Padėkojo už savanorystę

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-02-05

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus (LRK) Klaipėdos regiono skyriaus savanoriai buvo pakviesti į padėkos vakarą. Jų pasveikinti atvyko svečiai iš Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybių bei Klaipėdos regiono Priešgaisrinės ir gelbėjimo tarnybos. Svečiai sveikino savanorius ir darbuotojus, linkėjo sėkmės bei dėkojo už nuolatinę partnerystę, bendradarbiavimą, veiklos palaikymą.

Per praėjusius metus LRK Klaipėdos regioninio skyriaus savanoriai ir darbuotojai prisilietė prie daugiau nei 15 000 žmonių gyvenimų. Klaipėdos regione prie gerų darbų vykdymo šiuo metu prisideda daugiau kaip 500 savanorių. Tarp jų ne tik lietuviai, bet ir ukrainiečiai, baltarusiai, kitų tautybių piliečiai.

Plačiausiai veikianti programa – „Šilti apsilankymai“. Šiuo metu savanoriai su vienišais senjorais yra užmezgę daugiau kaip 300 draugysčių, kurių metu liūdnos akimirkos paverčiamos šviesiomis. Be to, Klaipėdoje, Tauragėje ir Palangoje veikia senjorų klubai.

Vienas iš Lietuvos Raudonojo Kryžiaus tikslų – kuo daugiau žmonių supažindinti ir apmokyti pirmosios pagalbos įgūdžių. Klaipėdos regione, praeitais metais, daugiau kaip 2000 žmonių apsilankė savanorių vedamuose pirmosios pagalbos užsiėmimuose.

Trumpasis pagalbos numeris 111 padeda pasiekti humanitarinės paramos stokojančius žmones: dalinami humanitariniai maisto, higienos paketai, rūbai, namų apyvokos reikmenys.

Pasirengimo ekstremaliom situacijom savanoriai kartu su policija ieško dingusių žmonių, prevenciškai kartu su ugniagesiais lanko namų ūkius.

Gausus būrys savanorių organizuoja užsieniečių bendruomenes sutelkiančius informacinius renginius, moko šnekamosios lietuvių kalbos (veda užsiėmimus ir organizuoja lietuvių kalbos klubus) tam, kad integracija mūsų šalyje būtų kuo sklandesnė.

Jaunimo programoje jaunuoliai veda pamokas, dalyvauja renginiuose ir daro daug pačių įvairiausių gerų darbų.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Kviečia nupirkti higienos priemonių stokojantiems: laukiami ir savanoriai

Prieš kiek daugiau nei pusę metų Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) startavo su nauja veikla – trumpuoju humanitarinės pagalbos numeriu 111. ...
2024-05-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Raudonasis Kryžius ieško iššūkių nebijančių savanorių

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) – organizacija, kurios apmokyti ir paruošti savanoriai įvykus krizei ar nelaimei skuba į pagalbą ir padeda ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pagalbos numeris - 111

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) primena, jog 2023 metais startavo trumpasis pagalbos numeris 111, kuriuo kreiptis pagalbos į šią organizaciją gali ...
2024-04-05
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This