Prokuratūros ieškiniai – dar trims Kretingos politikams (atnaujinta)

Regionas

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai pranešė, kad sulaukė dar dviejų Klaipėdos apygardos prokuratūros civilinių ieškinių 2019-2023 metų kadencijos Kretingos rajono tarybos nariams.

Iš Juozo Mažeikos prašoma priteisti 6 472 eurų bei 5 proc. metinių palūkanų nuo priteistos sumos. Tyrimo duomenimis, jam nuo 2019 m. balandžio 11 d. iki 2023 m. balandžio 13 d. Savivaldybės administracija išmokėjo 10 762,69 eurų, iš kurių 9 719,8 eurų sudarė išlaidos už kurą. Teismui pateiktame ieškinyje nurodytos savivaldybės tarybos nario naudotos transporto priemonių ridos, kuro sąnaudos ir konstatuota, kad didžioji dalis išmokėtos sumos laikoma nepagrįstu, nesąžiningu praturtėjimu. Pasak prokuratūros, degalų pylimai nepagrįstai dideliais ir neprotingais, prašomais kompensuoti degalų kiekiais, degalų pirkimo dažnumas, mokėjimai grynaisiais pinigais akivaizdžiai neatitiko protingo žmogaus elgesio standarto ir patvirtina nesąžiningą elgesį gaunant išlaidų kompensaciją.

Iš Stepono Baltuonio prašoma priteisti 10 577,79 Eur ir tokias pat palūkanas. Šiame ieškinyje nurodoma, kad Savivaldybės administracija per tą patį periodą jam išmokėjo 15 351,18 Eur kompensaciją, iš kurios didžiąją dalį – 13 320,11 eurų, sudaro išlaidos už 9 889,88 litro degalų. Išlaidoms pagrįsti buvo teikiami kvitai – pagal juose esančius duomenis nustatyta, jog
naudotasi 10 bankinių kortelių, iš kurių dvi priklauso savivaldybės tarybos nariui, o kitų asmenų vardu išduotomis kortelėmis įsipilta kuro už 4 040,39 eurų.

Prokuratūra ieškinyje pasisako, kad už beveik dešimt tūkstančių litrų degalų turėjo būti nuvažiuota apie 116 350 kilometrų per savivaldybės tarybos nario kadenciją, tačiau pagal Stepono Baltuonio naudotų automobilių ridas nustatyta, kad abiem automobiliais nuvažiuota 48 154 kilometrų.

ATNAUJINTA. Pati prokuratūra ketvirtadienio rytą pranešė, kad tokį ieškinį pareiškė ir Romualdui Jablonskiui. Pastarasis buvo gavęs 15 044 Eur dydžio kompensacijas už patirtas transporto išlaidas. Iš jo prokuratūra prašo priteisti 13 757 eurus.

1 Comment

  1. Čekis

    Nuostabu, kad žurn. Tapino tyrimų faktai dėl ČEKIUKŲ įgauna vis platesnį teisinį įvertinimą. Labai įdomu, o kada prokuratūra analizuos Ir Klaipėdos savivaldybės tarybos praėjusios kadencijos nariams skirtų lėšų panaudojimą?Jau buvo pakankamai „įdomios” informacijos, pvz. kaip buvęs vicemeras Barbšys nuolat naudojo lėšas automobilio degalams, nors pats neturėjo tokio, be to dar ir savivaldybės automobiliu naudojosi. Arba kaip ilgametė Kl.tarybos narė J.Simonavičiūtė savo autom. grąžino, priži9rėjo ir kt.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Prokuratūra prašo Ričardą Piniką nuteisti ir dėl smurtavimo bei poveikio liudytojui darymo

Prokuratūra praneša antradienį pateikusi kasacinį skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT), prašydama grąžinti apeliacinei instancijai iš naujo nagrinėti iš daugiaaukščio viešbučio ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nulinius COVID-19 rodiklius jau turi ir Klaipėdos bei Kretingos rajonai

Pirmadienį šalyje patvirtinti 33 nauji COVID-19 atvejai (šeši žmonės užsikrėtė antrą kartą, du – trečią), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Du gimnazistai ir studentas kaltinami psichotropinių medžiagų platinimu

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje du gimnazistai ir vienas studentas kaltinami neteisėtu ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This