Politikei A. Velykienei – kaltinimai šmeižtu

Politika, Svarbu

Etikos sargai nusprendė aiškintis, ar Klaipėdos miesto tarybos narė Alina Velykienė viešai neapšmeižė Klaipėdos mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai“ prezidento Algirdo Valentino. Šis pageidauja, jog Etikos komisija konstatuotų, kad A. Velykienė nusižengė politikų elgesio kodeksui bei rekomenduotų viešai jo atsiprašyti.

A. Velykienė jai mestus kaltinimus atmetė ir tvirtino, jog galės įrodyti savo tiesą. Asmeninio archyvo nuotr.

Etikos komisijai pateiktame skunde A. Valentinas nurodo, kad A. Velykienė jį galimai apšmeižė, pažeidė jo garbę ir orumą liepos 20 dieną vykusiame jungtiniame Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos ir Jūrinių bei vidaus vandenų reikalų komisijų posėdyje. Jame buvo svarstomas klausimas, kaip pagyvinti Dangės upę, kaip ją įveiklinti. A. Valentinas yra Jūrinės kultūros koordinacinės tarybos narys ir dalyvavo šiame posėdyje.

A. Valentinas teigė, kad šiame posėdyje pareiškė kritiką Klaipėdos savivaldybės administracijai ir konkrečiai A. Velykienei, kuri ne vienerius metus dirbo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, kad iš esmės šiuo klausimu nieko nebuvo padaryta, todėl vėl tenka spręsti tas pačias problemas.

Anot A. Valentino, A. Velykienė, užuot dalykiškai atsakusi į keliamas problemas, ėmėsi puolimo taktikos. „Rodydama į mane ir sakydama „šis ponas“, pareiškė, kad aš be leidimo ir nemokėdamas jokių mokesčių prie Klaipėdos muziejaus krantinės laikiau savo laivą“, – rašoma skunde. Po tokių kaltinimų A. Velykienė esą demonstratyviai atsistojo ir paliko posėdžių salę.

A. Valentinas skunde pabrėžė, jog A. Velykienės teiginiai neatitinka tikrovės, nes jis savo laivo prie Klaipėdos muziejaus krantinės Pilie uoste niekada nelaikė, o asociacijos laivai, stovėję prie šios krantinės, turėjo oficialų Klaipėdos savivaldybės leidimą. Beje, asociacijos laivai prieš šios krantinės nebestovi nuo 2016 metų.

Todėl A. Valentinas teigė, jog A. Velykienė paskleidė apie jį melagingą informaciją ir taip pažeidė Valstybės politikų elgesio kodeksą. Jis Etikos komisijos prašo, kad ši konstatuotų tokį A. Velykienės pažeidimą bei rekomenduotų jai paneigti tikrovės neatitinkančią informacija ir viešai A. Valentino atsiprašyti.

„Taip, aš tuos laivus 2016 metais iškrapščiau. Tuo metu dirbau Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja, darėme projektą dėl rytinės kurtinos atstatymo ir reikėjo sutvarkyti tą krantinę. Tuomet paaiškėjo, kad už prie jos prišvartuotus „Pajūrio laivų“ asociacijos laivus nemokami jokie mokesčiai. Daug vargau, kol tie laivai paliko šią krantinę. Ir nuo tada A. Valentinas ant manęs pyksta. Tad šis skundas ir yra to pykčio pasekmė“, – aiškino A. Velykienė.

Ji pasirodė ir penktadienį vykusiame Etikos komisijos posėdyje, kuriame buvo svarstoma, ar pagal gautą A. Valentino skundą pradėti tyrimą.

„Apie šį skundą ir posėdį sužinojau prieš 20 minučių. Aš neturiu, ką pasakyti. Tik labai norėčiau, kad visi Etikos komisijos nariai susipažintų su tos komisijos posėdžio įrašu, tada ir pamatytumėte, ar buvo kokių nors mano veiksmų, kurie galėjo įžeisti tą asmenį“, – teigė A. Velykienė.

Etikos komisijos nariai kone vienbalsiai nusprendė tyrimą pradėti, nes esą tokia nuostata apie tyrimo būtinybę įtvirtinta ir teisės aktuose.

Norint kažką išsiaiškinti, reikia pradėti tyrimą. Turime išklausyti abi puses, o tai padaryti galime tik pradėję tyrimą“, – teigė Etikos komisijos narys Saulius Liekis.

Anot Etikos komisijos narės Juditos Simonavičiūtės, esminė tyrimo dalis yra išsiaiškinti, ar A. Valentinui ar asociacijai „Pajūrio laivai“ priklausantys laivai, stovėję Pilies uostelyje prie Klaipėdos muziejaus krantinės, tikrai nemokėjo jokių mokesčių, o jei taip – kokiu pagrindu.

A. Velykienė pažadėjo iškart pateikti užklausą Klaipėdos savivaldybės administracijai, kad ši surinktų visus reikalingus duomenis.

Etikos komisijos pirmininkas Edmundas Kvederis nusišalino nuo savo pareigų, kol bus nagrinėjamas šis klausimas. „Mes su A. Velykiene priklausome tai pačiai Liberalų sąjūdžio frakcijai, tad nusišalinu, kad niekam nekiltų jokių įtarimų dėl interesų konflikto, kad nebūtų priekaištų“, – teigė E. Kvederis.

