Vinsas Janušonis: „Tai – organizuotas puolimas”

Svarbu, Sveikata

Vis labiau įsilinguojant skandalui dėl galimo mobingo uostamiesčio savivaldybės valdomoje Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) ir jos vadovybės noro išsiaiškinti anoniminio skundo autorių, šios įstaigos vadovas Vinsas Janušonis ketvirtadienį pasiprašė politikų leisti jam išsakyti savo poziciją miesto Tarybos posėdžio metu.

Nors ir kilo diskusija dėl to, ar reikia sudaryti sąlygas tokiam iš anksto neplanuotam pasisakymui, dauguma politikų nusprendė, jog V. Janušonį reikia išklausyti. O išklausę kai kurie situaciją prilygino Šiaurės Korėjai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Lavina melagienos”

Jau pačioje pasisakymo pradžioje KUL vadovas situaciją pavadino organizuotu, sisteminiu jam ir kolektyvui nesuprantamu puolimu.

„Atrodytų lyg sveikatos sistemoje nebūtų svarbesnių problemų lyg tas keistas nesuprantamas dalykas. Visos šios istorijos vinis – anoniminis laiškas, kurį ministras Aurelijus Veryga perskaitė Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje ir ministras teigia, jog tai atspindi siaubingą psichologinę atmosferą ligoninėje, vadovas kartoja nacių lozungą „Darbas jus išlaisvins”. Mes gyvename teisinėje demokratinėje valstybėje, valdžios atstovai turėtų žinoti įstatymus, kuriuose aiškiai apibrėžiama anoniminių skundų nagrinėjimo tvarka – jie nenagrinėjami, jei neidentifikuojamas juos rašęs asmuo, nekalbant apie jų viešinimą”, – dėstė V. Janušonis.

Anot jo, skunde nėra nė vieno konkretaus fakto.

„Neištirtas, neanalizuotas, su niekuo neaptartas priimamas kaip šventasis raštas ir šventa tiesa. O koks gi psichologinis tyrimas mūsų sveikatos apsaugos sistemoje?” – dėstė vyr. gydytojas, pabrėžęs, kad ir Kauno, ir Santaros klinikų vadovai esą atvažiuoja į KUL mokytis „tam tikrų momentų, kaip dirbti”, taip pat ir su personalu.

Jis klausė, ar buvo pastaraisiais ar per dešimtų metais darbuotojų skundų dėl darbo sąlygų savivaldybei, merui, ministerijai, ligoninės Etikos komisijai, Seimui. Ir pats atsakė, jog nebuvo.

„Ar darbuotojai kreipėsi pas ligoninės psichologus ar dvasininkus dėl problemų, susijusių su darbu ir darbo santykiais? Nebuvo nė vieno. <…> Per pastaruosius dešimt metų ir daugiau net administracijos iniciatyva nėra atleistas nė vienas žmogus iš ligoninės, atlyginimas niekam nėra buvęs sumažintas. Nė vienam nėra taikyta drausminių nuobaudų, niekas neperkeltas į kitą skyrių, nepažemintas pareigose. Baimė turi turėtų pagrindą. Niekas nekalba visose tose vadinamosiose publikacijose apie ligoninės veiklos rezultatus, kurie yra geri, sveikatos priežiūros kokybę, kuri yra aukšta, kad mūsų medikų atlyginimai yra aukščiausi respublikoje. Gydytojų atlyginimas gruodį buvo beveik 3350, slaugytojų – 1750 eurų. Nebuvo metų su neigiamu finansiniu rezultatu. Medikų kaita viena mažiausių respublikoje. <…> Beveik visi jauni gydytojai, kurie yra priimti ir kurių yra nemažai, yra atlikę internatūrą arba rezidentūrą ligoninėje. Tai kokia čia logika, kad jauni gydytojai eina į tą siaubingą klimatą ir neišeina iš tos ligoninės? Turime iš principo milijoninę apklausų sistemą. Pernai buvo beveik 36 000 apklaustų pacientų, nepatenkintų tik 48. Galėčiau pateikti visą eilę skaičių. Tai yra puikūs rezultatai, nežinau, ar yra geresnių tokiose didelėse įstaigose. Turime virš 4000 raštiškų pacientų padėkų pernai”, – vardijo V. Janušonis.

