Avarijos prie Pervalkos tyrimas juda lėtai

Kriminalai ir nelaimės

Rugpjūčio pradžioje ties Pervalka automobilio partrenkta ir sunkiai sužalota 19-metė mergina, apie savaitę laiko buvusi ištikta komos, šiuo metu iš Klaipėdos universitetinės ligoninės Reanimacijos skyriaus jau yra perkelta į kitą skyrių ir pamažu gyja. Tai „Atvirai Klaipėdai” patvirtino ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Eugenijus Zalagėnas.

Vėliau paaiškėjo, jog mergina yra išvežta gydytis į Kauno klinikas. Ji pati ir jos tėvai yra kauniečiai.

Policijoje dėl įvykio jau apklaustas 19-metis „Volvo” vairuotojas, kuriam pareikšti įtarimai dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata.  

Paklausta, kaip atsitiko, kad tyrimas kvalifikuojamas pagal pačią lengviausią minėto straipsnio 1-ąją dalį, už kurią numatyta maksimali vos dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apylinkės prokurorė Jolanta Sarpalienė teigė, jog tyrimo pradžioje tai neturi jokios reikšmės.

„Kai bus gauta galutinė specialisto išvada dėl sveikatos sutrikdymo masto, tada ir bus sprendžiamas klausimas dėl veikos tinkamo kvalifikavimo”, – sakė prokurorė, pridūrusi, jog nežino, kokia šiuo metu yra merginos sveikatos būklė.

„Aš ne medikas ir negaliu spręsti, kokie yra kūno sužalojimai, tai priklausys, kaip specialistas įvertins”, – sakė prokurorė, nesiėmusi prognozuoti, kaip greitai specialisto išvada gali būti gauta. Esą neretai tai užtrunka gana ilgai.

Pasiteiravus, ar bus paskirtos kitos įprastai avarijų bylose atliekamos trasologinės, techninės ekspertizės, J. Sarpalienė teigė, jog „jei bus tokia būtinybė, tai atliks”.

Žiniasklaidos dėmesio minėta avarija sulaukė ne tik dėl joje sunkiai nukentėjusios merginos, bet ir dėl to, jog apie eismo įvykį nebuvo skelbta nei Policijos departamento, nei Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato platinamose paros įvykių suvestinėse.

Kelta versija, jog taip galėjo atsitikti dėl to, kad ir pats vairuotojas, ir jo tėvas yra su politika susiję asmenys.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeikos išsukimo istorija: pasekmių gali sulaukti ir teisėja

Istorija, kai Klaipėdos prokurorės ir teisėjos sprendimų dėka buvo šiurkščiai pažeistos teisės normos ir mušeika būtų išsisukęs nuo baudžiamosios atsakomybės, ...
2024-02-19
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Mušeiką nuo atsakomybės norėjusi išsukti prokurorė lieka su nuobauda

Klaipėdos apylinkės prokurorei Jolantai Sarpalienei, net ir pasitelkus į pagalbą advokatu tapusį savo kolegą, pirmos instancijos teisme nepavyko panaikinti generalinės ...
2024-02-08
Skaityti daugiau

Miestas

Visuomenės informavimo etikos komisijos sprendimas dėl pripažinimo padarius Lietuvos visuomenės informavimo etikos kodekso pažeidimus

2022 m. gegužės 10 d. Nr. EKS-09/22 Vilnius Visuomenės informavimo etikos komisija (toliau – Komisija) išnagrinėjo Jolantos Sarpalienės (toliau – ...
2022-05-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This