Klaipėdos uoste ieškoma vietos buriuotojams

Svarbu, Uostas ir jūra

Klaipėdos valdžia siekia, kad jau kitais metais į uostamiestį iš Drevernos būtų galima perkelti buriavimo mokyklą „Žiemys“, kurioje buriuoti mokosi keliasdešimt klaipėdiečių vaikų.

Klaipėdiečiai vaikai mokytis buriuoti turi Drevernoje, o ne savo mieste.

Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis, „Žiemio“ direktorė Agnė Dalangauskienė bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos atstovai penktadienį apžiūrėjo potencialią vietą, kur būtų galima įkurdinti buriuotojus.

„Yra programa maksimum, bet yra ir minimum. Programa maksimum tokia, jog uosto strateginiuose planuose numatyta pastatyti pietinius uosto vartus ir prie jų įkurti mažųjų laivų ir jachtų uostą. Tokiame uoste tikrai atsirastų vietos ir „Žiemiui“. Tačiau tokia statyba numatyta tik 2025-2026 metais, o vietos buriuotojams reikia jau dabar, nes Drevernos uoste jie nebetelpa, ten yra tarsi kampininkai, be to, ir važinėtis yra nepatogu. Todėl minimali programa yra pietinėje uosto dalyje, už Kiaulės nugaros, sukurti laikiną infrastruktūrą, kur „Žiemio“ auklėtiniai galėtų buriuoti“, – po pasitarimo kalbėjo A. Cesiulis.

Anot jo, uosto atstovai geranoriškai sutinka įsileisti buriuotojus į pietinę dalį. Tačiau problema ta, kad toje potencialioje vietoje, kuri penktadienį apžiūrėta, ilgai užsibūti neįmanoma. „Jei prasidės pietinių uosto vartų statyba, ta vieta virs statybų aikštele ir reikės išsikraustyti. Todėl dabar investuoti net ir į laikinus statinius, infrastruktūrą neatrodo logiška“, – teigė vicemeras.

Uosto atstovai nurodė, jog pietinėje dalyje yra ir „Natura 2000“ saugoma teritorija, kurioje uostas negali vykdyti jokios gamybinės veiklos. „Gamyba toje teritorijoje negalima, bet galbūt leidžiama kitokia veikla. Sutarėme, kad „Žiemio“ vadovė kreipsis į Aplinkos apsaugos agentūrą, kad ši pateiktų atsakymą, ar toje teritorijoje būtų galima įrengti buriavimo mokyklą. Žinoma, kalbame tik apie laikinus statinius – konteinerius persirengti, angarą, kuriame būtų laikomas inventorius. Mes norėtume, jog nebūtų pamiršti ir irkluotojai, kurie taip pat nori sportuoti ne tik Dangėje, bet ir mariose. Kai bus aiškus aplinkosaugininkų atsakymas, tuomet ir žinosime, į kurią vietą sutelkti dėmesį. Viena aišku, kad šią problemą reikia spręsti kuo greičiau, nes Drevernoje buriuotojams yra nebepatogu. Be to, ten nėra galimybių „Žiemio“ mokyklai plėsti savo veiklą, priimti daugiau vaikų. Todėl ir siekiame, kad jau kitais metais buriuoti vaikai mokytųsi Klaipėdoje“, – pabrėžė A. Cesiulis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Klaipėdos uostui - aplinkosauginis sertifikatas

Klaipėdos uostas – pirmasis tarp Baltijos valstybių ir vienas iš 35 uostų Europoje nuo šiol turintis uosto aplinkosaugos vadybos sistemos ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Idėja apie transporto eismą Mažvydo alėja - neužmiršta

„Arūnas Tuma kažkuriame posėdyje sakė, kad reikės ir Mažvydo alėją perkasti”, – Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Daugiau krauta grūdų, mažiau - naftos produktų

Pirmą šių metų ketvirtį Klaipėdos uoste krauta beveik 8,5 mln. tonų krovinių. Palyginti šį kiekį su tuo pačiu praėjusių metų ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This