Automobilio remonto istorija turėtų kainuoti ir postą

Miestas, Svarbu

„Atviros Klaipėdos“ birželio viduryje aprašyta istorija, kaip uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ dirbtuvėse buvo remontuojamas jos valdybos nario, Savivaldybės administracijos tarnautojo Arūno Smagurio sūnaus automobilis, artėja visiškos atomazgos link.

„Atvira Klaipėda” buvo sulaukusi nuotraukos, kurioje užfiksuotas „Klaipėdos energijos” dirbtuvėse keltuvo pakeltas A. Smagurio sūnui priklausantis automobilis „Mazda 3″. Ten jis esą buvo ruošiamas techninei apžiūrai ir vėliau vieno iš energetikų net vežtas į tokios apžiūros centrą. Automobilio priklausomybės faktą patvirtino techninio paso ir techninės apžiūros lapo nuotrauka.

Nei pats Urbanistikos ir architektūros skyriaus vyriausiasis specialistas A. Smaguris, anksčiau dirbęs „Klaipėdos energijoje”, nei jo sūnus Giedrius, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Statybos ir eksploatacijos departamento direktorius, sakė nežinantys, kaip gi nutiko, kad šis automobilis atsidūrė energetikų dirbtuvėse.

Dėl tokios situacijos tyrimą tada pradėjo ir „Klaipėdos energija”, ir Savivaldybės administracija, gavusi atitinkamą mero Arvydo Vaitkaus nurodymą, nes A. Smaguris yra ne tik tarnautojas, bet ir atstovauja Savivaldybę šios įmonės valdyboje.

Pastarojoje A. Smaguris kartu su Finansų skyriaus vedėja Kristina Petraitiene buvo atsidūrę nuo sausio pabaigos, kai pakeitė atsistatydinusį savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus vedėją Edvardą Simokaitį ir atšauktą įmonės finansų direktorių Kęstutį Jonkų. Stebėtojų tarybos valia balandžio 14-ąją – likus mažiau nei savaitei iki naujosios miesto Tarybos ir mero priesaikos – jiedu buvo perrinkti ir naujai kadencijai.

Tyrimą atlikusi Savivaldybės administracijoje sudaryta komisija pasiūlė pripažinti, kad A. Smaguris padarė tarnybinį nusižengimą ir skirti jam tarnybinę nuobaudą – papeikimą. Savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas sutiko su tokia išvada ir siūlymu bei skyrė A. Smaguriui papeikimą.

Klaipėdos meras, A. Vaitkus, esantis ir savivaldybės įmonių akcijų valdytoju, paklaustas, ar A. Smaguris beturi jo pasitikėjimą eiti „Klaipėdos energijos” valdybos nario pareigas, atsakė trumpai ir aiškiai: „Ne”. Pasak mero, jis inicijuos šio tarnautojo atšaukimą.

Tokia perspektyva A. Smaguriui atsirūgtų ir finansiškai, nes pagal nuo pernai įsigaliojusius teisės aktų pakeitimus, valstybės ar savivaldybės valdomos bendrovės akcijų valdytojas turi užtikrinti, kad tokios bendrovės kolegialaus organo (tiek valdybos, tiek stebėtojų tarybos) nario atlygis būtų mėnesinis ir jis siektų ne mažiau kaip 1/4 bendrovės vadovo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio. Kai šiemet buvo skelbtas įmonės naujo generalinio direktoriaus konkursas, jo sąlygose minėta, kad alga sieks 6800-8100 Eur neatskaičius mokesčių.

Tiesa, bent jau kol kas teisiškai A. Smagurio neįmanoma atšaukti, nes bendrovės įstatuose vis dar yra tokią kompetenciją turinti Stebėtojų taryba, kurios įgaliojimai baigėsi balandžio 28 dieną, o naujoji nerenkama, nes su mažuoju „Klaipėdos energijos” akcininku – „Gren Lietuva” – su kuriuo savivaldybę saisto akcininkų sutartis, yra sutarta, jog šioje įmonėje tokio valdymo organo neliks.

Dėl šios istorijos vidinį tyrimą atliko ir pati „Klaipėdos energija“. Jos generalinis direktorius Rolandas Baltuonis teigė, jog pavyko išsiaiškinti, kieno pastangomis įmonėse dirbtuvėse buvo atsiradusi minėtoji mašina, tačiau daugiau detalių jis neatskleidė.

