Sukčiams kalėjime gali tekti užsibūti ilgiau

Kriminalai ir nelaimės
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-01-29

Bausmes įkalinimo vietose atliekančius asmenis pasivijo dar viena byla, tad tikėtina, jog laisvėn jie pateks dar negreit: Klaipėdos apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje keturiems iš laisvės atėmimo vietų veikusiems vyrams ir dviem jų bendrininkams laisvėje pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo bei nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo.

Pasak prokuratūros pranešimo, keturi 36-44 metų bausmes įkalinimo įstaigoje atliekantys asmenys, paskambinę atsitiktiniams senjorams, prisistatydavo esą policijos pareigūnai ar senjorų artimieji ir klaidingai informuodavo nukentėjusiuosius, jog šie namuose gali turėti padirbtų grynųjų pinigų, kuriuos privalu patikrinti, arba kad jų giminaičiui nedelsiant reikalinga piniginė pagalba. Manoma, kad kiti, laisvėje veikę jų bendrininkai – 31 metų ir 32 metų vyrai – atvykdavo į nukentėjusiųjų namus, įtikindavo juos, jog yra su jais telefonu kalbėję asmenys ir, paėmę senolių pinigus, pabėgdavo.

Remiantis surinktais duomenimis, kaltinamieji tokiu būdu nuo 2022 metų gruodžio iki 2023 metų sausio galėjo apgaule išvilioti daugiau nei 31 tūkst. eurų iš 14-os Tauragėje, Kretingoje, Šilutėje, Plungėje, Klaipėdos rajone gyvenančių pensininkų. Įtariama, jog kaltinamieji apgaule įgytus pinigus legalizavo.

Visiems bylos kaltinamiesiems pareikšti kaltinimai dėl sukčiavimo. Trys iš jų baudžiamojon atsakomybėn patraukti ir dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo.

Jų įkalinimo laikas gali padidėti iki 6-7 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui, jame valstybinį kaltinimą palaikys bylai vadovavusi prokurorė Jurgita Rumbinaitė.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Nuteisė nepilnametei narkotikus pardavusį klaipėdietį

Teismas priėmė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo 30-metis klaipėdietis pripažintas kaltu dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiui. Vyrui paskirta ...
2024-07-24
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos policija įspėja – plinta naujas sukčiavimo būdas (atnaujinta)

Į Klaipėdos apskrities policijos pareigūnus jau kreipėsi keli nukentėję asmenys, kurie nurodė, kad elektroninėje erdvėje rado pasiūlymą neva laimėti galimybę ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Senolis prisiinvestavo

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad penktadienį sulaukė 76-erių vyro pareiškimo, kad jog jis nuo gegužės 27 d. iki ...
2024-07-20
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This