16 Comments

  1. Vot

    Meras leido tuos lavelius nemokamai laikyti…

    Reply
  2. kažkoks cirkas

    neva kažkas kažka tiria, o kiti skundžia…nieko čia nėra ir nieko nebus. kažkas rašo kad kaveckis teistas na ir va tarybos narys ir ką…

    Reply
  3. Hhh

    Ne tai nu pzdc kas per dura, vietoj to kad atsakytu kazkoki suda sumale ir pabego, kaip gali tokie zmones savivaldybej dirbt isvis?

    Reply
  4. Povilas

    Nebeskleiskite melo prašau.Aidas, nėra skaitomas teistu ir baikit meluoti žmonėms.Jeigu kažkada vagį sudrausmino gatvėje,tai dabar sėkmingai korumpuotus valdininkus drausmina savivaldybėje.Tik tokie žmonės kaip Aidas,ištrauks mus iš korupcinio liūno.Sėkmės A.K.

    Reply
  5. Tautvydas

    Varyti tuos liberalus lauk iš miesto.Yra normalių žmonių Klaipėdoje leiskim jiems dirbti.Aidas Kaveckis,štai kur Klaipėdos ateitis.Pagarba jam.Velykienių,Budinų ir kitų liber…tų,miestui nebereikia.Atsipeikėkit Klaipėdiečiai!

    Reply
    • Anonimas

      Xaxa xa. Kaziuk, eik pietu miegucio numik.

    • Konservatorius vyt lauk

      Teistas Kaveckis konservatoriams geriausias.

  6. Birutė

    Pritariu, ji nemėgsta tinginių ir teisingai daro. Jų neturi būti valstybės tarnyboje. O Budinas buvo pats geriausias direktorius.

    Reply
  7. Klaipėdietis

    Klaipėda išgyvena lyderių krizę. Daug metų politikoje tie patys liberalai. Gal laikas užleisti pozicijas jaunimui?

    Reply
    • Jaunimas

      Lineralai senokai ne valdžioje. Prie Liberalų miestas judėjo į priekį, dabar jis stovi ir laukia, kol meras pasikeis. Beje, jaunimo yra ir liberaluose.

  8. Visiški

    gera ta baigiančių subyrėti grubliauskininkų šaika. Reiškiasi. Žmogus kalba apie Dangės upės atgaivinimą ir toms kalboms, pažadams jau dešimtis kita metų, o jie dabar tirs kas kažkada mokėjo ar ne už laivelio laikymą. Dangės upė iš karto atsigaus. Ir Lubys laikė ir Lubienė Achemos vardu. Ar mokėjo-tirk. Simonavičiute -tirti reikia kas ką turėjo padaryti Dangė upėje ir kodėl nepadarė ir jus pačius, kad terorizuojate suinteresuotą visuomenę užduodančią klausimus. Visai nuo proto nušokote.

    Reply
    • Kodėl?

      Niekas manau jokių mokėjimų netirs, tai tik dviejų ale/gudragalvių noras supainioti tyrimą, kaltintoją padaryti kaltu. Nepavyks tikėkimės. Mane stebina Velikienės akiplėšiškumas, užsipuolė žmogų, tai dar ir kaltu nori padaryti.

  9. Nereik jokių Velykienių ir dudorių daugiau niekada

    Nei ji politikė, nei asmenybė, tiesiog eilinė mama, kuriai politikoj ne vieta.

    Reply
    • Anonimas

      gal mama ir eilinė, kas savaime jau ne kas, bet atėjusi į Liepų gatvę tampa šlykščia boba. Pradeda suokti, kai ko nori, o sužinai, kad tiek prišiko, kad ir vežimu neišveši. Kuo toliau nuo tokių „mamų”. Tik nieko keisto, Budino hebra -klaipėdskiliberalai.

  10. Anonimas

    Teko susidurti bendrame darbe administracijoje. Tai galiu pasakyti baisus zmogus.. Susiras silpnesni ir murkdys murkdys, kol neiseis. Kalejimuose tik tokie baijeriai buna. Jau 2 k bus pazeidus vtek

    Reply
    • Darbuotoja

      Na taip, jei tingėjai dirbti ir š… malei, tai gavai velnių nuo Alinos ir dabar ji „baisus” žmogus. Nemažai Liepų g. 11 name tingių žmogelių, kuriuos Alina bandė motyvuot dirbt…Man ji visai patiko, buvo veiksmas ir mažiau kavą gurkšnojančių.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Arūną Tumą etikos sargai išteisino: interesų nesupainiojo?

Pats pripažinęs, kad yra suinteresuotas ir aktyviai dalyvavęs diskusijose dėl pagalvės mokesčio įvedimo, viešbučių verslą turintis  Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos ...
2024-04-05
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Vicemerę nuo etikos sargų išgelbėjo biurokratija

Tyrimas dėl Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerės Linos Šukytės-Korsakės galimo Politikų elgesio kodekso pažeidimo ir pasisakymų „Facebook“ buvo nutrauktas, nes savivaldybės ...
2024-03-18
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This