Susitikimas su Tomu Venclova (4)

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-04-30

Gegužės 9 d. Klaipėdos Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinys (Kauno g. 49)paeiliui ruošia du įdomius renginius.

17 val. organizuojamas tradicinis „2023 metų poezijos knygų-nominančių pristatymas. Dalyvauja Klaipėdos Vydūno gimnazijos 9mt ir 9dt klasės mokiniai ir mokytojos Lilija Bručkienė, Ingrida Bertulienė, Karolina Remeikienė, Saulė Želnytė, Kristina Mickevičienė, Kristina Gedbudienė, Jūratė Dirginčienė.

Vakaro svečias – poetas, literatūros tyrinėtojas, profesorius Tomas Venclova. 18.30 val. vyks susitikimas ir pokalbis su pačiu T. Venclova.

Metų poezijos knygų-nominančių pristatymo renginys startavo 2014 metais. Tai bendras I. Kanto viešosios bibliotekos ir Klaipėdos Vydūno gimnazijos renginys. Šios pavasarinės šventės nenutraukė net griežti karantino draudimai – ji buvo persikėlusi į virtualią erdvę. Šiais metais renginys įvyks jau 11-tą kartą.

Metų poezijos knygų-nominančių pristatymui buvo išrinkti penki poezijos leidiniai: Kristinos Tamulevičiūtės „Gyvybė“, Vytauto Kazielos „Neatsimerk, Viešpatie“, Simono Bernoto „Pasakų parkas“, Tado Zaronskio „Spalvinimo knygelė draugams“ ir T. Venclovos „Už Onos ir Bernardinų“.

Paskelbus šias nominantes, Klaipėdos Vydūno gimnazijos mokiniai pasiskirstė grupėmis ir pradėjo kurti pristatymus, kuriuos pristatys renginio metu.

Apie vyksiantį renginį informuojami ir nominančių autoriai, kurių visada labai laukiama atvykstant. Knygos „Už Onos ir Bernardinų“ autorius T. Venclova pareiškė norą atvažiuoti ir pažiūrėti, kaip vaikai supranta jo ir kitų autorių kūrybą.

Pasikalbėjęs su mokiniais, T. Venclova kvies iš arčiau susipažinti su juo ir dovanos pokalbį apie literatūrą, jos kūrimą, prasmę, suvokimą, vertimus ir kultūrinį gyvenimą.

Žymos: | | | | | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Susitikimas su Tomu Venclova”: 4

  1. Vardas parašė:

    Ne masonai?

  2. ??? parašė:

    Įdomus žmogus tas Tomas Venclova,talentingas, bent man taip atrodo. Tik vis kirba klausimėlis, kodėl vienus disidentus sovietai trėmė į gulagus, o kitus į Ameriką. Tomas, jei neklystu, buvo „ištremtas” į Ameriką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Išskirtinė poezijos šventė

Gegužės 9 d. I. Kanto bibliotekos ,,Kauno atžalyno“ padalinyje renginiai keitė vienas kitą. Ir nieko keisto – tą vakarą vyko ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Tomas Venclova: „Lietuviai neturėtų didžiuotis, kad yra paskutiniai Europos pagonys"

86 metų poetas, rašytojas, vertėjas, filosofijos mokslų daktaras Tomas Venclova galėtų būti puikiu pavyzdžiui daugeliui senjorų, kaip, sulaukus garbaus amžiaus, ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Mums rašo

Klaipėdiečių pergalės respublikiniame jaunųjų filologų konkurse

Balandžio 27-28 d. šalies mokiniai-kūrėjai buvo pakviesti į 56-ąjį Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkursą, vykusį Palangoje. Šiais metais Klaipėdos etape ...
2024-04-29
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This