Vinsas Janušonis. Martyno Vainoriaus nuotr.

Anot jo, skundas yra „lavina melagienos”, dėl kurios skambina jam kolegos iš užsienio, kitų miestų, klausia, kas čia darosi.

„Klausia studentai medikai, studentai užsieniečiai, kuriems dėstau. Galų gale net kirpykloje klausia nuėjus apsikirpti. Ar gali kiekvienam išdėstyti tai, ką aš dabar kalbu jums? <…> Ši organizuota kampanija, nukreipta prieš ligoninę, mane patį, padarė didelė žalą ligoninės reputacijai, garbei, orumui, ligoninės ir mano autoritetui. Gyvename teisinėje, demokratinėje valstybėje, todėl kiekvienas turime atsakyti už savo žodžius, ypač paskleistus per visuomenės informavimo priemones. Tą patvirtina ir vakarykštis Generalinės prokuratūros pranešimas. Man asmeniškai svarbu garbė ir orumas, mūsų žmonėms labai svarbu. Kažkodėl nekreipiamas dėmesys į jungtinės profesinės sąjungos, kuriai priklauso virš tūkstančio žmonių, pareiškimą, kuris nusiųstas ministrui. Jis kažkodėl nevertinamas, kaip ir ligoninės visuotinio susirinkimo nuomonė. <…> Buvo atvykę ministerijos atstovai, išgirdo nuomonę tiesiai į kaktą, tai irgi nesvarbu jiem. Per tą laikotarpį ligoninę tikrino trys Darbo inspekcijos komisijos, atrodo, kad ministerijos prašymu. Buvo kai kurios dėl darbo grafiko pateiktos, dėl psichologinio klimato nebuvo pateiktos nė vienos pastabos, atvirkščiai, baigiamajame pasitarime pabrėžė, kad darbuotojai yra nusiteikę labai teigimai, darbui, geranoriški”, – kalbėjo vyr. gydytojas.

Jis tikino, kad nori tik, jog anonimas „pasakytų garsiai ir pažiūrėtų į akis mūsų ligoninės žmonėms”, o ne jį nuteisti. Ir tada esą galbūt Vilniuje kas nors susigės, jei dar turi gėdos jausmą.

Palygino su Šiaurės Korėja

Trečiadienį pareiškimą dėl padėties KUL išplatinusios konservatorių frakcijos seniūnas Aidas Kaveckis po V. Janušonio pasisakymo pareiškė, jog vienodai tiki ir juo, ir skundo autoriumi bei priminė minėtajame pareiškime išdėstytą pasiūlymą surengti nepriklausomą tiek darbuotojų, tiek pacientų apklausą.

„Turėkime apibendrintą išvadą ir jei jūs teisus – nulenkiame galvą ir sakome valio. Jei šmeižikai neteisūs – galima paduoti juos į teismą. Raskime kokį nors sprendimo būdą. Jau tris mėnesiai šitas cirkas tikrai atsibodo”, – sakė jis.

V. Janušonis aiškaus atsakymo dėl tokios iniciatyvos nepateikė – esą tai jau daroma ir turima tokia nuomonė. Ir kai ji bus apibendrinta, bus pateikta.

„Gaila, kad jūs tikite pats tuo. Neaišku, ar tas anonimas iš ligoninės, ar iš kažkur piktas žmogus. <…> Reikėtų tikėti objektyviais dalykais. Kada davė ženklą ministras skųskite, nė vieno skundo nebuvo. Nekalbu apie komentarus, kuriuos rašo vienas žmogus su ta pačia klaida”, – sakė KUL vadovas.

Liberalui Edmundui Kvederiui pasiteiravus, ar KUL kolektyvas dabar nėra susiskaldęs, V. Janušonis tikino, kad tai yra vienas „iš nedaugelio kolektyvų, kuriame nėra susiskaldymo, jokių grupuočių, tarpusavio priešiškumų”.

