„Maxima“ diegia naujas saugumo priemones

Verslas

Siekdamas apsaugoti savo klientus ir darbuotojus lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ praneša viso tinklo parduotuvėse diegiantis naujas, iki šiol dar netaikytas priemones, skirtas apsipirkimo metu tarp žmonių išlaikyti reikiamus atstumus.

Jau šią savaitę parduotuvėse bus baigtos diegti organinio stiklo pertvaros, skiriančios kasos darbuotojus ir klientus bei suformuotos klientų eiles ir atstumus tarp žmonių reguliuojančios informacinės juostos. Taip pat bus trumpinamas taromatų darbo laikas.

Klientams rekomenduojama naudotis savitarnos kasomis ir atsiskaityti bankinėmis kortelėmis. Palmiros Mart nuotr.

Irtautė Ščerbavičienė, prekybos tinklo „Maxima“operacijų vadovė sako, jog karantino laikotarpiu, kol virusas dar nesustabdytas, bus siekiama klientus aptarnauti tose kasose, kuriose yra įrengta organinio stiklo pertvara. Ir tik tais atvejais, jei klientų srautai itin išaugtų, laikinai veiks kasos be organinio stiklo pertvaros.

Taip pat klientams rekomenduojama naudotis savitarnos kasomis, kurių šiuo metu viso tinklo parduotuvėse Lietuvoje veikia daugiau nei 800. Šiuo metu įprastos kasos „Maximos“ parduotuvėse dezinfekuojamos kas tris valandas, savitarnos – kas valandą. Klientams taip pat rekomenduojama už pirkinius atsiskaityti bankinėmis kortelėmis. Jeigu atsiskaitoma grynaisiais pinigais, juos siūloma dėti ant tam skirtos lėkštutės, o ne tiesiai kasos darbuotojui į rankas.

„Maximos“ parduotuvėse klientai raginami dezinfekuoti rankas ir naudoti vienkartines pirštines – dezinfekcinį skystį ir vienkartines pirštines galima rasti vos atėjus į parduotuvę prie pirkinių vežimėlių ir krepšių.

Pakeitė darbo laiką 

Prekybos tinklas „Maxima“ pirmadienį paskelbė apie trumpinamą parduotuvių darbo laiką. Dabar didžioji dalis prekybos tinklo parduotuvių dirba nuo 9 val. iki 20 val., kai kurios – iki 21 val.

„Šiuo metu itin didelį dėmesį skiriame ir darbuotojų imuniteto stiprinimui. Į dienos meniu darbuotojams šalia kasdien patiekiamų karštų pietų įtraukėme daugiau vaisių ir daržovių Dalijame vandenį buteliukuose bei ruošiame ir dalijame imbiero ir medaus arbatos mišinį, skirtą pastiprinti imuninę sistemą. Darbuotojams suteikiame papildomų pertraukėlių rankoms nusiplauti ir arbatai išgerti. Kasos darbuotojai yra aprūpinti dezinfekciniu skysčiu rankoms“, – pasakoja operacijų vadovė.

Itin didelis dėmesys skiriamas švarai ir higienai parduotuvėse užtikrinti. Gerokai dažniau nei įprastai valomi ir dezinfekuojami visi paviršiai – durų rankenos, prekių krepšeliai ir vežimėliai.

„Pastaruoju metu į parduotuvių patalpas tiekiame dar daugiau šviežio oro iš lauko. Todėl kai kuriems pirkėjams parduotuvėse gali pasirodyti kiek šaltoka, tačiau tokiu būdu užtikriname tinkamą patalpų vėdinimą itin reikalingą šiuo metu“, – pasakoja ji.

Siekis užtikrinti dar geresnes higienos sąlygas turės įtakos ir taromatų darbui. Dėl darbuotojų ir klientų saugumo taromatai nuo šiol dar dažniau valomi ir dezinfekuojami, todėl klientams nebus prieinami kasdien nuo 12 iki 13 val. bei nuo 16 iki 17 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Pigo pigiausios prekės

Kovą pigiausių maisto produktų vidutinis krepšelis, palyginti su šių metų vasariu, šalies parduotuvėse pigo 4,52 euro (6,6 proc.) ir buvo 14,65 euro ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Artėja laikas sumokėti per karantiną nemokėtas PSD įmokas

Įprastai savarankiškai dirbantys gyventojai, kurie nedirba dar ir samdomo darbo ir nėra draudžiami sveikatos draudimu valstybės lėšomis, kiekvieną mėnesį turi ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Vietoje Liepojos gatvės vaiduoklio - prekybos centras (atnaujinta)

Sausio pradžioje uždarius prekybos tinklo „Maxima” parduotuvę Liepojos gatvėje prasidėjo ir šio pastato rekonstrukcija, ir šalia nuo nepriklausomybės pradžios stovėjusios ...
2024-01-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This