Kaip kompensuos žalias rodykles?

Transportas

Klaipėdos savivaldybė pranešė, kokias trumpalaikes priemones įgyvendino pagrindinėse miesto sankryžose, kur iki sausio 1-osios turi nelikti ties raudonu šviesoforo signalu pritvirtintų lentelių su žalia rodykle.

Kartu primenama, kad Kelių eismo taisyklės leidžia atlikti posūkį degant žaliam šviesoforo signalui net ir tada kai nedega papildoma sekcija leidžianti daryti posūkį.

„Reikėtų atkreipti vairuotojų dėmesį, kad degant posūkiui papildomai sekcijai su rodykle, vairuotojo kelyje neturėtų būti jokių kliūčių, o degant pagrindiniam žaliam šviesoforo signalui, vairuotojas darydamas posūkį privalo įsitikinti ar tai daryti saugu, t. y. praleisti pėsčiuosius ir dviratininkus bei kitas, jo važiavimo kryptį kertančias transporto priemones”, – rašoma pranešime.

Ilgalaikes priemones – naujus šviesoforų valdiklius, naują horizontalų eismo juostų žymėjimą bei papildomas eismo juostas posūkiams į dešinę – mieste žadama įgyvendinti sausio–balandžio mėnesiais ir vėliau.

„Tačiau pasiekti tokį pat pralaidumą, kaip su žaliomis rodyklėmis, nepavyks, nes situaciją sankryžose cikliškai valdys užprogramuotas valdiklis, o ne pats vairuotojas, kaip šiuo metu”, – rašoma pranešime.

Herkaus Manto, Liepų ir Naujojo sodo gatvių sankryžoje montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš Herkaus Manto gatvės į Liepų gatvę ( Šiaurės pr. link).

Kretingos gatvės ir Šiaurės prospekto sankryžoje montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš Šiaurės prospekto gatvės į Kretingos g. (Panevėžio g. link).

P. Lideikio, Herkaus Manto ir Liepojos gatvių sankryžoje montuojama papildoma posūkiui į dešinę sukant iš Liepojos g. į P. Lideikio gatvę ir papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš P. Lideikio g. į Herkaus Manto gatvę.

Taikos prospekto ir Smiltelės gatvės sankryžoje montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš Smiltelės g. į Taikos prospektą.

Naikupės ir Minijos gatvių sankryžoje montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš Naikupės g. į Minijos g. (Baltijos pr. link).

Pilies, Minijos ir Sausio 15-osios gatvių sankryžoje montuojama papildoma sekcija posūkiui į dešinę sukant iš Pilies į Minijos gatvę.

4 Comments

  1. to D

    JAV galima sukti į dešinę degant raudonai šviesai visada,jei nėra užrašo sukti tik degant žaliai.Manot,kad amerikonai kvaili?.Čia Lietuvoje nieko ypatingo,tik biznis.

    Reply
  2. Vytautas

    To D. Kiek kainuoja saugumas nežinau. Kažkodėl nėra ir statistinių duomenų, kiek buvo statistinių avarijų sukant į dešinę degant raudonam signalui, esant lentelėm.O jeigu nežiūrėsim į taršą bei klimato kaitą, islšnyksime visi ir saugūs būdami 🙂

    Reply
  3. Vytautas

    Klausimas, 1.iKek kainuoja metalinė žalia rodyklė ir šviesoforas su papildoma sekcija?
    2.Jei tai nepadės pralaidumo, kiek padidėa oro užterštumas?

    Reply
    • D.

      O kiek kainuoja eismo saugumas? Pralaidumas dar ne viskas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Žalias rodykles sugrąžins neapibrėžtos konsultacijos

Susisiekimo ministerija pranešė, kad Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė jos siūlymui grąžinti Kelių eismo taisyklių nuostatą, numatančią galimybę ties raudonu šviesoforo signalu ...
2020-01-08
Skaityti daugiau

Nuomonės

Plastmasinių lentelių kaina

Už lango – jau 2020-ieji. Tarpušvenčiu didmiesčių gyventojus valdžia pasveikino įgyvendindama 2014 m. patvirtintus Kelių eismo taisyklių (KET) pakeitimus, kurie panaikino jau ...
2020-01-08
Skaityti daugiau

Transportas

Primena apie žalių rodyklių laidotuves

Susisiekimo ministerija primena, kad nuo 2020 m. pradžios prie šviesoforų nebeliks lentelių su žaliomis rodyklėmis ir kartu dar kartą dėsto ...
2019-12-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This