Nuo smurto – pagalbos mygtukai

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apskrities policija praneša, kad nuolat fiksuojant smurto artimoje aplinkoje atvejus, vienas iš skubios pagalbos gavimo būdų yra smurto aukoms policijos išduodami pagalbos mygtukai. Kai kurios Klaipėdos apskrities gyventojos, patiriančios savo sutuoktinių ar sugyventinių smurtą, jais naudojasi, tačiau dauguma moterų ir merginų tokios elektroninės priemonės dar atsisako.

Policijos nuotr.

Jei potenciali smurto auka turi skubios pagalbos įrenginį, policijos budėtojai, jam suveikus, iš karto žino, kur vyksta smurtas. Be to, tol, kol šis mygtukas nuspaustas, jie girdi aplinkos, iš kurios kviečiama pagalba, garsus. Budėtojai nedelsdami siunčia policijos ekipažą į patį skubiausią, vadinamosios A kategorijos, įvykį, į kurį atvykstama ne vėliau nei per 12 minučių.

Klaipėdos apskrities prižiūrimoje teritorijoje, pirmųjų sausio dienų duomenimis, išdalinti 23 pagalbos mygtukai. Praėjusių metų spalį smurto namuose bijantys gyventojai jų buvo paėmę 17. Taigi per 2017 m. spalio – gruodžio mėnesius Klaipėdos apskrityje išduoti dar 6 pagalbos iškvietimo elektroniniai įrenginiai.

Keisčiausia situacija yra susidariusi Klaipėdos mieste, kur Miesto policijos komisariato pareigūnai nuolat siūlo nukentėjusiosioms ar nukentėjusiesiems skubios pagalbos mygtukus, bet visais atvejais smurtą patyrusieji jų atsisako.

Skuodo r. PK, aukų žodžiais, išnykus poreikiui, visi skubios pagalbos mygtukai grąžinti policijai ir šiuo metu yra neaktyvūs. Kretingos r. PK ir Klaipėdos r. PK grąžinta po vieną elektroninį įrenginį.

Daugiausiai pagalbos mygtukų apskrityje šiuo metu yra išdavę Klaipėdos ir Plungės rajonų policijos komisariatų pareigūnai, sakoma policijos pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This