Tuo metu konservatorius Andrius Petraitis teiravosi, ar adekvatu į tokį skundą atsakyti spaudimu. Esą protingiau imtis kitų veiksmų ir visuomenę įtikinti, kad viskas gerai.

„Vienas parašo kliedesių ir tuos kliedesius du tūkstančiai žmonių turi mėginti paneigti? Pamodeliuokime, kad aš nesikreipiau, šventa tiesa paskelbta ministro ir lieka šventa tiesa. Tai aš turėčiau bijotis, kad toks žmogus išsiviešins. Nėra nė vieno fakto, yra abstraktybės”, – reagavo V. Janušonis.

Vinsas Janušonis svarstė, kad viskas yra susiję „ir su ministerijos noru paimti įstaigą, ir kad lenkiame laiką su savo technologijomis ir daugeliu kitų dalykų”.

Valstietis Arūnas Andziulis teigė, jog jį stebina, „kad iš viso toks klausimas šitoje ligoninėje galėjo iškilti”. Esą ten juo rūpinamasi labiau nei jis pats savimi.

„Tai gryna fikcija”, – teigė A. Andzulis.

„Net jūsų atėjimas nėra labai korektiškas. Jūs – stiprioji pusė ir prieš silpnąją pusę, kurie bijodami rašė skundus, pasitelkėte teisėsaugą. Išmintingam vadovui skundas yra dovana. Nėra idealių įstaigų pasaulyje. Išmintingas vadovas sugebėtų spręsti skaudžias problemas vietoje, nepasitelkdamas politikų, policijos. Siūlau nebepolitikuoti, neieškoti užtarimo pas politikus, o iš tikrųjų spręsti tas problemas, kurios yra ligoninėje. <…> Pradėta kompanija prieš ligoninių sujungimą, renkami parašai ir jei nepasirašai, esi identifikuotas priešas”, – dėstė Nina Puteikienė.

Tuo metu konservatorius Audrius Petrošius, situacija, kai beveik keturis dešimtmečius įstaigai vadovaujantis vyr. gydytojas turi tik ypatingai gerus atsiliepimus, remiasi puikiais rodikliais ir atsistojęs prieš darbuotojus klausia, ar atmosfera yra gera, asocijuojasi su maža Šiaurės Korėja Lietuvos teritorijoje.

„Viešojoje erdvėje matome kitokią situaciją. Gavau gana nemažai privačių laiškų, kurių autoriai nenorėjo viešinti detalių, kurių artimieji dirba įstaigoje. Jų atsiliepimai taip pat ne visais atvejais sutampa su tuo, ką mes matome”, – sakė A. Petrošius, irgi išreiškęs norą, jog būtų atlikta nepriklausoma darbuotojų apklausa.

„Kai kurie čia lygina su Šiaurės Korėja, tai tie, kurie lygina su nacių koncentracijos stovykla, yra normalu, nieko nereiškia, nei garbė, nei orumas. Manyčiau, kad nuo tokių komentarų reikėtų susilaikyti. Turbūt, gerbiamas Petrošius, nelabai žinote apie ligoninę. Reikėtų kada atvykti, išgirsti, kas ir kaip”, – reagavo V. Janušonis.

„Manau, kad ligoninės vadovas pasielgė taip, kaip ir pridera, o prokuratūra atsakys į visus klausimus”, – savo ruožtu reagavo mero komiteto narė Judita Simonavičiūtė.

23 Comments

  1. Nuomonė

    Na, jaunumas yra tokia „Yda”,kuri greitai praeina. Tiems, kurie gyvenime nėra nieko padarę dėl kitų, sutrypti dirbantį žmogų nieko nekainuoja. Jaunumas gal svarbus lovoje, bet jei labai jaudinasi ir čia baigiasi fiasko, reikia veikti ramiai:).Darbe, manau, svarbu kompetencija, ją gali turėti ir jaunas ir vyresnio amžiaus darbuotojas. Kur buvo tie gaidukai, kai Klaipėdos respublikinės ligoninės vyriausią gydytoją skerdė? Rinkimai toli buvo. Dabar ,prieš rinkimus,norisi pasirodyti, kad ir normaliai dirbantį žmogų skerdžiant.Daliai žmonių patinka egzekucija, nors ir nekaltam. Aš įsitikinęs, kad ministerijai neįtiko Janušonio kietas būdas kovojant už miesto žmonių interesus, arba turi „savą”, kuriam reikia vietos. Jei miesto politikai pasiduos Verygos aistrai „Svarbu Keisti”, miestas pralaimės, tada gausime kadrą iš Grigeo vamzdžio. Noras ir linkėjimas, kurkite visi reitingus pozityviu darbu, o ne skandalais. Nepatinka man tokie politikai kaip Palangos vaikdirbys.

