Klaipėdos valdžia kanalizavo paplūdimių kokybės ženklą* (2)

Spyglys
Spyglys
2024-02-14

„Man buvo įdomu stebėti, kaip du buvę merai, kurių laikais ta Mėlynoji vėliava buvo iškelta, balsuojant susilaikė: įdomi pozicija”, – taip apie Rimanto Taraškevičiaus ir Vytauto Grubliausko, vadovavusiems uostamiesčiui 20 metų, elgseną Klaipėdos miesto tarybos posėdžio metu antradienį viešai įspūdžiais dalijosi konservatorius Andrius Petraitis.

Mėlynoji vėliava, kuri esą yra paplūdimių kokybės garantas, Klaipėdos miesto politikų sprendimu bus nuleista į šiukšlinę, sukarpyta į smulkias skiautes ir išbarstyta toli nuo jūros, kad niekas neprimintų.

V. Grubliauskas vėliau dievažijosi, jog „užganėti būsim Užgavėnių dieną”. Valdantieji atsimušinėjo nuo opozicijos smagiomis frazėmis. Pavyzdžiui, buvęs V. Grubliausko pavaduotojas Arvydas Cesiulis iššovė štai tokį socialliberalinį šedevrą: „Tai nėra geras tarybos sprendimas, tačiau jis kartu yra ir mano sprendimas”.

O kai Edmundas Kvederis pasiguodė, kad balsuojant „kažkaip nepasispaudė mygtukas”, neištvėrė ir meras Arvydas Vaitkus: „Jėgų pritrūkai turbūt”…

Spyglio moralas: po 20 metų valdžioje susilaikyti yra nesveika. Sveika yra turkštis geruose paplūdimiuose.

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.
Žymos: | | | | | | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Klaipėdos valdžia kanalizavo paplūdimių kokybės ženklą*”: 2

  1. Prisiminimas parašė:

    Prisiminimui ką sakę buvęs meras apie mėlyną vėliavą.
    https://www.atviraklaipeda.lt/2021/04/21/klaipedos-papludimiams-melynoji-veliava/

  2. Šlykštu parašė:

    2023. 04. 28 Savivaldybė rašė – Klaipėdos paplūdimiams suteikiamas Mėlynosios vėliavos apdovanojimas ir 2023 metų vasaros sezonui. Viena mėlynoji vėliava suplevėsuos Smiltynės, kita – II Melnragės paplūdimyje. Mėlynosios vėliavos šiuose paplūdimiuose bus iškeltos pradedant vasaros sezoną.
    „Klaipėdos paplūdimiams suteikta Mėlynoji vėliava siunčia žinią tarptautiniu mastu apie tai, kad mūsų paplūdimiai atitinka aplinkosauginius reikalavimus. Siekiame, kad paplūdimai turėtų ne tik visą reikiamą infrastruktūrą, kad poilsiautojams mūsų pajūrio ruože būtų saugu ir patogu, kad paplūdimiai taptų sporto ir rekreacijos zona“, – sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

    2022.06.01.
    “Yra dvi labai svarbios aplinkybės. Viena iš jų – iškovoti teisę papuošti paplūdimius Mėlynąja vėliava yra gana sudėtinga, bet daug sudėtingiau tą pasitikėjimą pateisinti ne tik vienerius metus, bet ir ateityje. Klaipėda tą pasiekė. Kitas dalykas – turbūt visi sutiksite, kad Mėlynoji vėliava dažniausiai sutinkama kurortiniuose miestuose. Klaipėda, būdama uostamiesčiu, išlaiko šį aukštos ambicijos įvertinimą jau daug metų. Tai liudija, kad gebame ne tik krauti, ne tik gaminti, bet ir užtikrinti solidų ekologiškai ir jaukų poilsį mūsų paplūdimiuose”, – vėliavos įteikimo ceremonijos metu kalbėjo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.
    ŠLYKŠTU

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Meras vienasmeniškai turėtų spręsti ir tualetų klausimus*

Kodėl laikinų tualetų virtines Jūros šventei valdžia pastatė tiesiai prieš mūsų langus ir duris? – pasipiktino Sukilėlių gatvės gyventojai ir ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Didžiojo pilies bokšto špilis iškils jau rugpjūtį

Užkopti į uostamiesčio piliavietės viršų, pasigrožėti nuo jos Kuršių mariomis ir Kuršių nerija, pasižvalgyti į uostą, laivus, akimis aprėpti miesto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This