Šilumos kaina – mažiausia per aštuonerius metus (2)

Svarbu, Verslas
Avatar photoMartynas Vainorius
2020-03-17

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) skelbia, kad kovo mėnesį vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje yra 4,49 ct/kWh (be PVM). Per metus ji sumažėjo 18,07 proc.

Uostamiesčiui ir Gargždams šilumą tiekiančios AB „Klaipėdos energija” šilumos kaina per metus sumažėjo 15,9 proc. ir dabar siekia 4,59 ct/kWh be PVM. Lyginant su šių metu vasariu, ji sumažėjo 10,3 proc.

VERT duomenimis, vidutinė šalies šilumos kaina kovą yra žemiausia nuo 2012 m. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu 2012 m., ji yra 42 proc. mažesnė.

Anot VERT, per metus (2020 m. sausis / 2019 m. sausis) biokuro kaina mažėjo 32,6 proc., gamtinės dujos atpigo 24,4 proc.

Kovą pigiausią šilumą Klaipėdoje tarp nepriklausomų jos gamintojų tiekia „Pramonės energija (2,34 ct/kWh – 38,9 proc. mažesnis tarifas nei pernai tuo pačiu metu), dirba ir visi penki pačios „Klaipėdos energijos” biokuro katilai, nes juose pagaminta šiluma yra antra pagal pigumą (2,53 ct/kWh).

Šį mėnesį ne visa šiluma bus superkama iš atliekas deginančios „Fortum Klaipėda” jėgainės, pasiprašiusios 2,58 ct/kWh tarifo. Už borto šįkart liko „Klaipėdos mediena”, „Klaipėdos baldai” bei „Home group”.

VERT skelbia, kad tarp penkių didžiųjų miestų kovą už šilumą mažiausiai moka Kauno, daugiausiai – Panevėžio gyventojai.

Šilumos kainos 2020 m. kovą ct/kWh su 9 proc. PVM

Žymos: | | | | | | |

Komentarai (2):

Atsakymai į “Šilumos kaina – mažiausia per aštuonerius metus”: 2

  1. Na parašė:

    kaina už kWh mažesnė, bet kažkaip tų kWh daugiau, tai ir sąskaitos didesnės. Kaip tai gali būti? Gal žiema šiemet šaltesnė?

  2. :)))) parašė:

    Ir aukščiausia šiluma už lango :))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Pradėti šilumos tinklų hidraulininiai bandymai: karšto vandens gyventojai neturės vos vieną parą

Nuo gegužės 13-osios „Klaipėdos energija“ pradėjo vykdyti kasmetinius centralizuotos šilumos tinklų hidraulinius bandymus, kurių metu vartotojams nebus tiekiama šilumos energija ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Mums rašo

SBA grupės savanorystės banga pasiekė ir „Vyturio“ progimnaziją

Mokslo metų pradžioje progimnazijos aktyviausieji mokiniai išsikėlė tikslą – turėti kūrybinę erdvę, kurioje galėtų ne tik atsikvėpti, bet ir kurti, ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Verslas

Pasibaigęs šildymo sezonas buvo pigesnis

Ką tik pasibaigęs šildymo sezonas Klaipėdoje ir Gargžduose buvo pigesnis nei prieš metus. Tai lėmė gamtinių dujų ir biokuro, naudojamų ...
2024-05-06
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This