    Reply
  2. Vitoldas

    Ne duok Dieve papulti gydytis i KUL, pradedant Janusoniu, su ” kvapu” nuolat besislaistanti pavaduotoja gydymuu ir visais kitais pasenusuais metodais dirbanciais gydytojais. NEPASITIKIU NEI VIENU ir galiu pateikti desimtis komplukaciju atveju.

    Reply
  3. amžinas ligonis

    vienas mažas, mažas faktukas.Visuose KUL skyriuose pacientų kūno temperatūra matuojama nekontaktiniais termometrais. Nei vienam skyriuje nerasite dviejų termometrų kurie rodytų vienodą paciento kūno temperatūrą. Visi pacientai,kurie į ligoninę gulasi ne pirmą kartą būtinai atsiveža ir nuosavą normalų termometrą . Visų”privačių” termometrų parodymai sutampa,visų valdiškų blūdija 0,5-1,5 laipsnių ribose. Aš asmeniškai apie tokią anomaliją informavau vieno skyriaus vadovus. Jie patys asmeniškai patikrino visus skyriuose esančius termometrus- visų parodymai skirtingi. Po dviejų metų atsiduriu kitame KUL skyriuje.Po kelių valandų gydimosi pastebiu ,kad vienas „kolega” po „valdiško” temperatūros pamatavimo temperatūrą pasimatuoja su savo termometru ir su palengvėjimu atsidūsta.Pasirodo ta pati istorija. Išsikviečiu sesutę, informuoju apie situaciją. Ji mano ,kad ligoniai iš jos juokiasi,bet po kurio laiko atsineša tris nekontaktinius skyriaus termometrus ir lengvai supanikuoja-visi termometrai tam pačiam ligoniui rodo skirtingas temperatūras.Didžiausias skirtumas 1,2 laipsnio. Kadangi buvau nelabai formoj ,tai teisybės ieškoti nepuoliau-skolinausi termometrą iš kaimyno. Nedaleidžiu tokios minties,kad gydytojam nerūpi kokia tikra paciento kūno temperatūra, bet yra aišku,kad dėl kažkokių labai rimtų priežasčių neatsiranda nei vieno drąsaus gydytojo kuris pareikalautų ,kad nekokybiški termometrai būtų pakeisti į gerus. Įdomu kodėl.

    Reply
  4. LAIVAS KURŠIS

    1. Laivas SŪDUVIS stovės prie Pilies tilto, Dangės kairėje krantinėj.

    2. Laivas „SŪDUVIS” bus „UŽKONSERVUOTAS”, o ne „NURAŠYTAS”.

    Tiems, kas skaito komentarus ir jau žino kur stovi Smiltynėje „NURAŠYTAS” laivas „KOLYMA”,
    rekomenduojame nuvykti dar į Klaipėdos geležinkelio stotį ir apžiūrėti „UŽKONSERVUOTĄ” juodą garvežį… …

    Reply
  5. Virginija

    Reikia gi žmoniem kada nors ir į pensiją išeit,užleisti jauniem vietą, jauni irgi nori gyvent Lietuvoj!O pensininkai tegu ilsi ir sėdi sau namukuose!

    Reply
  6. Žodinis

    bet visam personalui viešas ir PRIVALOMAS UKAZAS -” jei tik į priimamąjį ar į skyrių ateis koks valdžios žmogus, nedelsiant apie tai privalu informuoti asmeniškai patį Janušonį. Personalas gali nesugebėti parodyti „dėmesio pacientui. Tiek dėmesio „prirodė”, dabar jam reikia valdžios užtarimo – viskas pagal Hipokratą.

