Pagaliau imsis naujo darželio statybų Tauralaukyje

Svarbu, Švietimas

Baigiant statyti beveik dukart nuo pirminės kainos pabrangusią naująją mokyklą Senvagės gatvėje Tauralaukio progimnazija planuoja persikraustymo į ją darbus. O Klaipėdos savivaldybė pagaliau paskelbė konkursą dėl senojo šios ugdymo įstaigos pastato rekonstrukcijos, kad čia įsikurtų ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaiga ir taip atsirastų 130 papildomų mažiesiems klaipėdiečiams.

Mokslo paskirties pastato Klaipėdos g. 31, rekonstravimo techninį projektą dar 2018 metais parengė UAB „Progresyvūs projektai“. Jame numatytus statybos darbus planuojama užbaigti per porą metų.

UAB „Progresyvūs projektai“ vizualizacija

Rekonstruoii numatytas pastatas buvo pastatytas 1967 metais. Bendras jo plotas 201,48 m². Savivaldybė gruodžio viduryje skelbė, kad preliminari projekto vertė gali siekti 8,3 mln. Eur.

Projekte numatyta atlikti esamo mokslo paskirties pastato rekonstravimą, išplečiant pastatą į pietinę bei pietrytinę sklypo puses bei suformuojant papildomas lopšelio-darželio grupes. Bus demontuojamos pastato šiaurinė, rytinė bei vakarinė sienos, paliekama esama pietinė pastato siena su pamatais; griaunamas esamas katilinės pastatas. Pastatas bus išplečiamas pristatant penkis tarpusavyje laiptinėmis sujungtus dviejų aukštų šlaitinių stogų korpusus. Korpusuose projektuojamos lopšelio-darželio grupės, pagalbinės patalpos, administracijai skirtos patalpos bei virtuvės cechas. Siekiant užtikrinti sklandų patekimą į projektuojamas lopšelio-darželio grupes, numatyti 4 atskiri įėjimai į laiptines.

UAB „Progresyvūs projektai“ vizualizacija

Prie šiaurinio rekonstruojamo pastato fasado projektuojamas atskirai stovintis katilinės pastatas – rekonstruojamo pastato priklausinys. Taip pat suprojektuotos dvi automobilių stovėjimo aikštelės, kiemo aikštelė, vaikų žaidimo aikštelė su įrenginiais bei pėsčiųjų takai.

Naujas darželis bus statomas šio pastato vietoje. Martyno Vainoriaus nuotr.

Atskirais statybos etapais mokyklos už sklypo ribos planuojama automobilių laikino sustojimo aikštelė bei dviračių ir pėsčiųjų takas palei pietinę sklypo kraštinę.

Savivaldybė skelbė, kad svarstoma galimybė po to, kai progimnazijos mokinių ugdymas bus perkeltas į Senvagės gatvėje baigiamą statyti naują mokyklą, rekonstruoti antrąjį Tauralaukio progimnazijos pastatą ir jame įkurti papildomas ikimokyklinio ugdymo vietas. Projektinius sprendinius tikimasi parengti per šiuos metus.

5 Comments

  1. pasiūlymas

    gal būtų galima fasadų apdailą apversti „aukštyn kojomis”: tokį „pjūklą” pakabinti virš galvų prasilenkia su architektūros psicologinio poveikio aplinkai aiškinimo tezėmis.

    Reply
  2. Ona

    O tai negalėjo Tauralaukiui ir mokyklos, ir darželio parūpinti? Dabar tai kažkaip visi talpinosi. Keistai tikrai atrodo. Tie, kurie atsikrausto gyventi į šalia mokyklos statomus namus, turėtų žinoti, kad į tą mokyklą nepretenduoja…

    Reply
  3. Viola da Gamba

    Valiooooooooooo!!! Pagaliau !!!

    Reply
  4. Pagaliau

    Pagaliau gal pajudės darželio reikalai. Rajonas didelis, jaunų šeimų daug, o vaikučiai seniai netelpa į esamą darželį, kuris atverktinos būklės.

    Reply
    • Klaipėdietė

      Iš Tauralaukio sukels vaikus,o šalia mokyklos gyvenantys vaikai ,važiuos nežinia kur mokytis…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Nebeliks Arimų gatvės

Parengtas Klaipėdos miesto tarybos sprendimas, kuriuo siūloma panaikinti Arimų gatvės pavadinimą ir suteikti gatvės dalims naujus pavadinimus. Ši beveik kilometro ilgio ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This