Atnaujins sustingusią „Mėlynojo proveržio” strategiją (4)

Miestas, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-05-18

2018 metais patvirtintą skambiai pavadintą pirmąją tokią visoje šalyje Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategiją iki 2030 metų („Mėlynąjį proveržį”) rengiamasi atnaujinti. Apie tai ne kartą viešai kalbėjo miesto vadovai, o savivaldybė jau ieško rangovų, kurie, diskutuodami su visais strategijos subjektais, galėtų ją „atšviežinti” per pusę metų.

„Siekiant užtikrinti Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijos iki 2030 m. (KEPS 2030) įgyvendinimo tvarumą bei tikslingą KEPS2030 veiksmų plano priemonių įgyvendinimą ir atsižvelgiant į socialinius, ekonominius iššūkius, vertinant popandeminę ir geopolitinė situaciją, atnaujintus Europos sąjungos, nacionalinius strateginio planavimo ir kitus dokumentus, būtina KEPS 2030 peržiūra ir atnaujinimas, išsigryninant pagrindines plėtros, galimo proveržio kryptis bei atnaujinant veiksmų plano priemones atspindinčias šiandienines realijas”, – rašoma paskelbtuose dokumentuose. 

Teigiama, kad strategijos pagalba siekiama sukurti prielaidas kryptingai Klaipėdos ekonominei plėtrai skatinti, Klaipėdos patrauklumui didinti bei „efektyviam bendradarbiavimui tarp Klaipėdos suinteresuotų šalių atstovų skatinti”.

Bendradarbiavimo sutartį dėl KEPS2030 įgyvendinimo 2018 m. tuomet pasirašė Klaipėdos savivaldybė, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Klaipėdos universitetas, Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovė, Klaipėdos pramonininkų asociacija, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas.

Dabar savivaldybės nusamdytas rangovas turės organizuoti „ne mažiau kaip 10 suinteresuotų šalių įtraukimo sesijų įprastiniu būdu (esant būtinybei sesijos Klaipėdos miesto savivaldybės nurodymu perkeliamos į nuotolinę susitikimų organizavimo platformą)”. 

Specialiame sukurtame puslapyje skelbiami šie nuo 2018-ųjų pasiekti rodikliai:

Tuo metu projekto naujienos užstrigo ties 2021-aisiais…

Strategijos ir veiksmų plano iki 2030 m. pažangos ataskaita parengta irgi tik už 2018-2020 metus…

Žymos: | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Atnaujins sustingusią „Mėlynojo proveržio” strategiją”: 4

  1. Tai buvo Mantulovos E. parašė:

    strategija. Matyt ištaškė ne vieną milijoną savo kosminiams projektams, baigėsi pinigėliai – užsimarinavo strategija. Dabar operatyvininkas miesto meras greičiausiai prisiminė šią strategiją kaip geriausią būdą „įsisavinti” surenkamus milijonus. Čia greičiau mėlynasis šūdovežis, o ne proveržis….

  2. Anonimas parašė:

    Is serijo,”davem m.p” 1 lema(juk ne savo),”dingo” … !Dabar duosim , 2 lemus ,”lai paspringsta”(juk ne savo,o kur „juos”,tuos Eurus, „deti” … !?.

  3. V parašė:

    Subiinėj liko tas proveržis. Klaipėda stagnuoja. Bus dabar raudonas proveržis.

  4. Dugnas parašė:

    Na ką, gerai, kad rašo TAS kuris pats buvo šalia, gaudavo algą už M.proveržio vykdymą. Kokiais žodžiais įvertinti Kl, savivaldybės tarybos narius (31), merą buvusį ir esamą, dar plius 460 tarnautojų kad NEVYKDOMI miesto plėtros strategijos, projektai? Gal laikas apie tai pradėti kalbėti teisės specialistams? Ar galima patraukti tuos ,kurie privalėjo ir PRIVALO vykdyti tą Mėlynojo proveržio strategiją baudžiamai atsakomybei? Ponas toks Kongas buvo pakvietęs savo padėjėju tokį Makūną ,pensijon išėjusį Kl. vanduo direktorių , šios strategijos vykdymui. Na ir ką? ogi nieko Jis išsigandęs po metų pasišalino t.y. tapo sav. tarybos nariu. Tegul p. Šulcas įvardija kiek kainavo šios strategijos paruošimas,kiek Eurų? Kas ją ruoš? Tada bus dar įdomiau… O taip,pat kiie kainuos „atšviežinimas’? Ar tai bus klaipėdiečių pinigai?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Ar karilionas tinkamai skambės dujų fabrike?

Nors nuo 1987 metų senojo Klaipėdos kariliono varpais muzikavęs Kęstutis Kačinskas vietos politikus ketvirtadienį įtikinėjo, kad varpai, perkelti į senojo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This