    Reply
  7. Jonas

    Kiek galima varyt ant vienos ligoninės ir ant vieno vadovo? Matyt neribotai? Ypač kai viskas diriguojama iš ministerijos.
    Klaipėdoja yra dar dvi ligoninės. Tai atrodo, kad jose nėra problemų?! Yra! Ir problemų yra kurkas daugiau. J. Sąlyga prie Jūrininkų vairo sėdi kiek? ~ 30 metų. Normaliai? Niekas problmų nemato. Jūrininkų istorijos su Snoro banku, didžiulės sumos sukauptos ligoninės sąskaitose, privačios vadovoJ. Sąlygos žmonos klinikos statybos? Viskas normaliai.

    Reply
    • Anonimas

      tai kad kitų ligoninių vadovai nelipa į tribūnas be muilo „pateikti informaciją” politikams.

  8. Marius

    Glušiai ko čia dejuojat, patys renkat visokius grubliauskus tai ko čia dabar verkiat 😀 buvo yra ir bus ta betvarke. Kaip sakot reikia pilietine pareiga atlikt atiduoti balsa 😀

    Reply
  9. Supuvėliai

    apgailėtinas vadovo elgesys. Normalus dalykas, kad didelis kolektyvas ir kažkas visada bus kuom nors nepatenkintas, bet kad pradėti reikalauti tyrimų kas parašė anonimkę ir svarbiausia, bėgti pas politikus, reikalauti tribūnos, viešai iš tribūnos skustis – apgailėtina. Tai jau psichinė liga – didybės manija. Kita dedamoji – miesto politikų valdančiojoje daugumoje neatsirado nei vieno razumnesnio, kad patartų nedaryti nesamonių ir įmonės problemas spęsti patiems. Ceciulis kišo KLAUSIMĄ į darbotvarkę 🙂 rypuodamas apie informaciją. Ką tokioje įmonėje nėra demokratiškų įrankių – profsajungos, etikos komisijos ir t.t.? Čia UNIVERSITETINĖ ligoninė 🙂 ? Tuo pačiu tai demonstruoja ir mūsų miestelio valdančiųjų politikų mentaliteto lygį. Vien tik už šį faktą toks įmonės vadovas vertas pasmerkimo ir atleidimo, bet žinoma, ne prie šios daugumos – jiems tai norma.

    Reply
  10. Nuomone

    Prieš rinkimus valstiečių puolimas ant visų: Karbauskis ant Masiulio, Veryga ant Janušonio. Matyt, krentant reitngams, galvoja, jog tai padės rinkimuose. Atseit, kovoja už teisybę……

    Reply
  11. Pacientas

    KUL gydytojas jau prieš operaciją išrašė ant lapuko antibiotikų pavadininimą, reiks nusipirkti . Registruojantis KT ,registratorė liepė atvykstant turėti 4 eurus kažkokiem vienkartiniams rūbams ir daug kas perkasi savo vaistus, taip kad nepūskite arabų.

    Reply
    • klaipedietis

      jus labai teisingai parasete paciente, man taip pat buvo atlikta rankos operacija KLAIPEDOS UNIVERSITETINEJE LIGONINEJE sausio menesi, pries tai daktaras pasake,kad turesiu nusipirkti operacijai priemones uz 100eur. as kreipiausi i ligoniu kasa man buvo pasakyta,kad jeigu esu draustas privalomuoju sveikatos draudimu man pirkti nieko nereika nes uz visa tai apmoka ligoniu kasa ir kada pries operacija daktarui pasakiau,kad priemoniu nepirksiu jis susinervino, akivaizdziai tai demonstravo pasake,kad man operacija nedarys,bet po kiek laiko persigalvojo ir operacija padare ,man sioje ligonineje tokia situacija jau antra,pirma karta priemones pirkau ,tai ar galima sakyti,kad toje ligonineje yra viskas gerai jeigu is valstybes draustu pilieciu ligonine dar stengiasi pasipelnyti tokiu budu ,gal ir kitose ligoninese tokia pati situacija,jeigu taip yra tai kur yra musu valdzia

  12. ALGIRDAS

    NERA ADVOKATO GRUBLIAUSKO KOMENTARO>APSISIKO>>REKTORIU S RAZBADAUSKAS BE KOMENTARU>TYLA >TEISYBES IESKOTOJAS>PATEIKTI SARASA KAS PALAIKO TA BESTIJA?JANUSONI.

