Estakadą virš žiedo gali tekti statyti su pertraukomis

Svarbu, Transportas

Po penktadienio rytą vykusio susitikimo su susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis informavo, kad jau kitą savaitę bus skelbiamas problemiškosios  Šilutės, Vilniaus plentų ir Baltijos prospekto sankryžos rekonstrukcijos rangos darbų konkursas.

Nors ministras ir žada surasti sprendimus, kaip užtikrinti apie 35 mln. eurų galinčios atsieti estakados statybų finansavimą, konkurse bus sąlyga, jog darbus rangovui gali tekti vykdyti su pertraukomis.

„Esminis klausimas iš dalykinių sąlygų sąvado, ko mes šiuo metu ieškome ir sprendžiame – estakados statyba. Situacija tokia, kad projekto vertė bus apie 35 milijonus eurų, dabartiniu metu Vyriausybė yra pažadėjusi tik dešimt milijonų, iš kurių penkis šiais metais. Kitą savaitę planuojame paskelbti rangos konkursą, tai turėjome pakankamai didelę diskusiją, ką daryti tokiu atveju, jei finansavimas nebus užtikrintas, nes 25 milijonai yra tikrai per didelis iššūkis Klaipėdos miestui. Dėl to konkursinėse sąlygose bus numatyta, jog gali susidaryti tam tikros pertraukos ir ši estakada nesant finansavimui stovės, bet ministras pažadėjo, kad dar per likusią kadencija atras tuos sprendinius, kad estakada būtų realizuota iki pabaigos”, – teigė G. Neniškis

„Tai ilgalaikis procesas ir reikia judėti link jo vystymo. Jeigu darbai yra daromi, jeigu juda, tai visada teigiami poslinkiai galėtų būti. Bet nerimta iš mano pusės būtų sakyti, kad kitais metais ar dar kitais bus tiek ir tiek. Mes ir su Vyriausybe, ir su ministerija, ir miestas, ir įmonės vienareikšmiškai pateikėme savo kryptį – reikia stengtis, kad miestui ir gyventojams būtų didžiausia nauda iš viso to, kas yra”, – taip apie šios sankryžos finansavimo perspektyvas po pasitarimo sakė susisiekimo ministras.

Vien jau sankryžos projekto rekonstrukcijos parengimas miestui atsieina 676 629,58 Eur. Pirminė su bendrove „Kelprojektas” pasirašytos sutarties kaina buvo 588 931,2 Eur, bet dėl papildomų paslaugų ji išaugo beveik 100 tūkst. eurų.

6 Comments

  1. Anonimas

    Oi laukiam laukima furu klaipeda laukia, tiwsiai is vilniaus, bus super gyvenimas

    Reply
  2. Dūda

    Mes turime patirties darbus atlikdami su pertraukomis. Gi Tilžės žiedas puikus mūsų rekonstrukcijos pavyzdys, kai rekonstrukcija vyksta kelis metus. Kuo ilgiau trunka statybos tuo daugiau pinigų galima įsisavinti.

    Reply
    • Vietinis

      Tilžes žiedas nuo 4 pabrango 1.2 milijono, tai estakada nuo 35 turetu pabrangti 10 milijonu

  3. Anonimas

    Na ką, dėl šios planuojamos šimtmečio statybos – miestui vėl reikalingi nestandartiniai sprendimai. Estakada atsitiks greitai, jeigu į Klaipėdą persikelti premjero mamą iš Rusnės. Tada mūsų direktorius nuvažiuos su klaipėdiečių dovana pas mamą ir viskas išsispręs.

    Reply
    • R

      GAL PAJUDĖS IŠ MIRTIES TAŠKO.DAUG METŲ BUVO TIK KALBAMA.

    • daug žinote apie mamą

      gal galite tiksliau kada ji persikėlė į Rusnę ? Kiek skaičiau ji iki šiol gyveno Marijampolėje iš kurios kilęs ir premjeras . Nesuprantu kam reikalingi pletkai ? Ar Rusnėje žmonės iki premjero negyveno ? Ar neskaitydavote kiek turėdavo bėdos dėl užliejamo kelio ? Apgailėtina ….

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Transportas

Integruotiesiems maršrutiniams taksi – 6 metai

Antradienį sukanka 6 metai, kai į viešąjį Klaipėdos transportą kaip integruota jo dalis įsiliejo maršrutiniai taksi. Per tą laiką M5, ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Transportas

100 000 000-asis keleivis gaus dovanų metinį bilietą

Šį ketvirtadienį peržengsime reikšmingą simbolinę ribą – šimtamilijoninę kelionę naujojo elektroninio bilieto sistemoje. Po šio fakto turbūt jau ir nebederės ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This