Pirmasis visiškai atviras naujienų portalas
![]() | 2024-10-24 |
Lapkričio 9 d., 16 val., Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus kviečia į renginį „Silkė ir silkės patiekalai Lietuvos gastronomijos istorijoje“. Paskaitą šia tema skaitys Lietuvos gastronomijos paveldo tyrinėtojas, Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto profesorius Rimvydas Laužikas.
Įvairiai paruošta silkė ir jos patiekalai yra vieni populiariausių šių laikų valgių. Bet taip buvo ne visada. Paskaitoje bus primenama silkių valgymo istorija Lietuvoje, kalbama apie silkių rūšis bei XV–XIX amžių receptus, silkių patiekalus per pasninkus ir šventes.
Minėta paskaita – šiuo metu muziejuje veikiančios vieno eksponato parodos „Silkės kelias. Nuo Šiaurės jūros iki Kūčių stalo“ lydimosios programos dalis.
Renginys nemokamas.
Parašykite komentarą