, skirtos kopų sutvirtinimams. Įtariamas padegimas. ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas

Revizuos Dangės ir Smiltynės krantines

Klaipėdos savivaldybė perka Dangės upės ir Smiltynėje esančių krantinių techninės analizės ir techninės dokumentacijos parengimo paslaugas. Siekiama įvertinti šių statinių ...
2024-07-15
Skaityti daugiau

Vasara

Pataria, kaip atskirti duobes jūroje

Po to, kai savaitgalį Baltijos jūroje, Melnragėje ir Smilynėje, nuskendo du vyrai, „Klaipėdos paplūdimiai” dar kartą primena, jog būtina saugotis ...
2024-07-01
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This