Prokuratūra teisinasi dėl Pervalkos avarijos tyrimo

Kriminalai ir nelaimės

Prokuratūra, reaguodama į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją dėl rugpjūčio 6 dieną kelyje Smiltynė-Nida ties Pervalka įvykusios avarijos, pateikia ikiteisminio tyrimo eigos svarbiausių aspektų schemą.

„Ikiteisminis tyrimas pradedamas pagal galimai padarytą nusikalstamą veiką atitinkantį Baudžiamojo kodekso straipsnį ir yra perkvalifikuojamas į kitą straipsnį arba kitą straipsnio dalį tik gavus ekspertų išvadas ar surinkus reikalingus duomenis”, – rašoma Generalinės prokuratūros socialiniame tinkle patalpintame įraše.

Avarijoje sunkiai sužalota 19-metė šiuo metu gydoma Kauno klinikose. Skaitytojos nuotr.

Beje, tą patį „Atvirai Klaipėdai” pirmadienį minėjo ir tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apylinkės prokurorė Jolanta Sarpalienė.

Prokuratūros pranešime teigiama, esą ikiteisminiuose tyrimuose sužalojimo mastus vertina ne prokurorai, bet teismo medicinos ekspertai, kurie, atlikdami ekspertizes, sveikatos sutrikdymo mastą vertina pagal galiojančius teisės aktus.

Pažymime, kad gavus galutines sveikatos sutrikdymo masto išvadas, kuriose ir yra nurodomas konkretus sužalojimo mastas, nusikalstama veika kvalifikuojama pagal atitinkamą Baudžiamojo kodekso straipsnį ir jo dalį”, – rašoma prokuratūros „Facebook” paskyroje.  

Joje paskelbtame pranešime neužsimenama, kodėl apie šį įvykį nebuvo informacijos nei Policijos departamento, nei Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato paros suvestinėse.

Žiniasklaidoje kelta versija, jog taip galėjo atsitikti dėl to, kad ir pats 19-metis „Volvo” vairuotojas, ir jo tėvas yra su politika susiję asmenys. 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdos konteinerių terminalui - žaliosios energijos naudotojo sertifikatas

Klaipėdos konteinerių terminalas (KKT), tapo viena pirmųjų Klaipėdos uoste veikiančių įmonių, įsipareigojusių savo reikmėms naudoti elektros energiją tik iš atsinaujinančių ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga kviečia į gintarines linksmybes

Organizatoriai žada, kad gegužės 10-12 dienomis, kai Palangoje jau 16 kartą vyks „Gintarinis savaitgalis”, turės ką veikti visi – ir ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Nulinius COVID-19 rodiklius jau turi ir Klaipėdos bei Kretingos rajonai

Pirmadienį šalyje patvirtinti 33 nauji COVID-19 atvejai (šeši žmonės užsikrėtė antrą kartą, du – trečią), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas

„Lidl“ renka komandą Slengių parduotuvei 

„Lidl Lietuva“ skelbia, jog naujai parduotuvei, kuri baigiama statyti Slengiuose, jau buriama komanda. „Šiuo metu naujai parduotuvei buriame apie 30 ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Regionas

Vilkike - negyvas vyras

Policija pranešė, kad pirmadienio vakarą, apie 19 val. Klaipėdos rajone, Grauminės kaime esančioje įmonės teritorijoje, krovininio automobilio „Skania“ kabinoje, buvo ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This