Klaipėda vėl be naujų susirgimų COVID-19, bet vienas mirė KUL

Koronavirusas, Svarbu
Avatar photoAtvira Klaipėda
2020-06-12

Klaipėdos savivaldybė praneša, kad per ketvirtadienį mieste nebuvo nustatyta koronaviruso infekcijos atvejų. Ketvirtadienio vakarą vienas iš užsienio grįžęs žmogus, nepriklausęs rizikos grupei, nuo COVID-19 mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL).

„Šiandien Nacionalinis visuomenės sveikatos centras gavo informaciją apie vieno paciento mirtį iš Klaipėdos universitetinės ligoninės. Asmuo mirė vakar apie 22.40 val. ir jis priklausė 51–60 metų grupei. Asmuo gegužės 28 dieną grįžo iš Švedijos keltu į Estiją ir po to nuosavu automobiliu į Lietuvą. Jau jausdamas simptomus, greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę. Diagnozė nustatyta gegužės 29 dieną“, – penktadienį informavo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Jos teigimu, mirusysis nepriklausė rizikos grupėms nei dėl amžiaus, nei dėl lydinčių susirgimų.

Šalyje ketvirtadienį nustatyti keturi nauji susirgimai šia infekcija. Šiuo metu serga 272 žmonės. Pasveikusiais nuo infekcijos laikoma  1400 asmenų – per parą pasveiko 28 žmonės. Tarp jų klaipėdiečių nėra – mieste tebeserga 31 asmuo.

KUL laboratorija ketvirtadienį užfiksavo vieną teigiamą mėginį su virusu.

Mirusiais nuo infekcijos laikomi 75 žmonės. Dar dešimt laikomi mirusiais nuo kitų priežasčių, bet jie kartu turėjo ir šią infekciją.

Birželio 15-21 dienomis dėl didelio sergamumo koronaviruso infekcija į Lietuvą vis dar draudžiama atvykti Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės gyventojams. Iš Belgijos atvykusiems užsieniečiams bus privaloma 14 dienų izoliacija. Lietuvos piliečiai į šalį gali sugrįžti iš visų šalių, tačiau atvykusiems iš minėtų valstybių privaloma 14 dienų izoliacija.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 padėtis išlieka Palangoje

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad penktadienį Lietuvoje patvirtinta 18 naujų koronaviruso atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje vienas žmogus ...
2024-05-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Klaipėdoje auga pagrindiniai COVID-19 rodikliai

Ketvirtadienį Lietuvoje patvirtinta 14 naujų koronaviruso atvejų, iš kurių vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje po 5 dienų pertraukos registruoti ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Ligoninė laimėjo pirmą kovą dėl daugiau nei 100 tūkstančių 

Klaipėdos universiteto ligoninė ir toliau murkdosi teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės dar pandemijos metu vykdytų viešųjų pirkimų. ...
2024-05-17
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This