„Žmogus tai darė neteisėtai, jam buvo pritaikyta administracinė atsakomybė. Visi darbuotojai įspėti dėl įmonės turto naudojimo, daroma viskas, kad tokie atvejai nebepasikartotų“, – sakė R. Baltuonis.

10 Comments

  1. Nereikėtų stebėtis

    tokia juokinga nuobauda.Tas nuobaudas skiria tokie patys valdininkai, kuriems ,gal būt, nuobaudas rytoj skirs tie, kuriuos jie baudžia šiandien.Pernykštėje STT analizėje pažymima, kad korupcija labiausiai klesti savivaldoje. Teismai ,kaip žinoma, už korupciją nesodina, juokingos baudos valdžiagyviams vienas juokas. Labai norisi tikėti, kad mero pareiškimas apie korupcionieriui skirtą menką nuobaudą, ne tušti žodžiai.

    Reply
  2. Algis

    Pripažinkim, kad žurnalistas M. Vainorius stebina mus savo straipsniais. T.y. mažai žurnalistų kurie taip atvirai, drąsiai atskleistų mūsų miesto korupcijos faktus. Ir jų dalyvius. Tai ką gyvename savo miestelyje ,kuriame svarbioms tarnyboms, savivaldybės skyriui vadovauja veidmainiai, savanaudžiai, sprendžiantys savo ir savo „klano” reikaliukus. O ne mūsų klaipėdiečių, kurie patikėjome jiems rūpintis miestu. Net ir bendrovės „Kl. energija” tik pradėjęs dirbti direktorius nežino kas jo įmonės Stebėtojų taryboje, Valdyboje…
    Įsivaizduokite tik, kad Smaguris jau svarbaus skyriaus vedėjas, o sūnelis Uosto direkcijoje solidaus skyriaus vadovas su solidžiais atlyginimais ir JIEMS VIS TIEK MAŽAI pinigėlių..Išdrįsta atgabenti savo automobilį ne ten kur reikia… Kas per grobuonys-finansiniai… Tokiems reiktų taikyti baudžiamąją atsakomybę, negailestingai vyti lauk iš jų darbų…
    Todėl ačiū M.Vainoriui,kad dar sykį mus supažindinote su tokiais miesto žmogeliukais….

    Reply
    • Palaikymas ir pagarba

      gerbiamam Vainoriui.Prisimenam jo kovą ir pergalę teismuose prieš korumpuotą valdžiagyvį

  3. V ir Gis

    Smaguuuuris…

    Reply
  4. Jooo...

    Šiluma brangz…

    Reply
  5. Marijus

    Eilinis vandens pilstymas. Vagys ir sukčiai puikiai gyvena ir gyvens toliau.

    Reply
  6. klaipėdietis

    O kam Klaipėdos energijai reikalingos automobilių remonto dirbtuvės?

    Reply
    • Antanas

      Jūs turbūt suprantat, jog praktiškai visi tokius ar panašius postus užimantys valdininkai vienaip ar kitaip biudžeto lėšomis tvarkosi savo asmeninius reikalus t.y. remontuoja savo ir giminių automobilius, statosi namus, perka jiems statybines medžiagas, kurias nuskandina valstybinių įmonių sąskaitose ir t.t. Čia nėra nieko kas būtų nauja ir netikėta korumpuotoje Lietuvoje.

  7. Tiesa

    Už vagystę – papeikimas? O kaip su dokumentų klastojimu? Kieno sąksaita detalės pirktos? Ar apmokėta tam kas remontavo?
    Kiek tokių remontuojamų automobilių buvo prieš tai? Kaip gražiai viskas užglaistoma. O paskui guodžiamės, kodėl mokame už paslaugas tiek daug.

    Reply
  8. Liet

    grazu, aplink vagiu ir niekaip neapsivalome

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Verslas

Gegužę - pigesnė šiluma

Klaipėdos ir rajono gyventojams centralizuotą šilumą teikianti AB „Klaipėdos energija“ praneša apie paskaičiuotas gegužės mėnesio šildymo kainas. Teigiama esą jos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This