Koronaviruso skaičiai: 474 nauji atvejai, 75 – Klaipėdos apskrityje, 3 naujos mirtys

Koronavirusas, Svarbu

Lietuvoje ir toliau fiksuojami naujų užsikrėtimų koronavirusu rekordai. Per praėjusią parą naujų COVID-19 atvejų užregistruota beveik pusė tūkstančio – 474, o Klaipėdos apskrityje – 75. Deja, pranešama ir apie tris naujas mirtis nuo šios ligos.

Klaipėdos apskrityje 8 per vakar parą patvirtinti atvejai yra siejami su „Klaipėdos vilties“ protrūkiu, 5 – su Kretingos socialinių paslaugų centru.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras praneša, kad dar 4 atvejai užfiksuoti Klaipėdos universitetinės ligoninės protrūkyje, vienas iš jų šios ligoninės ginekologijos skyriuje. 4 atvejai užfiksuoti Klaipėdos jūrininkų ligoninės protrūkyje, 3 iš jų siejami su protrūkiu šios ligoninės Palangos departamente, po 2 atvejus patvirtinta Palangos reabilitacijos ligoninės ir Respublikinės Klaipėdos ligoninės protrūkiuose.

Dar keturi atvejai Klaipėdos apskrityje yra siejami su Kartenos mokykla-daugiafunkciu centru, kiti keturi – su Kartenos meno kolektyvo protrūkiu.

Iš trijų per vakarą parą užregistruotų mirčių nuo koronaviruso du atvejai patvirtinti Šilutės rajone. Vienas asmuo priklausė 40-50 metų amžiaus grupei, turėjo kitų lėtinių susirgimų. Užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos. Kitas asmuo priklausė 80-90 metų grupei, taip pat turėjo kitų lėtinių susirgimų. Ir šio asmens užsikrėtimo koronavirusine infekcija aplinkybės yra nežinomos. Trečioji mirtis fiksuota Marijampolės apskrityje. Asmuo priklausė 80-90 metų amžiaus grupei. Užsikrėtimo aplinkybės galimai susijusios su Marijampolės specialiaisiais socialinės globos namais.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) spalio 24 d. 9 val. duomenimis, patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms Lietuvoje jau siekia 9578. Sergančiųjų yra 5388, o pasveikusiais laikomi 4015 žmonių.

Šiuo metu šalyje saviizoliacijoje yra 34 072 asmenys (sergantys, turėję sąlytį, atvykę iš paveiktų teritorijų).

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) penktadienį pranešė, kad ateinančią savaitę, nuo spalio 26 iki lapkričio 1 d. imtinai, remiantis naujuoju šviesoforo principus, raudonajai zonai priskiriama ir Klaipėdos miesto savivaldybė bei dar septynios- Vilniaus, Kauno miestų, Vilniaus, Širvintų, Šilalės, Trakų ir Telšių rajonų savivaldybės.

Į raudoną zoną patekusiose savivaldybėse privaloma ne tik laikytis specialistų rekomendacijų bei nurodymų, bet ir gali būti sprendžiama dėl lokalaus karantino paskelbimo.

SAM informuoja, kad sprendimai dėl karantino paskelbimo konkrečiose savivaldybėse yra priimami trečiadieniais Vyriausybės posėdyje. Taigi, ar šiose savivaldybėse bus įvestas karantinas, bus sprendžiama kitą savaitę.

Šiuo metu į raudonąją zoną įtraukta 21 šalies savivaldybė, geltonąją – 26, žaliąją – 13.

8 Comments

  1. Dede

    Pala pala o kiek nuo kitu ligu mirstama cia jarunda dabar oluhams jug daugiau ligu nebera tik ta supista korona

    Reply
  2. Lauris

    Jus baiksite apie ta korona rasyti tik ispustas didelis balionas yra tokei nesamonei kodel svedijoje, norvegijoje nera tos koronos zmones pradetu protestuoti jei butu tik ce isgalvotas tas virusas

    Reply
    • ezys

      Tai zinoma, kad isgalvotas… svarbiausia nuo zemes krasto nenukristi ir kad acto nepritruktu 😉

    • Regi

      Lauriau, lisk i rusi atgal, neknysk proto, infekciju specialiste

    • Anonimas

      „svedijoje, norvegijoje nera tos koronos”

      Trolinimo standartai ziauriai krite, matyt mazai moka

  3. Dovilė

    Mirė kaip visada sunkiai sergantys. Korona gal tik pagreitino jų mirtį. Kaip juokaudavo mano močiutė ” Nuo kažko juk reikės numirti”

    Reply
    • ezys

      Ar yra taip kada buve pasaulyje, kad butu mire lengvai sergantys? 🙂 O mociute jusu tikriausiai ruke nuo penkiu metuku, vartojo heroina ir vazinejo motociklu be salmo – nes juk „vistiek nuo kazko mirti reikes”… speju, kad ne. Nuo kazko mirti tikrai reikes, klausimas tik kada ir ar galite kanors padaryti, kad tai neatsitiktu anksciau nei reikia.

    • Eina šikt

      Nu, mirti anksčiau laiko dėl kažkokio viruso reanimacijoj su straubliu gerklėj, gaudant paskutinį gurkšnelį oro, be artimųjų šalia tikrai ne variantas

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Klaipėda artėja prie labiausiai COVID-19 sergančių savivaldybių dešimtuko

Penktadienį Lietuvoje patvirtinta 19 naujų koronaviruso atvejų (trys žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje, kaip ir ketvirtadienį, susirgo vienas žmogus, užsikrėtęs ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Palanga prisijungė prie nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių

Ketvirtadienį šalyje, kaip ir trečiadienį, patvirtinti vos 8 nauji COVID-19 atvejai, iš kurių trys žmonės užsikrėtė antrą kartą. Klaipėdoje susirgo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Trečiadienis Klaipėdoje - be naujų COVID-19 atvejų

Trečiadienį šalyje buvo patvirtinti aštuoni nauji COVID-19 atvejai (vienas žmogus užsikrėtė antrą kartą), skelbia Valstybės duomenų agentūra. Klaipėdoje naujų susirgimų ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This