    Reply
  13. Temidė

    J. Sąlyga šiaip jau 30 metų Jūrininkų ligoninei vadovauja, tačiau niekas nei cypt. Ten viskas normaliai?
    Sutuoktinė vaisingumo kliniką pasistatė, irgi niekas nei cypt.
    Tik V. Janušonis,per vieną naktį tapo valstybės priešu Nr. 1.
    Viskas normaliai?

    Reply
    • Julius

      Tai ar tai nusikaltimas, kad žmonės ką tai daro?

  14. Anonimas

    „Pernai buvo beveik 36 000 apklaustų pacientų, nepatenkintų tik 48” Taip sako nepakeičiamasis vyr. gydytojas .Pabandyk pasiskųsti! Amen . Net baisu pagalvoti apie tai.
    Ir meras užstoja šį žmogų , kuris save įsivaizduoja valdovu. Jau ne tik visa Klaipėda žno , kas vyksta KUL , bet ir visa Lietuva . Ir vis vien įžūliai įrodinėjama , kad ten viskas gerai. Ne be reikalo miestelėnai rašo peticijas dėl nepasitikėjimo miesto meru. Nes jau ir meras nemato kas vyksta KUL ! „Grigeo ” nieko neišmokė . Baisu net ir pagalvoti apie tai , kad gali miestiečiams kantrybė trūkti.

    Reply
    • Anonimas

      Kurioje vietoje užstojo?

  15. Simona

    V.Janusonis pateike faktus apie KUL rodiklius. Ir atlyginimai ten didziausi. FB skaitau tik zmoniu emocijas. Faktu nera arba jie anonimiski. Darau prielaida, tai ministerijos samoningas KUL puolimas turint tiksla pasalinti V.Janusoni kaip trukdanti sujungti ligonines.

    Reply
    • klaipėdietis

      Baikite, jau seniai šiam žmogui laikas užleisti sostą jaunam , energingam vadovui. Ir nereikia apsimesti ,kad nieko nežinote apie psichologinį klimatą KUL. Ir nereikia sakyti , jog V.Janušonį išrinko ir viskas tuo pasakyta. Būtų kas nors pabandęs pretenduoti į šį postą …, ar įsivaizduojate tai? Jau tai ,jog ponas kreipėsi į prokuratūrą , Jums nieko neparodo?Ar tai nepanašu į kai ką? Paklauskite klaipėdiečių kodėl vengia KUL ?O nori gauti normalų gydymą Respublikinėje ligoninėje. Kodėl? Kodėl geri gydytojai išeina iš iš KUL? Ir ar normalu 40 metų vadovauti tokiai įstaigai ? Keičiasi technlogijos , o žmogaus požiūris Jūsų manymu , NETURI Keistis ? Ir ar mero laikysena Jums neprimena „Grigeo” skandalo? O ar meras nežino kas dedasi KUL . Žmonės ne kvailai. Ką turi galvoti klaipėdiečiai ir pacientai apie tai?

  16. Dar viena tiesa

    Mano giminaitė ten dirba ir jį vadina piktybiniu idiotu!

    Reply
    • Anonimas

      Ir ne tik giminaitė gali pasakyti tą patį pasakyti,

  17. Jonas

    Keista iš kur tokie puikūs rodikliai, kai realiai facebook matai tik šia ligonine viešai besiskundžiančius draugus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Senąją pirtį valdys transportininkai

Klaipėdos miesto taryba ketvirtadienį pritarė mero siūlymui reorganizuoti  UAB „Vildmina“, valdančią pirtį Trilapiop gatvėje, prijungiant ją prie savivaldybės bendrovės „Klaipėdos ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This