Buvusi slaugytoja teisybės ieškos ir Žmogaus Teisių Teisme  

Svarbu, Sveikata

Ir apeliacinės instancijos teismas dviem sprendimais patvirtino, kad Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nepagrįstai bandė atnaujinti pralaimėtas bylas dėl jos atleidimo iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės. Moters užsispyrimas jai kainuos dar daugiau nei pusantro tūkstančio eurų.  

Martyno Vainoriaus nuotr.

Santykius teismuose su šia ligonine, kurioje dirbo nuo 1972-ųjų, I. Gailiutė bandė aiškintis net keliose bylose. 2022-aisiais teismai neskundžiamais sprendimais pripažino, kad moteris buvo atleista teisėtai. 

I. Gailiutė Klaipėdos apylinkės teismo prašė atnaujinti du procesus, nes esą paaiškėjo naujos aplinkybės. Moters įsitikinimu, pagrindas atnaujinti jos darbo ginčo bylą buvo vėlesni 2022-ųjų teismų sprendimai bylose, kuriose ligoninės vadovas Darius Steponkus ginčijo Darbo inspekcijos jam paskirtas nuobaudas. I. Gailiutės nuomone, šiose bylose nurodomų aplinkybių nežinojimas sukliudė teismams teisingai išspręsti darbo ginčą. 

Vieną iš prašymų išnagrinėjęs apylinkės teismas akcentavo, kad byloje dėl I. Gailiutės atleidimo iš darbo buvo vertinamos aplinkybės, susijusios su jos padarytais darbo pareigų pažeidimais Covid-19 infekcijos valdymo srityje, o ne ligoninėje susiklosčiusia psichosocialine darbo aplinka ir jos rizikomis. Atmetus seniūnaitės skundą Respublikinei Klaipėdos ligoninei iš I. jos buvo priteista 653,4 Eur bylinėjimosi išlaidų.

Išnagrinėjus kitą analogišką prašymą šis teismas priėmė tokį patį sprendimą, o iš buvusios slaugytojos ligoninei priteisė 813,12 Eur bylinėjimosi išlaidų.

Abu šie sprendimai galėjo būti apskųsti Klaipėdos apygardos teismui ir I. Gailiutė pasinaudojo tokia teise. Tačiau ir apeliacinius jos skundus išnagrinėję apygardos teismo teisėjai konstatavo, kad moteris yra neteisi.

Teisėja Milda Skersienė priimtoje nutartyje konstatavo, jog yra sutiktina su pirmosios instancijos teismo išvada, kad nėra pagrindo manyti, jog D. Steponkaus padarytas administracinis nusižengimas galėtų turėti įsiteisėjusiu teismo sprendimu jau konstatuotų faktų ir sprendimo išvadai. 

„Pirmosios instancijos teismas teisėtai ir pagrįstai konstatavo, kad nėra pagrindo atnaujinti procesą civilinėje byloje“, – rašoma nutartyje, kuria iš I. Gailiutės ligoninei priteista dar 833,09 Eur bylinėjimosi išlaidų.  

Analogišką išvadą padarė ir teisėjas Almantas Padvelskis, nagrinėjęs kitą tokį I. Gailiutės skundą. Jis ligoninei priteisė 735,08 Eur bylinėjimosi išlaidų.  

Beje, viename iš savo skundų I. Gailiutė nurodė, jog dėl to, kad teismai esą ignoravo jai kaip pareiškėjai suteiktą apsaugą ir taip pažeidė Europos žmogaus teisių konvenciją, ji kreipėsi į Europos Žmogus Teisių Teismą, kuris iškėlė bylą. Pastaroji dar neišnagrinėta. 

1 Comment

  1. Sėkmės Slaugytojai

    Linkiu sėkmės drąsiai ir aktyviai slaugytojai. Žinant, kaip RKL vadovas laimėjo konkursą, kokioje nustekentoje ligoninėje Šilutėje dirbo, ir kaip ten nieko nepadarė- nesistebiu, kad tokia Irena Gailiūtė Steponkui buvo kliuvinys…

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pavojingu sąvartynu paverstas butas: prokurorai bando nusiplauti

Dviejų instancijų uostamiesčio teismai patvirtino, kad prokurorai buvo neteisūs atsisakydami padėti Klaipėdos miesto socialinės paramos centrui (KMSPC) išspręsti problemą, kurią ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This