Klaipėdos valdžia vėl keis strategiją (3)

Miestas, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-06-07

Nors savivaldybė 2024–2026 metų savo strateginį veiklos planą patvirtino šį vasarį, meras siūlo jį keisti ir išdėstyti nauja redakcija. Be kita ko, siūloma didinti finansavimą priemonei „Atstovavimo teismuose ir teismų sprendimų vykdymo organizavimas bei teismo išlaidų apmokėjimas“ dėl esą sudėtingų, didelės apimties bei specifinių žinių reikalaujančių bylų, perduotų advokatams.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Papildomą finansavimą meras siūlo ir kultūros bei meno projektų daliniam finansavimui, nes paskelbus atitinkamą konkursą ekspertų komisija teigiamai įvertino 9 projektus, kuriems nebepakaktų lėšų pagal „finansavimo rėžius”, numatytus sąlygose, kurias meras savo potvarkiu patvirtino pernai gruodį.

Be kita ko, siūloma sumažinti finansavimą tiltų ir kelio statinių priežiūrai, nes, užsitęsus viešųjų pirkimų procedūroms, dalis Biržos tilto remonto darbų persikels į kitus metus, o Aukštosios g. rekonstrukcija perkeliama į 2025–2026 m. dėl Tomo g. numatytų statybų.

Taip mažinamas finansavimas viešųjų erdvių ir gatvių apšvietimo įrengimo darbams bei daugiabučių kiemų apšvietimo projektavimui ir įrengimui, nes vyksta darbų perdavimas UAB „Klaipėdos paslaugos“ ir iki metų pabaigos ne visi suplanuoti projektai bus įgyvendinti.

Mažinamas finansavimas ir I etapo 47,4 ha Medelyno gyvenamojo rajono infrastruktūros išvystymo projektui, nes nutraukus sutartį su projektuotoju ieškoma naujo tokios paslaugos teikėjo.

Į strateginį veiklos planą siūloma įtraukti ir naujas priemones bei papriemones: „Klaipėdos regiono pasiekiamumo ir žinomumo didinimas 2024–2026 metais“, „Privažiuojamojo kelio įrengimas prie „Vyturio“ progimnazijos“, „Kelio Nr. KL1277 į Kairių poligoną ruožo remonto darbai“, „Sveikatos centro veiklos modelio diegimas Klaipėdos mieste“, „Sveikatos priežiūros specialistų rengimas ir pritraukimas į Sveikatos centrą Klaipėdos mieste“, „BĮ Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namų pastato (Turistų g. 28) remontas“ ir kt. 

Siūloma didinti kai kurių priemonių ir papriemonių finansavimo apimtį. Vienoje iš jų daugiau pinigų numatoma skirti kultūros paveldo objektų tvarkybos darbams finansuoti, nes buvo sulaukta daugiau paraiškų. Lėšų numatoma ir „Klaipėdos paslaugų“ įstatinio kapitalo didinimui, kad įmonė galėtų atsiskaityti įsigyti už elektra varomus autobusus, ir „Klaipėdos energijos“ teritorijos Danės gatvėje įveiklinimo koncepcijos parengimui, analizei bei galimo scenarijaus pateikimui. 

Papildomų lėšų reikia ir viešųjų erdvių (šviesoforų, fontanų, tualetų ir kt.) apšvietimo tinklų bei įrangos eksploatacijai, kadangi įdiegus išmaniuosius skaitiklius ir toliau tęsiant jų įdiegimą, padidėjo sąnaudos už elektros energiją.

Papildomo finansavimo šiems pokyčiams neprireiks – lėšos tiesiog perkeliamos iš vienų eilučių į kitas.

Žymos: | |

Komentarai (3):

Atsakymai į “Klaipėdos valdžia vėl keis strategiją”: 3

  1. UAB Klaipėdos paslaugos parašė:

    Įdomu, kieno ausys kyšo iš šito „kromelio”?? Kieno gi čia REALIAI ‘asmeninis biznelis’ – nes jau įtartinai daug visko Klaipėdoje užsiėmė šitos iš nežinia kur atsiradusios „Klaipėdos paslaugos”

  2. Tai reiškia daug pažeis įstatymų ir žino bus paduotas į teismus parašė:

    siūloma didinti finansavimą priemonei „Atstovavimo teismuose ir teismų sprendimų vykdymo organizavimas bei teismo išlaidų apmokėjimas“ dėl esą sudėtingų, didelės apimties bei specifinių žinių reikalaujančių bylų, perduotų advokatams.

    • Bloga praktika parašė:

      iš verslo pusės.Dėl pralaimėtų konkursų teistis ir ieškoti teisybės be galo ir be krašto.Dėl to užsitęsia darbai ir didėja kainos.Ir ,žinoma, bylinėjimosi išlaidos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Atnaujins keturių ugdymo įstaigų kiemus

440 tūkstančius eurų Klaipėdos savivaldybė įsipareigojo maksimaliai sumokėti už vienos mokyklos ir trijų vaikų lopšelių-darželių kiemų bei privažiavimų dangų remonto ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Meras vienasmeniškai turėtų spręsti ir tualetų klausimus*

Kodėl laikinų tualetų virtines Jūros šventei valdžia pastatė tiesiai prieš mūsų langus ir duris? – pasipiktino Sukilėlių gatvės gyventojai ir ...
2024-07-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Klaipėdos baseino broko byla suksis iš naujo

Dar 2019-aisiais prasidėjusi byla dėl naujojo Klaipėdos baseino defektų sugrąžinta į pirmąją instanciją – tokį sprendimą ketvirtadienį priėmė Apeliacinis teismas. ...
2024-07-25
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This