Ką šiemet veiks Klaipėdos lėlių teatras?

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatras, pristatydamas šiemet suplanuotą veiklą, kartu kviečia vizualiojo meno kūrėjus, iliustratorius, grafikos dizainerius, teatro dailininkus, scenografus, lėlių kūrėjus pristatyti savo parodas jo patalpose. Teatras ieško kūrėjų, kurie norėtų eksponuoti savo tūrinius (lėles, dekoracijas, erdvines figūras ir pan.) arba plokštuminius (paveikslus, iliustracijas, nuotraukas ir pan.) darbus.

Metų ratą tradiciškai užbaigs projektas „Kalėdų Senelio namelis“.

Kovo pabaigoje teatre yra numatyta lėlių spektaklio „Didysis sprogimas“ (rež. Zvi Sahar) premjera. Šis spektaklis – tai Klaipėdos lėlių teatro ir „Itim Ensemble“ (Izraelis) koprodukcija. Su Zvi Sahar darbais žiūrovai jau turėjo galimybę susipažinti: 2019 m. vykusiame Tarptautiniame lėlių teatro festivalyje „Materia Magica“ trupė „Puppetcinema“ rodė spektaklį „Planeta Kiaušinis“, kurį Zvi Sahar ne tik režisavo, bet ir pats vaidino spektaklyje. Zvi Sahar kuriamo teatro misija – lėlių teatro ir kinematografijos sinergija: spektaklių metu miniatiūrinės lėlės yra filmuojamos, o vaizdas tiesiogiai projektuojamas ekrane.

Velykų laikotarpiu Klaipėdos lėlių teatras kvies susitikti su Velykų bobute.

Klaipėdos lėlių teatro direktorė Aušra Juknevičienė pastebi, kad šis spektaklis – ypatingai naudinga patirtis teatrui ir didelis žingsnis į priekį.

Bendrą projektą „Sibilė“ vykdo Klaipėdos lėlių teatro režisierė Aušra Bakanaitė su 2019 m. festivalyje „Materia Magica“ spektaklį „Seansas“ pristačiusiu Dekoltas Handwerk teatro (Vokietija) režisieriumi Jan Jedenak ir „Materia Magica LT“ dalyvavusiu prodiuseriu, Lindenfels Westflügel meno vadovu, meno tarybos vadovu ir nepriklausomu kūrėju Jonas Klinkenberg (Vokietija). Susiburti bendram darbui kūrėjams impulsą davė Flora Rheta Schreiber bestseleris „Sibilė“ – tikrais faktais paremta istorija apie moterį, kurios asmenybė skilusi į šešiolika dalių. Šiuo metu vykdomas pirmas projekto etapas: medžiagos analizė, koncepcijos kūrimas, žanro pasirinkimas, pasiruošimas tolimesniems etapams. Lapkritį vyks projekto „Sibilė“ pirmojo etapo rezultatų pristatymas.

Rudenį vyks ir režisierės Gintarės Radvilavičiūtės spektaklio premjera – lėlių teatro miniatiūrų spektaklis „Iš Fluxus dėžutės“ (darbinis pavadinimas). Į lėlių teatro pasaulį šį kartą eiti padės poetės, prozininkės, dramaturgės Gabrielės Labanauskaitės kurtos pasakos. Režisierė prasitarė, kad spektaklyje bus siekiama sukurti intymų pasakojimą tarp pasakotojo ir klausytojo apie mus, gyvenimą ir niekur nespėjančią sielą.

Klaipėdos lėlių teatro edukaciniame centre taip pat vyks nemažai naujų veiklų: numatyta, kad 2020 m. centre bus atidarytas lėlių teatro muziejus – jau dabar vyksta intensyvūs pasiruošimo darbai tiek kuriant muziejaus koncepciją, tiek planuojant kitas centro veiklas. Klaipėdos lėlių teatro edukaciniame centre jau dabar sėkmingai veikia Karakumų Asilėlio mokyklėlės užsiėmimai, rodomi ir spektakliai grupėms, vyksta edukacijos.

Dar viena numatoma premjera – režisierės Aušros Bakanaitės inicijuota edukacija apie iliuziją lėlių teatre. Edukacijos dalyviai gaus išskirtinę progą sužinoti įvairias lėlių teatro paslaptis: kaip lėlių teatre sukuriamas sniegas, kam reikalingas juodas kabinetas, apie šviesą, garsą ir aktorius – kitaip tariant, ką reikia slėpti, o ką rodyti, kad įvyktų magija.

Metų ratą tradiciškai užbaigs projektas „Kalėdų Senelio namelis“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos lėlių teatre - šokio premjera suaugusiems

Kovo 21, 22, 23 d. Klaipėdos lėlių teatre vyks šokio ir šešėlių monospektaklio suaugusiesiems premjera „Kontūrai“. Tai – Klaipėdos lėlių ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos lėlininkus nudžiugino mažųjų vokietukų smalsumas

Praėjusią savaitę Niurnberge (Vokietijoje) vykusiame XIII tarptautiniame vaikų teatrų festivalis „Panoptikum“ dalyvavo Klaipėdos lėlių teatras. Be lietuvių šiemet festivalio programoje ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Savaitgalį klaipėdiečiai kviečiami į Lėlių teatro spektaklius bei parodos atidarymą

Pirmąjį vasario savaitgalį Klaipėdos lėlių teatras kviečia pasitikti drauge. Teatre – ne tik pamėgti repertuariniai spektakliai, bet ir parodos atidarymas. ...
2024-02-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This