Buvęs ligoninės vadovas nepasiduoda

Svarbu, Sveikata

Per teismą Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus konkurso rezultatus bandantis užginčyti jo nelaimėjęs buvęs įstaigos vadovas Romaldas Sakalauskas toliau siekia, kad iki bylos išnagrinėjimo pareigų negalėtų eiti jo įpėdiniu tapęs Darius Steponkus.

Romaldas Sakalauskas ligoninei vadovavo nuo 2000 metų. Algirdo Kubaičio nuotr.

R. Sakalauskas Vilniaus apylinkės teismo prašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones – uždrausti sveikatos apsaugos ministrui priimti sprendimą skirti Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktoriaus pareigoms D. Steponkų, uždrausti vykdyti su juo jau sudarytą darbo sutartį (pareigas naujasis vadovas pradėjo eiti rugpjūčio 1 d.).

Tačiau bylą nagrinėjanti teisėja Gitana Butrimaitė tokio prašymo netenkino. Teismo neįtikino R. Sakalausko argumentai dėl jo paties terminuotos darbo sutarties nutraukimo aplinkybių, taip pat ir išplatinti Klaipėdos ligoninės kolektyvo, kai kurių Seimo narių kreipimaisi dėl sveikatos apsaugos ministro veiksmų, galimo piktnaudžiavimo padėtimi, interesų konflikto, organizuojant konkursą į Klaipėdos ligoninės direktoriaus pareigas. Nutartyje rašoma, kad tokie argumentai neturi tiesioginio ryšio su ieškinio reikalavimais (konkurso rezultatų panaikinimu), jų užtikrinimu, kartu ir viešuoju interesu bei prieštarauja ekonomiškumo ir proporcingumo principams.

Teismas pažymėjo, jog tuo atveju, jei būtų priimtas R. Sakalauskui palankus teismo sprendimas, Sveikatos apsaugos ministerijai tektų iš naujo organizuoti konkursą į ligoninės vadovo pareigas, o dėl to teismo sprendimo vykdymas negalėtų pasunkėti arba pasidaryti negalimas, nes D. Steponkus tada būtų atleistas iš pareigų Darbo kodekso 60 straipsnio pagrindais (darbo sutarties nutraukimas nesant darbo sutarties šalių valios).

Tačiau R. Sakalauskas pasinaudojo galimybe tokią nutartį skųsti Vilniaus apygardos teismui. Jis sprendimą dėl tokių laikinųjų apsaugos priemonių taikymo turėtų skelbti kitą savaitę.

R. Sakalauskas ligoninei vadovavo nuo 2000 metų. Sulaukusi jo skundo dėl konkurso Specialiųjų tyrimų tarnyba kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kad ši ištirtų galimą interesų konfliktą.

Jis galėjo kilti dėl to, kad sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sudarytai atrankos komisijai vadovavo laikinoji ministerijos kanclerė Odeta Vitkūnienė, kurios motina dirba Šilutės ligoninėje. Pastarajai iki laimėto konkurso vadovavo D. Steponkus. VTEK vėliau priėmė sprendimą pradėti atitinkamą tyrimą.

5 Comments

  1. NEFRIDA

    Bukit atsargus, ne papulkit ant NEFRIDOS klinikos alegydytoju kabliuka, ten dirba tikri aferistai, kurie mulkina visa miesta, fabrikuoja neteisingus diagnozes, daro be reikalo visiems vienodus nereikalingus, pavojingus tyrimus, kurie gali sukelti ir navikus ir encefalopatijos, medicinos neismano visiskai, neturi jokio klinikinio mastymo, nesugeba daryti difdiagnostika, neismano apie ligu etiologijas, israsineja pavojingus, toksiskus, kancerogeninius prepratus…nauduoja suklastotus depresijos testus, kurie visiems rodo stipri depresija, tam kad pastumti jus ir jusu vaikus i psichiatrija..tai tikrai nusikalteliai. Viska ka jie gali padaryti, tai suzaloti jusu sveikata negriztamai, ir pasakyti kad taip ir buvo. O paskui sako kad jus patys kalti kad einat pas mus, mes jusu nekvetiem. Tokiu naglu aferistu neteko dar matyti.. Jeigu idomu galiu atsiusti jums irodymus kaip nefrida mulkina su suklastotais testais pacientus, o testai patalpinti universitetines ligonines „gydytojo” puslaije, ir viesai priejnami..tad manau tuos testus gali kysti savo klientams ne tik afersitine nefridos klinika. Bet apie tai aisku viesai niekas neparays naujienose. Mulkinti savo sveikus klientus kad jiems man stipri depresija ir nurasyneti i psichiatrija per apgaule, tai jau uz visu ribu..tokiu parazitu neteko dar matyti.

    Reply
  2. nemeluokit

    Nelaukiam…

    Reply
  3. Kolektyvas

    Stiprybės ir ištvermės mūsų vyr. gydytojui R. Sakalauskui! Tikimės teisingumo ir laukiam sugrįžtant.

    Reply
    • Darbuotoja

      Nekalbėkit už kolektyvą. Tikrai yra daug nelaukiančių.

  4. specialistas

    buvau, ligonineje, norejau su direktorio pakalbeti, bet jo nebuvo daro vietoje, vietoje jo kazkoks plaukotas klounas, pasiule man eiti i 3 poliklinika..lietuvoje alegydytojai tai vaistu paltintojai, nusikalteliai, kurie savo darba perdeda kitiems ant pecios..kaip istaigais, taip ir alegydytojai…labai gerai jiems gyvenasi.. kai skambinau i universitetine, tai sako tik i respublikine neik, ten tau niekas nepades,niekas nieko nenustatys..tik sako pas mus eik o paskui sako tik i kauna vaziuok ar vln…tai klapiedos medicina…klaipedos alegyydtojai daugiau kaip persalima nieko gydyti nesugeba..nors persalimas pats praeina po savaites…o jie dar ir vaistus pavojingus toksiskus prades paltinti…kurie ir kepenus pazeidzia..ir gali galvos svaigima sukelti, haliucinacijas, kliedesius..preparatas TAMIFLU labai pavojingas, o jo efektas neirodyas…gripas jau turi imunitetas pries sita preparata..beto persalimo virusu yra 200..ir dazniausiai tai 80% rinovirusas..o gripas taik maziau nei 5%..bet aferistai bando platinti sita preparata, kuris ne tai kad kita virusa neisnaikins bet ir gripa A neisnakins.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Buvusi slaugytoja teisybės ieškos ir Žmogaus Teisių Teisme  

Ir apeliacinės instancijos teismas dviem sprendimais patvirtino, kad Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nepagrįstai bandė atnaujinti pralaimėtas bylas dėl jos atleidimo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybės įstaigose - kosminio kolapso požymiai*

Kolapsas – tai toks mažas gyvūnėlis, kuris sukelia kraujagyslių nepakankamumą, suryja jų tonusą ir kraujo masę. Ir sukelia įvairius reiškinius ...
2024-03-06
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Seniūnaitei atsirūgo bandymas atnaujinti bylą prieš buvusį darbdavį

Brožynų seniūnaitė Irena Gailiutė nesėkmingai bandė atnaujinti dar 2022 metais pralaimėtą bylą dėl jos atleidimo iš Respublikinės Klaipėdos ligoninės. Vietoje ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This