Ir „Klaipėdos energija” investuoja į  „Memelio miestą” (2)

Verslas
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-05-18

Uostamiesčio savivaldybės kontroliuojama AB „Klaipėdos energija” paskelbė konkursą dėl šilumos tiekimo tinklų statybos darbų teritorijoje, kur jau statomi pirmieji „Memelio miesto” pastatai. Energetikai siekia šiuos darbus atlikti už ne didesnę kaip 240 tūkst. eurų sumą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Visus darbus norima atlikti per 6-7 mėnesius nuo sutarties su rangovu pasirašymo dienos.

Praėjusių metų pabaigoje kita savivaldybės bendrovė – „Klaipėdos vanduo” – ieškojo rangovų magistralinių vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklams, skirtiems „Memelio miesto” reikmėms, tiesti. Bendrovės generalinis direktorius Benitas Jonikas tada sakė, jog tai turėtų būti atsiperkanti investicija. 

Projektas „Memelio miestas“ vystomas Kuršių marių pakrantėje, apimančioje daugiau kaip 5 ha.

„Pirminėje teritorijos vystymo strategijoje numatytos kelios pagrindinės kryptys: turistų traukos centras su išsaugotais kultūros paveldo objektais ir naujais akcentais; administracinių pastatų, pritaikytų tiek stambiam verslo subjektui, tiek ir smulkiai komercijai, kompleksas; paslaugų objektai – restoranai, butikai, salonai; atvira poilsio ir pramogų zona”,- rašoma  „Stemma Group” interneto svetainėje.

Pernai liepą „Stemma Group“ valdoma įmonė „Memelio miestas“ ir UAB „Conres LT“ pasirašė generalinės statybos rangos sutartį dėl projekto pirmojo etapo statybų. 

I etapu statomas 6 aukštų A klasės verslo centras „HANZA” ir 105 prestižinės klasės butai. Jie bus sujungti bendra požemine parkavimo aikštele. Bendras abiejų projektų plotas sieks apie 30 tūkst. kv. m., iš jų 10 tūkst. kv. m. sudarys požeminė pastatų dalis. Šių statybų pabaiga numatoma 2025 m. IV ketvirtį.

Žymos: | | | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Ir „Klaipėdos energija” investuoja į  „Memelio miestą””: 2

  1. Tai bent parašė:

    traukos objektas – prestižinėje vietoje, pačiame miesto centre pastatys antrus ar trečius butus tirčiams ir administracinius rūmus uosto direkcijai.Greičiausiai visur stovės šlagbaumai ir užrašai PRIVATI VALDA.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Mįslingas „Klaipėdos vandens” pasiruošimas rudeniui*

Savivaldybės vandentiekio ir kanalizacijos specai už 60 eurų nusipirko paslaugas, kurių net spygliuota šių eilučių autoriaus galvelė negali perprasti: „HR ...
2024-07-13
Skaityti daugiau

Spyglys

Sutapimas: Ingai ir vėl pasisekė*

Pikti liežuviai plaka, kad aktyvi parkavimo politikos pokyčių iniciatorė verslininkė Inga Česnakienė savivaldybės Sporto bazių valdymo centro direktore išrinkta ne ...
2024-06-27
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Dumpiuose - dideli dumblo pūdymo ir deginimo užmojai

Uostamiesčio savivaldybės valdoma AB „Klaipėdos  vanduo” rengiasi dumblo apdorojimo įrenginių plėtrai Dumpiuose, o vėliau – ir statyti džiovinto dumblo deginimo ...
2024-06-03
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This