Etikos komisija vargsta su laivų savininkų asociacijos vadovo skundu

Politika, Svarbu

Klaipėdos miesto tarybos Etikos komisijai ketvirtadienį neužteko beveik valandos, kad nuspręstų, ar pagrįstas yra Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ prezidento Algirdo Valentino skundas dėl politikės Alinos Velykienės pasisakymo viešo posėdžio metu.

Alina Velykienė ir Algirdas Valentinas. Martyno Vainoriaus nuotr.

A. Valentino pretenzijas komisija jau nagrinėjo prieš beveik pora savaičių vykusio posėdžio metu.

Etikos komisijai pateiktame skunde A. Valentinas nurodo, kad A. Velykienė jį galimai apšmeižė, pažeidė jo garbę ir orumą liepos 20 dieną vykusiame jungtiniame Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos ir Jūrinių bei vidaus vandenų reikalų komisijų posėdyje. Anot A. Valentino, A. Velykienė, užuot dalykiškai atsakusi į keliamas problemas, ėmėsi puolimo taktikos.

„Rodydama į mane ir sakydama „šis ponas“, pareiškė, kad aš be leidimo ir nemokėdamas jokių mokesčių prie Klaipėdos muziejaus krantinės laikiau savo laivą“, – rašoma skunde.

Komisijos narys Arūnas Andziulis pareiškė, kad, jo nuomone, tai yra „grynai ambicijų klausimas”. Jis teiravosi, kodėl čia negali būti taikos sutarties, kaip „Aido Kaveckio atveju”.

A. Velykienė posėdyje nedalyvavo, o pasisakyti teisę gavęs A. Valentinas teigė paprašęs, kad A. Velykienė „pasakytų bent keletą žodžių, kodėl per 13 metų priimtų per dešimt tarybos nutarimų pirštas mažiukas nepajudintas”.

„Aš jos neįžeidinėjau. Labai įsižeidė, kad tokį klausimą uždaviau. Aš antrą raštą parašysiu, kad ji meluoja vėl. Šiandien per Velykienės darbą turime tokias krantines, kurios netinkamos, nesaugios, žmonės negali į laivus įlipti. Aš noriu informuoti, kas yra Velykienė, ji mus įžeidinėja, naudoja žodžius, kurių tarnautojas negali naudoti. Problema, kad ji elgėsi neetiškai ir skleidžia melą. Ji meluoja, kad Valentinas ten laikė laivą”, – kalbėjo A. Valentinas, pabrėžęs, kad jis „niekada nėra buvęs ponas”.

Po šio gana emocingo pasisakymo A. Andziulis reagavo, kad „kai pradeda tokiu tonu kalbėti, reikia tikrai stiprių nervų”.

„Perklausius posėdžio įrašą man asmeniškai susidarė nuomonė, kad pareiškėjas kalbėdamas įžeidinėjo – moteriškei galvą skauda, pilvą skauda, neprieisi prie jos. Galima įžvelgti norus prieiti susitarti. Reakcija buvo adekvati ir šiandien paaiškėjo, kad nemokėjo”, – kalbėjo komisijos narys Saulius Liekis.

Tuo metu konservatorius Kazys Bagdonas tikino, kad „esame politikai ir kad ir ką girdime, turime susilaikyti”.

„Ji stipresnė pusė kaip politikė, ji neturėtų sureaguoti taip, kaip sureagavo, kad ir koks buvo pasisakymas. Už ką reikėjo mokėti mokesčius, jei sutartis nebuvo sudaryta?”, – savo nuomonę dėstė kitas miesto Tarybos narys Alvidas Šimkus.

„Politiko neetiškas elgesys neturi būti toleruojamas, galime pasiūlyti atsiprašyti ir paneigti teiginį”, – kalbėjo kitas konservatorius Rimantas Didžiokas.

Visgi po beveik valandos posėdžiavimo komisija nutarė dar kartą atidėti svarstymą, nes dauguma jos narių nusprendė, kad jiems reikia laiko įsigilinti į A. Velykienės pateiktus dokumentus.

2 Comments

  1. tas ale nukentėjęs

    posėdžio metu dar kartą pavarė viešai ant Velykienės 🙂 dar paauklėjo tarybos narį ir garsiu tonu papasakojo kaip viskas blogai 🙂

    Reply
  2. Du ožiai

    susitiko ir rodo ambicijas. Nė vienas nėra teisus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdoje rasis paliatyviosios pagalbos vaikų dienos centras

Neilgai trukus sunkūs ligoniai savo namuose turėtų sulaukti didesnės medicininės pagalbos bei geresnės priežiūros. Palengvinimo, rūpinantis sunkiai sergančiais vaikais, gali ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Milijonierius skėlė pamokslą apie darbą*

„Sauliau, skubi kažkur, jo? Algą dabar gauni beveik 1000 eurų”, – tokį pamokslą skėlė turtingiausias Klaipėdos miesto savivaldybė narys ir ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This